Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Přídavné brzdové světlo

Poslední aktualizace před 18 let
_
_mchČlen
Přidáno před 19 let
Ahoj,:_
velice mě zaujal nápad Jirky Majky,rozblikat při brždění přídavné brzdové světlo na autě,v mém případě karavanu,po vzoru Mazdy.
Tak jsem zvolil co nejjednodušší řešení a po změrění odběru svého světla 240mA jsem použil samoblikavou led diodu.(15Kč):=
Do napájení + kabelu jsem vložil led diodu s klopným obvodem(blikací) a pohoda.
Bliká ,ale je to oslabené světlo.Prochází během krátkého pulzu cca 130 mA.Tak jsem ty diodi vedle sebe paralelně zapojil dvě a pohoda.Jen je potřeba to vyzkoušet nejprve s jednou.Je to dáno počtem diod ve světle.Diody se řadí po osmicich.(1,2V x 8 = 12V)Já mám čtyři osmice.
Nelze to aplikovat na světla se žárovkou,jejich odběr proudu je moc velkej.
Po odskoušení na karavanu musím usoudit,že má Mazda docela dobrej nápad.Skutečně to zaujme.:g
Samozřejmě považuji za nutnost neměnit funkci hlavních brzdových světel.
BobikBobikČlen
Přidáno před 19 let
:o chci taký ;d
T
TomČlen
Přidáno před 19 let
Možná by to šlo i na světla se žárovkami, namontovat tam přerušovač na blikny, co na to řeknou na STK ?
Ahoj Tom
_
_mchČlen
Přidáno před 19 let
Na světla je lepší přepínat tranzistorem,ale přerušovač to samozřejmě vezme taky.
Na STK neřeknou nic,protože já to mám origoš:D
R
Roman PCEČlen
Přidáno před 19 let
Tak to je na mne moc. Elektrika neny moje kamaráda.:|
LukasLukasČlen
Přidáno před 18 let
Na technický budou určitě pindat...to známe. Blikací brzdovka mě napadla už dávno, ale ještě jsem to nezrealizoval. Že bych se do toho konečně pustil??B)
Rapiďáci, tel: 725 707 636
brumlabrumlaČlen
Přidáno před 18 let
v našem novém vzoru.. US.. je to zcela běžné.. ameriky , když přibržduješ, blikaj.. a když překročíš nějakej limit.. ( dup. na brzdu) svítěj naplno..
P
PavlaNováček
Přidáno před 18 let
Nám tu v Jaroměři jezdí 2 Hummery..jeden má vzadu "evropská" světla, tedy vše jak má být, druhej asi nějaký "ameriky"...všechny mu svítěj a blikaj červeně....jednou jsem za ním jel, když začal brzdit a zároveň odbočovat. Chvilku mi trvalo, než mi došlo, co ta barevná hudba přede mnou vlastně znamená...ale asi to měla na technický nějakou tučnou výjimku...:D:D
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: _mch, Bobik, Tom, Roman PCE, Lukas, brumla, Pavla
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 34
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025