frokofroČlenPřidáno
před 10 letTak jsem zde prošel nějaké příspěvky o cestování se psem, ale vše je jen o menších psech a když najdu něco o větším plemeni, tak maximálně Retriever, nebo Německý ovčák. Né, že by to byla malá plemena, ale u těm ještě TV Nova nezničila reputaci u široké veřejnosti....ale to je na samostatné téma...
Tedy k dotazu. Má někdo vlastní zkušenost s ubytováním v kempech v Itálii a Chorvatsku ( nebo země přes které se tam jede ) se psy jako Německá Doga, Brazilská Fila, Rottweiler, Bulmastif apod....? Jde mi o ubytování konkrétně těchto nebo podobných velkých, veřejností neoblíbených, plemen. Dotazoval jsem pár kempů V Itálii v oblasti Caorle a dostal jsem i negativní odpověď. Zatím jsem s takovým psem jezdil jen v ČR, tak bych byl vděčný za nějaký tip. Díky...
floridan79ČlenPřidáno
před 10 letZatim kdekoliv jsem byl, tak je nezajimalo jakou rasu psa mam. Jedine co je zajimalo byly penize za poplatek za psa. Takze pokud ti nebude trcet z okna se psim usmevem tak si myslim ze bude kazdej v klidu. Nemam zadnyho obr trhace ale i kdybych mel tak to asi bude jedno. Jedine co vim ze jsou v Evrope zeme, ale ted ti nereknu jake protoze presne nevim, ale v nekterych zemich EU je myslim zakaz vubec vlastnit nektera tato "bojova" plemena. Nebo tyto plemena nejak fyzicky upravovat - viz treba ustrizene usi u hlavy...
Fiat Ducato 280 Weinsberg Cosmos 1989 2.5TDI 4x4 (Kosmik)
Ahoj, jezdíme s dobermankou všude / kupírovanou / a žádný problém, spíše přitahuje pozornost - v dobrém - a každý jí chce hladit. :i Ale je to pohodářka, žádný cholerik, jen jí pro pořádek po kempu - a mezi lidma vůbec - nepouštím z vodítka a tak, aby nebyl nějaký zbytečný problém.
mtruelleČlenPřidáno
před 10 letFrancie... Konkretne Bretan a Normandie vzdy bez problemu 1x boxer, 3x bostonsky terier, jezdime kvuli mensimu teplu pro psy v cervna a zari.
frokofroČlenPřidáno
před 10 letDíky všem za odpovědi....Asi to moc řeším, když jsem psal do několika kempů, jestli tam smím právě s Filou, ale např. z Jesolo International u Caorle mi napsali, že k nim nesmí...a to jsem zde načetl, že se psama tam problém není. Nechce se mi jet 700km s dvouletým klukem, abych pak jezdil z kempu do kempu a nemohl se ubytovat jen kvůli rase psa...ale jestli není problém ani s Vlkodavem.... tak snad dobrý !) Ještě jednou díky za názory :g
VendysČlenPřidáno
před 10 letAhoj, máme Dobrmana a letošní Velikonoce v Itálii úplně bez problémů. V kempu byl Rotvajler, Německý ovčák a mnoho dalších. Ani nikdo na recepci se neptal jakou máme rasu .
Tak to bohužel nemůžu sloužit:|. Pro naše psy je voda a kartáč úhlavní nepřítel:o, takže koupat jsme je byli pouze jednou odpoledne.
Ahoj, jezdíme s RTW u 5 let a bez problémů Jednou v Maďarsku chtěli, aby měl v kempu košík.
Myslím si, že pokud mají v kempu označení psi, tak je jedno, jak je velký. Pouze v kempu v Sobotce jsem se setkal s tím, že mají povoleny pouze malé pejsky a pro velké nemají vyřízené povolení. Tak si myslím, že bych tam také mohl s RTW, proto že jsem se nikde nedověděl co je malý a od kolika cm nebo kg je velká pes. Nevím který velký nebo malý úředník vymyslel pojem Bojové plemeno. To musel být pěkné vemeno.
Přeji hezké zážitky s dovolených s pejsky.
frokofroČlenPřidáno
před 10 let"...Tak si myslím, že bych tam také mohl s RTW, proto že jsem se nikde nedověděl co je malý a od kolika cm nebo kg je velká pes. Nevím který velký nebo malý úředník vymyslel pojem Bojové plemeno. To musel být pěkné vemeno."
