Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

KRUŠNOHORSKÉ PERNÍČKY

Poslední aktualizace před 18 let
olga liskaolga liskaČlen
Přidáno před 18 let
Ingredience:

250g medu
2 lžičky perníkového koření
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky citrónové kůry
200g strouhaných mandlí (není specifikováno zda loupaných či nikoli, já používám zásadně neloupané)
150g moučkového cukru
min 125g másla
500g hladké mouky
1 vejce na potření

Postup:

Med ohřejeme ve vodní lázni, aby byl tekutý (velmi důležité!), přidáme máslo a všechno koření a tuto směs vlijeme do prosáté mouky smíchané s cukrem a sekanými mandlemi. Zaděláme husté a hladké těsto, na mírně pomoučeném vále vyválíme plát a vykrajujem tvary, které přenášíme na plech buď mírně vytřený sádlem nebo vyložený pečícím papírem. Na plechu perníčky potřeme rozšlehaným vejcem asi s 2 lžicemi vody, případně pro zavěšení propíchneme otvor, nejlépe se hodí brčko, také se mohou některé tvary ozdobit půlkou nebo čtvrtkami vyloupnutých mandlí.Pečeme dozlatova v dobře předehřáté troubě, ale jen na střední stupeň. Ihned po upečení je přendáme na rovnou odložku, aby se nezkroutily.

Zdobení:

Přesyjeme moučkový cukr, nejlépe 3x!!! Postupně ho přidáváme k bílku (někde se uvádí šlehaný, ale i neušlehaný má úplně stejný výsledek) a vymícháme hlaďoučkou polevu, přidáme pár kapek citrónu, ale skutečně jen asi 3 kapky na jeden bílek, jinak je poleva nakyslá. Je nutné vystihnout a vyzkoušet tu správnou konzistenci....! Nejlépe se zdobí s celofánovým sáčkem, kterému ustříhnete miniaturní otvor na růžku.
Dobrá a bezpečná alternativa zdobení je bílá čokoládová poleva v sáčku, ale nenaděláte s tím takovou parádu jako s bílkem, trošku hůř se s ní pracuje.

Recept mám převzatý od kamarádky, na bílkovou polevu jsem kašlala a zdobila jen bílou čokoládou a snědly se taky ... ;t

Přeji hodně úspěchu, my budeme dělat tento víkend ... :p
Upravil olga liska dne 16.11.2007 16:27, před 18 let
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 18 let
Olgo, ty jsi poklad, díky!:_
Fun
Smile 😊
olga liskaolga liskaČlen
Přidáno před 18 let

Citovat

fun napsal/a:
Olgo, ty jsi poklad, díky!:_

Nemáš zač děkovat, Míro. Bylo to na popud Tvojí ženy ... :z
SarkaSarkaAdministrátor
Přidáno před 18 let
Připojuji námět na zdobení, svůj recept přidám večer.
Sarka Připojili následující obrazek:
p.jpg
olga liskaolga liskaČlen
Přidáno před 18 let
Změnila jsem množství tuku v receptu na min 125 g. Při neúspěšném hnětení těsta jsem se rozpomněla :@ , jak jsem se loni vztekala ;p , že se mi to nepojí a také jsem přidávala.

Jinak mám zaděláno ;) a namísto mandlí, jsem dala vlašské ořechy a jsou chuťově velmi zvláštní ;j .

Šárko, Tvůj námět na zdobení je geniální!!! :a

Přeji mnoho úspěchu!!! :q
M
merfanČlen
Přidáno před 18 let
Tedááá Šárko, to je sexy cukroví a néé vánoční pečivo :D:D
uknajuknajČlen
Přidáno před 18 let
:h:h:h POCHVALA moc pěkné
J
jirhavČlen
Přidáno před 18 let
Olííí a Šárka jsou ve formě.;t;tTo jsem zvědavej jak bude vypadat to vánoční pečivo.:s
M
merfanČlen
Přidáno před 18 let
Jirko Ty budeš také péci cukroví ? :o To zírám až čumím :h:|
Upravil merfan dne 17.11.2007 15:29, před 18 let
olga liskaolga liskaČlen
Přidáno před 18 let

Citovat

jirhav napsal/a:
Olííí a Šárka jsou ve formě.;t;tTo jsem zvědavej jak bude vypadat to vánoční pečivo.:s

Jiří, já mám upečené a nafocené, ale šluslé všechny baterky ;K , takže nemůžu přetáhnout fota z PC ;p . Jakmile nějaké oživím, pokusím se fota dodat. Ale ještě jsou neozdobené ;s .
SarkaSarkaAdministrátor
Přidáno před 18 let
[color=maroon][u]P E R N Í Č K Y[/u][/color]

150g medu,
200g moučkového cukru
500g hladké mouky
2 celá vejce
10g jedlé sody
80g 100%ního tuku
Koření dle chuti (badyán, skořice, anýz, hřebíček - rozdrcené, můžeme a nemusíme přidat 1-2 lžičky kakaa)

Tuk a med před vmícháním rozpustíme na mírném ohni. Vše smícháme v hladké těsto. Propracujeme 15-20minut. Dáme do ledničky odležet. Dále postupujeme stejně jak píše Olga

Poleva:
150-200g moučkového cukru
1 bílek
kávová lžička citr. šťávy

Přesyjeme moučkový cukr. Šleháme větší část cukru s bílkem dohromady, postupně přidáváme zbylý cukr s citronovou šťávou až do fáze, že už se poleva nerozlévá. Nakyslost polevy není na závadu. Kdyby nechtěla tuhnout, lze přidat půl lžičky solamylu.
Mně se nejlépe zdobí mikrotenovým sáčkem, kterému ustříhu růžek, ale pozor jenom malino.

Perníky dáme odležet cca na 14 dní do chladu, aby zvláčněly.
Upravil Sarka dne 21.11.2007 23:38, před 18 let
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: olga liska, Fun, Sarka, merfan, uknaj, jirhav
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 37
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025