Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Dánsko-přejezd přes mosty a mýto

Poslední aktualizace před 8 dní
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 14 dní
Ahoj všem, protože plánujeme cestu po Dánsku, sháním všechny informace a narazil jsem na poměrně vysoké mýto za přejezd mostu Storebælt Bridge. Podle ceníku je cena a zpět 1290DKK u auta do 3,5t 6-10m. Existuje ale možnost registrace u Bizz, a pak je cena 628DKK. Registrace ale není možná na SPZ (ČR nějak neakceptují) a další možnost je koupit si nějakou mýtnou krabičku (220DKK) a ta pak umožňuje získat tu výhodnou cenu. Takže v součtu 828DKK. Krabička pak platí dál je jí možné použít i v budoucnu. AI mi poradila, že snad jde krabičku využít i na víc aut, jen se přeregistruje. Můj dotaz je tedy: použil jste někdo tento systém? Nemáte někdo tuto krabičku Bizz?
Díky za jakoukoli radu
https://storebael...
Upravil PetrM dne 14.04.2026 18:02, před 14 dní
D
DDTČlen
Přidáno před 13 dní
Ja ji pouzil. Jeli jsme tudy do Norska v roce 2024. Pak jsem ji odregistroval, protoze porad chtela byt krmena, i kdyz uz jsme byli doma. A ted uz nevim, kde je... chci rict, ze kdyz si ji poridis ofiko, porad usetris. Jen nevahej dlouho. Jeji doruceni trvalo 2-3 tydny.
upmanupmanČlen
Přidáno před 9 dní
Ahoj, jezdíme už 4 roku vždy na 2-3 týdny do Norska, z Dánska, trajektem. Mosty jsou strašně drahé a upřímně, stačilo jednou a více nikoliv - cesta po dánici Švědskem, komáři, kdepak. Z Dánska (Hirstal) do Kristianstandu v Norsku, je to pár hodin, ideálně jezdit Čt - nejlevnější. Je to i tak raketa ale vychází levněji nežli mosty + nafta a z Kristiandstandu se to dá hodit po dálnici buď na Oslo nebo krásnout krajinou do Bergenu (což jezdíme my). Doporučuji mrknout na Colorline (to je traketová společnost) a pokud máš pevný termín tak koupit dopředu lístek. My jezdíme všude na blind páč pokud jde vlna, tak surfujeme v Dánsku dokud nevypne, alias na pevný datum se nedá spolehnout.
Sport freaks family, havlicekpetr.cz, Dethleffs Globebus i 11 2010, ročně +100 dní v průměru na cestách, free camping rulez
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 8 dní

upman napsal:

@upman - Ahoj, jezdíme už 4 roku vždy na 2-3 týdny do Norska,

Ahoj, díky za popis, ale my plánujeme jen Dánsko, na Norsko není čas. Zajímalo mě, jestli nejde ta mýtná krabička přeregistrovat na jiné auto, a jestli ji tedy někdo nechce odprodat. A nebo jestli se s tím mám vůbec zabývat.
P
pechacciČlen
Přidáno před 8 dní
Ahoj. No to je právě otázka, jestli se to vyplatí kvůli jednomu nebo dvěma přejezdům. My jedeme mokrý Dánsko asi v srpnu, ale jednu cestu trajektem Puttgarden - Rodby ( v noci, přes den je to strašná raketa) a zpátky přes most Storebæltsbroen. Jedeme soupravou, aktuální cena 360 DKK za přejezd. Krabička se nám určitě nevyplatí. Ale přeregistrovat na jiné auto by měla jít. Krabičku bys měl mít registrovanou na sebe, ne na SPZ. Mýtná brána neumí přečíst a rozpoznat českou SPZ. Takže tě identifikuje podle krabičky Bizz. A na obytku ještě musíš mít uzavřenou smlouvu s provozovatelem mostu. Pak můžeš jet za sníženou cenu a zaplatit přes Bizz. Ale tohle všechno je celkem podrobně popsané na stránkách mostu a aplikace Bizz.
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 8 dní

Díky, dost jsem už načetl, jak to funguje. Nejdříve objednat krabičku, a pak jim ještě poslat kopii TP, aby zaregistrovali typ auta (váha, rozměry,) je to docela složité a musí se to zařizovat s předstihem před cestou. Mám ještě pár dní na rozmyšlenou, chceme jet na konci května.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: PetrM, DDT, upman, pechacci
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 21
Členové online 1
Stenly6

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025