...tak, tak, ale to je nekonečné téma.....:o
Zdenek a AlenaČlenPřidáno
před 10 letpořiďte si kočičku či kocoura a máte klid :D
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
Dobry den,
Minuly tyden napadl Rottweiler (bez kosiku a voditka) meho syna (6 let) na detskem hrsti. Syn mu nic nedelal, hral si a lekl se kdyz pes vbehl mezi ne. Chapec ma pokousanou nohu, z mista ho odvazela zachranka. Pes mel dikybohu vsechna ockovani a majitelka s nim zasla na veterinu.
Prosim timto vsechny majitele, aby sve psy meli zajistene a pod dozorem. (A to obvzlaste u plemen jako Rottweiler!) Do kempu jezdi rodiny s detmi, kazdy kemp ma sva hriste a prolezacky. (Hriste v kempu jsou vetsinou neoplocena.) Vsechny udalosti s napadenim ditete psem se sebehnou velmi rychle a obe strany jich pak mohou do konce zivota LITOVAT!!!
FunHlavní administrátorPřidáno
před 5 letJe mi velmi líto, co se stalo vašemu synovi. Pravděpodobně byl jeho vztah ke psům nadlouho ztracen. Ten pes byl zanedbaný, nesocializovaný a majitelka by zasloužila ...
Možná by zajímalo rodiče, jak připravit své děti na setkání s cizím psem. Pes není nebezpečný, když si osvojíme tři důležité zásady. Vyhnout se očnímu kontaktu, nemluvit na psa a nedotýkat se ho.
Samozřejmě zachovat klid a nedělat rychlé pohyby.
Pozor! Veškerá vina je na straně majitelky psa. Dítě za nic nemůže. Dobře socializovaný pes neublíží ani když tyto tři pravidla porušíte.
Fun Připojili následující obrazek:
Mysak230eČlenPřidáno
před 5 letChudák syn, ať se brzy uzdraví.
Jinak vše je jen a pouze o majiteli a výcviku psa. Měl jsem 13 let dobrmanku, která nepotřebovala vodítko, ani v rušném městě. Kempování a jiné aktivity nikdy s žádným problémem. Prošla prostě tvrdým výcvikem. Bohužel 90% psů nemá výcvik žádný nebo základní. A nejhorší je pořízení si psa jako módní doplněk......
Myšák
Lubos a DasaČlenPřidáno
před 5 letMysak230e - v zásadě máš samozřejmě pravdu. Já sám jsem měl postupně několik psů - německých ovčáků a všechno to byli kliďasové, ochotní si kdekoliv s každým hrát a nosit mu míček nebo klacek. Nepotřebovali žádný tvrdý výcvik, jen základní poslušnost a návyk na pohyb mezi lidmi. Pokud jde o mne, sám se psů nebojím, ale k cizím mám respekt. Kromě toho, co jsi napsal o psech a jejich majitelích, je ale i druhá strana a to lidé, kteří se psy nemají zkušenosti, mnohdy se jich i bojí. Když k nim volně pobíhající pes z přirozené zvědavosti zamíří a dokonce má snahu si k nim přičichnout, tak i přes veškeré volání majitele, že je hodný a nic jim neudělá, mohou začít panikařit a zareagovat vůči němu "agresivně" se snahou ho odehnat. No a malér může být na světě, protože pes si to vyloží jako své "napadení" a "v obraně" odskočí a může začít na dotyčné vrčet a štěkat nebo může dokonce i kousnout. A hned tu máme "agresivního" psa. Nejhorší majitelé jsou ti, kteří si toto neuvědomují, protože si psa "polidšťují". Pes je prostě pes a v některých situacích může zareagovat pudově. Majitel psa mu samozřejmě chce dopřát volnost, nechat ho proběhat, pohrát si s jinými psy a pod. a jistě na to má právo, ale když s ním jde mezi lidi, tak by měl brát v úvahu i je a to, že i oni mají právo, pokud o to nestojí, nedostat se s jeho psem do kontaktu a nemuset se ho obávat. I když to bylo podle mého vědomí zbytečné, tak moji psi byli mezi lidmi vždy na vodítku a vždy měli košík. Vodítko a případně košík jsem jim sundal jen tehdy, když v okolí nikdo nebyl nebo když jsem věděl, že ostatním přítomným to nebude vadit. Osobně mám dojem, že mnohdy projevují větší agresivitu malí psi a to hlavně těch majitelů, kteří si je právě tzv. "polidšťují", tedy spíše rozmazlují.
