Nedělal jste náhodou někdo přepojení předních dvou autozásuvek ( jedna cigaretová, jedna USB ) v Ducatu ze startovací baterie ( zásuvka je zapnutá jen při nastartování ) na nástavbovou baterii ( tak, aby fungovala stále a nevybíjela startovačku ).
Je to u vestavby Weinsberg Carabus, stejné rozložení je i u vestaveb Knaus.
Veškerá nástavbová elektronika je vzadu vlevo ( lifepo nástavbová, booster, jističe a pojistky nástavby, solární MPPT kontroler, - ten je duální, nabíjí i starotvací baterii vpředu ).
Asi bude třeba táhnout kabel od zadní nástavbové dopředu k 12V zásuvce, jen mi jde o to udělat to co nejjednodušeji,jestli třeba není už nějaká preformovaná trasa pro kabely, nebo třeba nějaká přípojka z nástavbové baterie v B sloupku apod ?
Abych nemusel hladat složitě cestu pro kabel od zadní baterie až k palubní desce ....
Předem díky za nápady
VitaČlenPřidáno
před 16 dníno nedělal, nepovažoval jsem to místo za vhodné k častějšímu použití. Vyvedl jsem si 12V zásuvku do poličky spolujezdce a doplnil o USB nabíječku s 8 porty a tam vše nabíjím "skrytě" za dvířky. Další 12V pod stolek pro notebook.
MajliČlenPřidáno
před 16 dníJo dělal, kvůli navigaci napájené z cigaretového konektoru.Stačí najít v konektoru rádia trvalých 12V z nástavby a odbočit. Nebo pokud máš na palubce vypínač "Rádio" tak z něj.
Upravil Majli dne 12.04.2026 08:21,
před 16 dníJj, jenže rádio je také napájené ze startovačky, bohužel. To by byla druhá věc, kterou bych případně připojil na nástavbovou, ale hledám nejjednodussizbod, kudy se k ní dostat...
MajliČlenPřidáno
před 16 dníAno rádio je napájené ze startovačky a pokud ho chceš poslouchat např.v kempu tak si přepneš zmíněný vypínač na palubce a hraje ti z nástavby. Proto jsem psal - pokud máš někde na palubce vypínač "Rádio".
Ano, to jedna možnost, bohužel u mě je rádio napájené ze startovačky, i když ho pustím mimo nastartování , třeba v tom kempu. Prostě startovací baterie napájí oba způsoby připojení rádia ( jak spínané klíčkem, tak to trvalé ). Takže startovačku do palubky asi nijak přivedenou nemám...