Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Odpadní nádrž - chyba ve vypouštění

Poslední aktualizace před 10 dní
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 11 dní
Zkoušel jsem po koupi ojeté OA napustit vodu do nádrže, přepustit ji přes kohoutky do odpadní nádrže a pak na místním stellplatzu vypustit šedou vodu do příslušné kanalizace.

Zjistil jsem, že šedá voda začne vytékat z nádrže až poté, co je v ní více litrů vody. Mám podezření, že určitá část vody (nedokážu odhadnout kolik) v nádrži zůstává, protože dno nádrže není ploché. Udělal jsem fotky, ale není to z nich moc patrné.

Má někdo s tímto už zkušenosti? Jak jste to řešili? Je to vůbec vada nebo spíš vlastnost?

Auto je ještě v záruce dalších 9 měsíců (i když dovoz Německo). Mám to reklamovat, nebo nádrž vyměnit za své?

Děkuj za pomoc.
Upravil pbxpbx dne 17.04.2026 14:53, před 11 dní
pbxpbx Připojili následující obrazek:
img_1186.jpeg img_1185_1.jpeg img_1187_1.jpeg img_1188_1.jpeg img_1192_1.jpeg
M
MetylČlen
Přidáno před 11 dní
Asi bych tu nadrz nejprve vymontoval a zkusil, jestli v ni neni nasedany bordel, at uz na dne, nebo nekde u vytoku. To je takovy oblibeny fyzikalni zertik, ktery ale zna kazdy instalater a klempir. Cim rychleji voda vyteka, tim vice se oddeluje od pevnych casti a ty proste neodtecou. Takze prilis velky spad okapu v nich necha blato a prilis velky spad odpadnich trubek v baraku v nich necha... vis co. Zadouci tedy je, aby voda, ktera obsahuje svincik napriklad z kuchyne, nevytekla prilis rychle. Pokud se to deje, tak se stava, ze v ruznych zahybech a nerovnostech se pak hromadi nudlicky, ryze, kousicky zeleniny, cely se to pekne slepi gelem ze sprchy (vsimli jste si, jakej sopel dela v odpadu myci gel na rozdil od mydla?) a muze to vytvaret ruzne nerozpustne bariery, pres ktere se pak voda pri odtoku nedostane.

Samozrejme spekuluju, ale sel bych po tom a nadrz nejprve poradne vycistil, nez bych zacal neco dalsiho resit.

Taky bych vzal vodovahu a omrkl spad. Ja mam napriklad 110 l odpadni nadrz vysokou jen 12 cm, je namontovana v mirnem spadu smerem k odtoku (a na opacne strane odvzdusnena) a vytece vzdycky vsechno.
Upravil Metyl dne 17.04.2026 19:48, před 11 dní
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 11 dní
A nevíš, co zakrývá ta světlá kovová síťka na boku nádrže na fotkách? Nejdříve jsem si myslel, že to je odvzdušnění, ale je to hodně nízko a blízko výpustí... tak nevím.
S
sarikČlen
Přidáno před 10 dní
když se podívám na tu třetí fotku tak to je zcela jasné proč jak píšeš že voda začne výtékat poté co je v ní více vody.
Nebo můžu to napsat trochu jinak, po vypuštění nádrže zustane nekolik litrů vody v nádrži
Je to hlavně zapříčiněno tím že výpustný ventil není uplně na spodním dně nádrže, je na boku a když si uvedomíš že vnitřní otvor tohoto ventilu je menší než venkovní otvor ventilu tak je logické že mezi vzdáleností tohoto vniřního otvoru a vzdáleností ode dna nádrže je nějaká vzdálenost i kdyby byl rozdíl třeba 2 cm tak na dně nádrže budeš mít rozdíl 2cm což může být pár litrů. a navíc když nestojíš trochu šikmo aby voda natekla na stranu kde je tento ventil
Já měl tenhle samý problém a vyřešil jsem to tak že vespodku nádrže jsem vyřízl otvor a dal jsem tam L přírubu a nato nasadil hadici na bok auta a nato jsem dal ventil. Výhoda pustím oba ventily, voda vyteče daleko rychleji a vyteče celá nádrž
A to sítko je jakési ,,čudné´´ odzdušnění to určitě není určitě ten otvor bude uvniř ucpaný, typoval bych jestli ve výrobě nepočítali že by se případně mohl napojit další přívod vody do nádrže, nebo jestli to není na napojení pro nekoho kdo jezdí i v zimě pro dodělání na vyhřívání nádrže
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 10 dní
Díky za náhled. Nádrž by měla býz z výroby vyhřívaná.
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 10 dní

Citovat

@ sarik -
Já měl tenhle samý problém a vyřešil jsem to tak že vespodku nádrže jsem vyřízl otvor a dal jsem tam L přírubu a nato nasadil hadici na bok auta a nato jsem dal ventil. Výhoda pustím oba ventily, voda vyteče daleko rychleji a vyteče celá nádrž

Prosím byly by fotečky tvého zlepšováku?
S
sarikČlen
Přidáno před 10 dní
problém vyfotit to není ale bohužel neumím to sem ty fotky vložit
ale pokusím se Ti to popsat. prostě vezmeš nejaké kolínko které je 90 stupnů do toho kolínka nevím jak to odborně napsat prostě šroubovici aby závit venkovní šel do závitu do toho kolínka( kolínko nejlépe coulové, prostě čím vetší vnitřní otvor tak rychleji odteče voda) no a udeláš ve spodu nádrže otvor velikostí takovou aby tam šla prostrčit ta šroubovice (prostě závit třeba coulový a nahoře je takové osazení-kruci nevím jak se to správně jmenuje- )
no a dáš tam fíbrový těsnení na tu šroubovici a prostrčíš to skrz tuto díru vnádrži a do toho zašroubuješ toto kolinko a z toho kolínka vyvedeš hadici na ten bok. Ale toto můžeš udelat za předpokladu že do té nádrže se nejak dostaneš abys tam mohl dát tu šroubovici já tam měl otvor ze spodu asi 15cm zadělaným takovým hrdlem,
Pakliže se do te nádrže nedostaneš tam možná dát zespodu kolínko z PVC a přilepit jej ale opravdu kvalitním lepidlem
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Metyl, pbxpbx, sarik
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 18
Členové online 1
Mirek a Jirinka

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025