Ahoj, nejdůležitější je, aby byl syn brzy v pořádku. K tomuto tématu jsem ocenil příspěvek Luboše a Dáši. Mne i manželku napadl pes několikrát. Například při jízdě na kole do nohy, při procházce atd. Při těchto zkušenostech sice zachovávám klid, když znovu pes na mne letí, ale obavu mám, co se z toho vyvine. Moje myšlenky, jak hodnotím takového majitele psa, lze odhadnout. Děkuji za radu, že až ke mně bude běžet trhač, tak nemám mít oční kontakt. Já si zase dovolím radu, že by si majitel psa neměl dovolit, aby pes na cizího člověka běžel.
Moje maminka pracovala 40 let na čelistní chirurgii v ÚVN. Každý rok přišla s tím, že dělali plastiku obličeje lidem, kterým jejich pes potrhal obličej. Nejsmutnější to bylo u dívek. Vždy ten příběh začal tím, že ten pes nebyl agresivní a nikdy nikoho nenapadl.
Je to marné a 99 % majitelů psů bude říkat, až jejich pes poběží k cizímu:
On je hodný.
Nic nedělá.
Je to štěně.
Jsem laik a o výcviku psů vím pouze to, co zahlédnu v televizi. Můj názor je ten, že je pes šelma. Každý tvrdý výcvik je proti přirozenosti šelmy.
Také přidám trošku do mlýna když je tady toto téma, (již jsem to tady toto téma zadal před třemi roky zdali někdo nemá s tímto zkušenosti)
Máme třetího anglického kokra, příští měsíc mu budou 4 roky. Když mu bylo půl roku chodil jsem s ním na cvičák a to byl kámen urazu.. Největší problém je že to je strašný poserka a všeho se bojí. Mně několikrat -pánička pokousal a to pořádně, jinak nikoho. Doma ho chtěli nechat utratit ale já byl silně proti tomu, ptal jsem se různých cvičitelů a až jeden- voják s povolání -psovod si všiml jedné věci a to(bylo to na štědrý den před 3 roky a naštěstí to dcera natočila na video) prostě dostal pod stromeček pamlsky a já jsem si k němu lehl a pohladil jej a v tu ránu jsem měl prokouslou ruku-to bylo poprvé co zautočil. Pak jsem toto video přehrál tady tomu psovodovi a on to vyhodnotil že jsem udělal chybu když jsem si k němu lehl a on měl pamlsky. Jenže mě to nedalo a kontaktoval jsem Desenskýho a podrobně mu popsal vše. A teprve pak vyšla pravá příčina najevo. Prostě velká chyba byla na tom cvičáku nebot když se pes trochu bál tak slabě zavrčel no a na to konto mě naučili na tom cvičáku chytnout ho jednou rukou nahoře za krkem a druhou rukou vzadu u ocasu a ve vzduch s ní pořádně zaklepat a zalehnout třeba i na půl hodiny.A nebo na vodítku s ním ve vzduchu zatočit. No toto když jsem řekl Desenskému tak mě na to řekl kterej blbec Vás toto učil, že on toto dělá psům kteří jsou starší než pět let a jsou absolutně nezvladatelný a absolutně ne ze štěnětem a že u štěněte když se chytne za krk a zaklepe se sním tak že to znamená když mu to udělá psí máma tak je to jako výstraha a příště tě zakousnu- tak nějak. No abych to zkrátil od té doby mu to nedělám a když ho chci pohladit tak prvně na něj promluvím a pak jej můžu hladit a různě si s ním hrát. Podotýkám od té doby -je to již rok a 4 měsíce a absolutně bez problému, ještě dodám že vždy když mě kousl tak to bylo že jsem ho hladil a on to vyhodnotil tak že mu chci ublížit. A hodně hlídám když jsem s ním venku na vycházce aby zejména děcka ho nechtěli pohladit, sice věřím že by jim nic neudělal ale jistota je jistota