Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Likvidace plynových lahví

Poslední aktualizace před 1 měsíc
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 1 měsíc
Prosím, nevěděl by někdo, jak se zbavit plynových lahví z Německa.
S ojetým OA jsem dostal i dvě lahve - jedna prázdná, jedna poloplná.

Měl jsem me tu na webu zadarmo za odvoz, totéž na Bazoši, ale nikdo je nechce. Do sběrného dvora je nevezmou, vrátit prodejci je také nemohu.
Jsem ochoten za "recyklaci" zaplatit.
J
JeepaČlen
Přidáno před 1 měsíc
Kovošrot je normálně vykupuje,alespoň v Prostějově.Běžně je tam mají i klasické dvoukilové občas i desítky.
P
PryingČlen
Přidáno před 1 měsíc
Kovošrot u nás vyžaduje, aby lahve byly viditelně poškozené. V ideálním případě přeříznuté. Ve sběrně jim stačilo, když byly do půlky naříznuté.
J
JménoČlen
Přidáno před 1 měsíc

Prying napsal:

@Prying - Kovošrot u nás vyžaduje, aby lahve byly viditelně poškozené. V ideálním případě přeříznuté. Ve sběrně jim stačilo, když byly do půlky naříznuté.

Podle mě musí stačit i jen odšroubovaný ventil, případně provrtaná díra, oboje přeci musí spolehlivě zabránit pocuchání pece v hutích hrozící od lahve s naplní uvnitř.
Teda snad se nepletu, postupně hromadím malé hliníkové vysokotlaké lahve na vzduch a na CO2 (podobné jako sodastream), že až jich jednou bude ranec, odvezu je do hliníku, ale pižlat je všechny vejpůl bych pak fakt nechtěl :-)
Ale ty v takovém případě aspoň můžu bezpečně klidně říznout jiskřící flexou, na rozdíl od PB, kde by mi to nejspíš štěklo :-)
Ale když by mi šlo o to se jakkoli zbavit té zahraniční PB lahve a nevyužil bych ji třeba jako druhý vzdušník ke kompresoru (mám druhý ze staré lpg nádrže, z další gril-lokomotivu, z další solární sprchu ...), nebo bezvakovou expanzku k vodárně, její likvidaci bych tak tak odložil na dobu, až ji koroze zpracuje do stavu, kdy půjde rozšlápnout a namést na lopatku.
Ovšem já bych spíš pořešil, jak je ještě pár let samodomo udržovat plné, jako určitě byly při koupi bydlíka ... :-)
P
PryingČlen
Přidáno před 1 měsíc
Jméno:
To jsem si myslel taky. Zhruba před třemi týdny jsem vezl do kovošrotu mj. i staré hasičáky a vzduchojemy z kamionu. Z hasičáků byly sundané ventily a vzduchojemy jsou po odpojení hadic otevřené. Přesto jsem byl odeslán do ….
Upravil Prying dne 30.05.2026 06:36, před 1 měsíc
J
JeepaČlen
Přidáno před 1 měsíc
Dovez to do Prostějova,zde vykupují celé láhve včetně nádrží na LPG do aut.Já jsem zde v kovošrotu koupil za pár korun dvě desetikilové láhve.
P
PryingČlen
Přidáno před 1 měsíc
Grin Už jsem řezal.
M
MetylČlen
Přidáno před 1 měsíc

pbxpbx napsal:

@pbxpbx - Prosím, ...

Odkud jsi?
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 1 měsíc

Citovat

@Metyl -

pbxpbx napsal:

@pbxpbx - Prosím, ...

Odkud jsi?

Trutnov
M
MetylČlen
Přidáno před 1 měsíc
Skoda, to mam hodne zruky.
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 1 měsíc
Naštěstí server vsezaodvoz.cz to vyřešil - lahve už jsou pryč.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: pbxpbx, Jeepa, Prying, Jméno, Metyl
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 44
Členové online 0

Celkem členů: 16,758
Nejnovější člen: Michal09
TOPlist

Copyright © 2026