Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Přepojení přední autozásuvky ze startovací na nástavbouvou baterii - Fiat Ducato

Poslední aktualizace před 16 dní
Z
zvirekČlen
Přidáno před 17 dní
Nedělal jste náhodou někdo přepojení předních dvou autozásuvek ( jedna cigaretová, jedna USB ) v Ducatu ze startovací baterie ( zásuvka je zapnutá jen při nastartování ) na nástavbovou baterii ( tak, aby fungovala stále a nevybíjela startovačku ).
Je to u vestavby Weinsberg Carabus, stejné rozložení je i u vestaveb Knaus.
Veškerá nástavbová elektronika je vzadu vlevo ( lifepo nástavbová, booster, jističe a pojistky nástavby, solární MPPT kontroler, - ten je duální, nabíjí i starotvací baterii vpředu ).

Asi bude třeba táhnout kabel od zadní nástavbové dopředu k 12V zásuvce, jen mi jde o to udělat to co nejjednodušeji,jestli třeba není už nějaká preformovaná trasa pro kabely, nebo třeba nějaká přípojka z nástavbové baterie v B sloupku apod ?
Abych nemusel hladat složitě cestu pro kabel od zadní baterie až k palubní desce ....

Předem díky za nápady
VitaVitaČlen
Přidáno před 16 dní
no nedělal, nepovažoval jsem to místo za vhodné k častějšímu použití. Vyvedl jsem si 12V zásuvku do poličky spolujezdce a doplnil o USB nabíječku s 8 porty a tam vše nabíjím "skrytě" za dvířky. Další 12V pod stolek pro notebook.
MajliMajliČlen
Přidáno před 16 dní
Jo dělal, kvůli navigaci napájené z cigaretového konektoru.Stačí najít v konektoru rádia trvalých 12V z nástavby a odbočit. Nebo pokud máš na palubce vypínač "Rádio" tak z něj.
Upravil Majli dne 12.04.2026 08:21, před 16 dní
Z
zvirekČlen
Přidáno před 16 dní
Jj, jenže rádio je také napájené ze startovačky, bohužel. To by byla druhá věc, kterou bych případně připojil na nástavbovou, ale hledám nejjednodussizbod, kudy se k ní dostat...
MajliMajliČlen
Přidáno před 16 dní
Ano rádio je napájené ze startovačky a pokud ho chceš poslouchat např.v kempu tak si přepneš zmíněný vypínač na palubce a hraje ti z nástavby. Proto jsem psal - pokud máš někde na palubce vypínač "Rádio".
Z
zvirekČlen
Přidáno před 16 dní
Ano, to jedna možnost, bohužel u mě je rádio napájené ze startovačky, i když ho pustím mimo nastartování , třeba v tom kempu. Prostě startovací baterie napájí oba způsoby připojení rádia ( jak spínané klíčkem, tak to trvalé ). Takže startovačku do palubky asi nijak přivedenou nemám...
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: zvirek, Vita, Majli
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 30
Členové online 1
PetrM

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025