Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

LiFePO4

Poslední aktualizace před 15 dní
D
DannyGNováček
Přidáno před 2 měsíce

Lmcbreezar napsal:

@Lmcbreezar - Takže si to veznem jinak, cena za 200 lifepo i vše kolem s prací 50000, gelové budu měnit každé 3 až 4 roky, dvě gelovky 90,cena asi 7000, a teď otázka, za jak dlouho se to srovná? Byl jsem několikrát v zimě ve Španělsku, samozřejmě na divoko a ještě jsem mi nestalo že by mi došla šťáva.V zimě na hory nejezdím, když tak do termálu kde jsem na elektřině.

200Ah lifepo4 jsem pořídil od caravanman.cz za necelých devět tisíc. A je i s výhřevem.
M
MetylČlen
Přidáno před 2 měsíce
Tak, cena LiFePO4 pada dolu jak Trumpova autorita. S dobrou vnitrni elektronikou se s nimi da zachazet jako s AGM zcela bez problemu.
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 1 měsíc
Prosím měl by někdo na základě vlastních zkušenosti doporučení pro LiFePo4 v rozmezí 200Ah až 400Ah? Byla by to moje první taková baterie.
Cena není až tak důležitá, spíše kvalita, kvalita BMS a dalších věcí (box, popř. vyhřívání), také její spolehlivost a řemeslné zpracování.
Děkuji.
M
majsadrČlen
Přidáno před 1 měsíc
Mivvy energy nebo Bakom.cz
M
MetylČlen
Přidáno před 1 měsíc
Hm, asi nenapisu, to, co zrovna cekas, ale koupil jsem 320 Ah na nemeckem Temu (doprava po Nemecku zdarma - od EcoVolt Global) s tim, ze to proste risknu. Aku prisel, hned jsem ho vzal do nasi laboratore. Namerena kapacita 314 Ah po druhem cyklu. BMS 200 A namerenych, vodice zdvojene v odpovidajicim prurezu. Ano, nema vyhrivani, coz nepotrebuju. Stal 300 ecek.

Urcite nechci delat reklamu, tu firmu ani neznam, jen chci rict, ze se da natrefit i na takovem prodejci, jako je Temu. Udelal jsem to jen ze srandy s tim, ze kdyztak to pouziju na neco v praci a ejhle... on Cinan nekecal.
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 30 dní

Citovat

@majsadr - Mivvy energy nebo Bakom.cz

A co WattCycle - https://eu.wattcycle.com/products/12v...-bluetooth ?
R
RudyČlen
Přidáno před 30 dní

pbxpbx napsal:

@pbxpbx -

Citovat

@majsadr - Mivvy energy nebo Bakom.cz

A co WattCycle - https://eu.wattcycle.com/products/12v...-bluetooth ?

Zrovna tahle baterie nemá aktivní balancer, který bych u baterie pro karavany určitě doporučoval. Aktivní balancer má tato https://eu.wattcycle.com/products/12v...re-battery. Ale pozor na chybějící certifikaci ECE R10 ( baterie v původním odkazu ji má). Zatím sice nevím o tom, že by kterákoli česká pojišťovna tuto certifikaci vyžadovala nebo ji někdo řešil na STK ale jeden nikdy neví....
Osobně však nemám s WattCycle žádné zkušenosti, takže výše uvedený odkaz neberte jako doporučení ale technickou poznámku.
Upravil Rudy dne 29.03.2026 12:53, před 30 dní
podobappodobapNováček
Přidáno před 28 dní
Pro " Jirka z Lanstorfa" :
Koupil jsem Alkovnu Burstner A700 stáří 9 let. Má pod sedačkou spolujezdce Pb, které chci vyměnit za 314 Lifepo4.
ENB ale má přepínání jenom Pb baterek a zatím jsem nedohledal, jaký má solární regulátor. Pokud to máš podobně, co jsi řešil v nastavení a kde? Přidával si i ostatní komponenty, jako MPPT, Buster, exter. nabíječku?
Uvažuji v EBL vytáhnout pojistku napájení z 230V a do ext. vstupu připojit Victron nabíječku. Pak regulátor vyměnit za Victron. Ze zapojení jsem zatím nepochopil propojení startovací a nástavbové baterie relátkem v EBL. Řešil nekdo svépomocí, nebo jak vyřešil servis? Díky.
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 27 dní

podobap napsal:

@podobap - Pro " Jirka z Lanstorfa" :
Koupil jsem Alkovnu Burstner A700 stáří 9 let.

Tohle auto jsem měl, pod sedačku se ti velká baterka nevejde. Nechal jsem to přestavět na 200Ah vč. nabíječky a nikdy jsem neměl s el. žádný problém. Baterka s elektronikou byla pod lavicí.
Upravil Fun dne 01.04.2026 09:16, před 27 dní
PetrM Připojili následující obrazek:
bmv712_01_1.jpg lifepo02.jpg lifepo01.jpg
podobappodobapNováček
Přidáno před 19 dní
Pěkné řešení. mám pod spolujezdcem prostor 38x34x20 cm a články do toho rozměru i s BMS poskládám. Bude to ale vopruz. Asi to udělám pod sedačku - nemusím cpát tlusté kabely pod podlahu a snadněji se dostanu dalším kabelem k rozvaděči. Chci udělat automatické přepínání 230 V. Pod spolujezdce pak dám trezor. Až bude hotovo - přiložím fotky.
K
karlicČlen
Přidáno před 18 dní

PetrM napsal:

@PetrM -

podobap napsal:

Tohle auto jsem měl, pod sedačku se ti velká baterka nevejde. Nechal jsem to přestavět na 200Ah vč. nabíječky a nikdy jsem neměl s el. žádný problém. Baterka s elektronikou byla pod lavicí.

