Prying napsal:
@Prying - Kovošrot u nás vyžaduje, aby lahve byly viditelně poškozené. V ideálním případě přeříznuté. Ve sběrně jim stačilo, když byly do půlky naříznuté.
Podle mě musí stačit i jen odšroubovaný ventil, případně provrtaná díra, oboje přeci musí spolehlivě zabránit pocuchání pece v hutích hrozící od lahve s naplní uvnitř.
Teda snad se nepletu, postupně hromadím malé hliníkové vysokotlaké lahve na vzduch a na CO2 (podobné jako sodastream), že až jich jednou bude ranec, odvezu je do hliníku, ale pižlat je všechny vejpůl bych pak fakt nechtěl :-)
Ale ty v takovém případě aspoň můžu bezpečně klidně říznout jiskřící flexou, na rozdíl od PB, kde by mi to nejspíš štěklo :-)
Ale když by mi šlo o to se jakkoli zbavit té zahraniční PB lahve a nevyužil bych ji třeba jako druhý vzdušník ke kompresoru (mám druhý ze staré lpg nádrže, z další gril-lokomotivu, z další solární sprchu ...), nebo bezvakovou expanzku k vodárně, její likvidaci bych tak tak odložil na dobu, až ji koroze zpracuje do stavu, kdy půjde rozšlápnout a namést na lopatku.
Ovšem já bych spíš pořešil, jak je ještě pár let samodomo udržovat plné, jako určitě byly při koupi bydlíka ... :-)