Nikoho nechci poučovat, ale pokud to náhodou nevíš, tak toto je hodně nebezpečné. Stačí když ti na to padnou klíče, lžíčka, cokoliv kovového a požár je na světě. Dále by ti pojišťovna nedala pravděpodobně ani korunu. Pokud o tom víš, tak sorry za opáčko o nebezpečnosti otevřených kontáktů a obrovským proudem, který ti klidně roztaví kus kovu.
J
JménoČlen
Přidáno před 18 dní

karlic napsal:

@karlic -

PetrM napsal:

@PetrM -

podobap napsal:

Nikoho nechci poučovat, ale pokud to náhodou nevíš, tak toto je hodně nebezpečné. Stačí když ti na to padnou klíče, lžíčka, cokoliv kovového a požár je na světě. Dále by ti pojišťovna nedala pravděpodobně ani korunu. Pokud o tom víš, tak sorry za opáčko o nebezpečnosti otevřených kontáktů a obrovským proudem, který ti klidně roztaví kus kovu.

To mi přijde jako trochu zbytečná obava, oproti odhaleným špuntům u olova je lifepo s bms navenek v podstatě bezpečná a lžičceodolná. Nepsal přece, že by snad měl pod sedačkou nahatý pospojovaný články a za jízdy kopal do bms visící na kablíkách :-)
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 16 dní

karlic napsal:

@karlic -

Nikoho nechci poučovat, ale pokud to náhodou nevíš, tak toto je hodně nebezpečné. Stačí když ti na to padnou klíče, lžíčka, cokoliv kovového a požár je na světě. Dále by ti pojišťovna nedala pravděpodobně ani korunu. Pokud o tom víš, tak sorry za opáčko o nebezpečnosti otevřených kontaktů a obrovským proudem, který ti klidně roztaví kus kovu.

Díky, za názor, ale jak je vidět na fotce, prostor s baterii a elektronikou je oddělený a samostatný, je pod lavicí na sezení, a snad jen blázen by do tohoto prostoru dával cokoli jiného. Nedělal jsem to sám, ale profík. Nikdy nebyl sebemenší problém.
M
MetylČlen
Přidáno před 16 dní
Tak hlasim, ze jsem prave v karavanu dodelal vymenu AGM 75 Ah za LiFePO4 320 Ah. Pridal jsem jistice ve funkci prepinace (bud pujde stava z velkovni zasuvky, nebo z vnitrniho menice - klima chce 230 V a chci mit 230 V i v zasuvkach), nechtel jsem tam zadnej mega prepinac a uz vubec ne to resit stykacem (rady 'lepi'Wink a nebo polovodicema (nekde budu na cert vi jake elektrice a udelaji papa). K baterce jsem poridil nabijecku 35 A automat, kterej si pamatuje posledni nastaveni a menic 1,5 KW cistej sinus se spickou 3 kW. Puvodni vlastni elektroniku pro automaticke prepinani napeti 12 V z auta vcetne dobijeni za jizdy 10 A jsem nechal.

Bud jsem neco prehledl a nebo to fakt funguje Smile. Cilem taky bylo, aby fungovaly oba rozfuky Trumy, ktere jsou puvodni na 220 V a nemusel jsem prehazovat motorky na 12 V a aby byla schopna jet klima z baterie. Klima podle papiru ma brat 950 W, nicmene dnes jsem nameril ve spicce 1,35 kW... kazdopadne menic ji s prehledem utahne.

Puvodni AGM dam domu na zalohovani 230 V pro kotel, kdybych nebyl doma a vypadla stava v zime. Manzelka centralu nahodit neumi.

Takze zatim spokojenost, minimalni upravy mechanicke (aku vlezl v pohode do stejne skrinky, jako byl puvodni), mover nema problem, vsechno fajn.

No, tak uvidime.
Upravil Metyl dne 12.04.2026 17:27, před 16 dní
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 16 dní

Citovat

@Metyl - Tak hlasim, ze jsem prave v karavanu dodelal vymenu AGM 75 Ah za LiFePO4 320 Ah.

Prosím mohu se zeptat na výrobce/dodavatele?
M
MetylČlen
Přidáno před 16 dní
psal jsem to tady vejs, prispevek cislo 45

https://caravan24...ost_307431
M
MetylČlen
Přidáno před 15 dní
Koukal jsem, ze momentalne je ten muj aku vyprodanej. Ale predpokladam, ze ho prodejce zase naskladni. Prisel celkem rychle, takze pocitam, ze sklad byl v Evrope.

https://www.temu....e_sn=10045
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 27
Členové online 2
PetrM, Tomik Kralu

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025