copyČlenPřidáno
před 9 letto je tuším Zenec e3715 v inom obale ?
Vlasta49ČlenPřidáno
před 7 letDobrý den, mám nové autorádio XZENT X-F220 s navigací a hned při prvním výjezdu a jeho použití, jsem na mrtvici.
Vyskytl takový problém:
Mám-li v rádiu zastrčenou flešku s písničkami, rádio není schopno najít cestu k navigaci a píše to hlášku: „Navi soubor nenalezen nebo není zvolen v nastavení“. Samozřejmě v nastavení se příslušná cesta nezobrazí. Když flešku vytáhnu, cesta se objeví, tak se dá nastavit a navigace se spustí.
Na radu prodejce rádia, jsem vyzkoušel jinou flešku o poloviční velikosti.
Od té doby navigace nejede a místo navigace se objevuje černý displej a maximálně hláška: „Rozlišení uživatelského rozhraní (800x400) není podporováno nebo kompatibilní skin nelze nalézt.
Ukončení aplikace“
Neřešil jste někdo z majitelů takového rádia podobný problém?
Díky
Vlasta
mbČlenPřidáno
před 7 letCitovat
Vlasta49 napsal:
Dobrý den, mám nové autorádio XZENT X-F220 s navigací a hned při prvním výjezdu a jeho použití, jsem na mrtvici.
Vyskytl takový problém:
Mám-li v rádiu zastrčenou flešku s písničkami, rádio není schopno najít cestu k navigaci a píše to hlášku: „Navi soubor nenalezen nebo není zvolen v nastavení“. Samozřejmě v nastavení se příslušná cesta nezobrazí. Když flešku vytáhnu, cesta se objeví, tak se dá nastavit a navigace se spustí.
Na radu prodejce rádia, jsem vyzkoušel jinou flešku o poloviční velikosti.
Od té doby navigace nejede a místo navigace se objevuje černý displej a maximálně hláška: „Rozlišení uživatelského rozhraní (800x400) není podporováno nebo kompatibilní skin nelze nalézt.
Ukončení aplikace“
Neřešil jste někdo z majitelů takového rádia podobný problém?
Díky
Vlasta
Ahoj, jak to přišlo na trh, jedno jsem ve velkoobchodě koupil na testování ( po dohodě s velkoobchodem ) a taky jsem ho hned vrátil...ale už ho taky dávno přestali nabízet. Byl problém hlavně s tunerem, další jsem už nezkoušel.
Doporučuji, pokud to jde vrátit. Jestli je na to servis, nevím.:|
Miloš a Zuzka
hlavně v teple...Autorizovaný servis WEBASTO +EBERSPACHER+ BRANO/ATESO
karlosVWČlenPřidáno
před 7 letvelkoobchodník byl asi lenoch nebo nezná....sam jsem ho v obytce měl a dost jich i namontoval nejen do obytek. Treba u obytek Fiat 2006 - 2016 je třeba si "pohrat" s anténou. Kdo chce hledá reseni...kdo nechce rekne ze to stojí za prd ;)
mbČlenPřidáno
před 7 letCitovat
karlosVW napsal:
velkoobchodník byl asi lenoch nebo nezná....sam jsem ho v obytce měl a dost jich i namontoval nejen do obytek. Treba u obytek Fiat 2006 - 2016 je třeba si "pohrat" s anténou. Kdo chce hledá reseni...kdo nechce rekne ze to stojí za prd ;)
Máš pravdu, předsedo...když si zákazník něco koupí, musí počítat s tím, že to je ještě potřeba doladit a asi i doplatit.
Promiň, takový obchod nepreferuji a pochybuji, že zákazník, který si to chce namontovat sám, to pochopí.
Miloš a Zuzka
HrochČlenPřidáno
před 7 letAutorádia Zenec a Xzent jsou velmi zajímavě vybaveny, je však pravdou, že s FM tunery mají problém. Když do bydlíka na podvozku Fiat nebo Citroen (od r.2015) připojíte ke standardní tovární anténě v zrcátku Alpine, Blaupunkt, Pioneer, JVC, Sony tuner funguje naprosto bez problémů. To se o Zenecu a Xzentu říct nedá. V této cenové kategorii bych opravdu předpokládal, že bude vše fungovat jak má.
PetrDubiČlenPřidáno
před 7 letJo, souhlasím s Hrochem. Pokud si koupím android rádio z Číny za 5 tisíc, tak musím počítat s tím, že budu muset nějaké věci "doladit", ale u rádia v ceně desítek tisíc předpokládám, že budou tyhle základní věci (a funkční příjem rádia pokládám u autorádia za základní věc) fungovat automaticky a ne, že budu po zakoupení laborovat s tím, že to nechytí pomalu ani místní stanice, zatímco rádio " od Vietnamců" za pěti stovku mi naladí bez problémů i vysílače vzdálené desítky kilometrů.
Pokud by výrobce dal do oficiálního popisu, že rádio má nízkou citlivost tuneru a například u dodávek a dalších aut s vnitřní integrovanou anténou bude mít bez dalších úprav špatný příjem, tak bych to bral a je to vlastnost, se kterou musí kupující počítat a případně si nechat rádio nainstalovat od odborníka, který ví co a jak. To by byla fèrová nabídka. Jenomže to by si plno lidí koupi rozmyslelo, protože si za obdobné peníze vybrali třeba jiné rádio, které má normální citlivost. A tohle rádio by si koupili lidé, kteří potřebují jeho další výbavu a nevadí jim další "kouzlení" s rádiem nebo třeba rádio ani nepoužívají (poslouchají hudbu treba z flashky).
Jinak chápu co tu Karlos píše o způsobu vyřešení problémů (má z toho i další kšeft, protože plno lidí rádo zaplatí za zprovoznění něčeho, co sami nerozběhají), ale ta obhajoba výrobce, který evidentně dělá něco špatně a ještě tomu nasadí prémiovou cenu (místo aby to uznal a vynahradil to třeba atraktivnější cenou) mi přijde divná. Možná je tu doba, kdy to že zimní boty nesmějí do vlhka, rádio neumí přijímat bez dodatečného zesilovače signál a kladivem se nesmí zatloukal hřebíky je podle prodejců normální, ale já zastávám názor, že věci by měli umět alespoň to, k čemu jsou podle názvu určené.(y)
mbČlenPřidáno
před 7 letHrochu, souhlas. Jen bych Zenec už pochválil, u nového modelu je po problémech! :)
Miloš a Zuzka
U rádia za 5000,- této kategorie nic moc doladit většinou nejde, předzesilovač i kvalitní má omezenou odolnost proti křížové modulaci, takže jednu stanici máte na několika místech, něco nelze naladit vůbec, při průjezdu kolem silného signálu a to nejen FM rádia - tzn je třeba na toto zákazníka upozornit. Pravda funguje to o něco líp, ale nikdy ne jako rádio za 10000,-.Pokud si vezmu, že taková instalace je cca 3 - 4 hodiny, zesilovač +dobrá anténa tak 1000,- , tzn dám 7500,- - 8000,- za ne 100%ně funkční věc, pokud to někomu stačí, rádio moc neposlouchá je to jeho volba.
PalmosČlenPřidáno
před 7 letDobry vecer vsetkym,
riesim podobny problem. Mam treti rok autoradio Zenec E-3726 a nefunguje mi:
1. bluetooth - nefunguje od zaciatku, telefon najde, aj ho niekedy pripoji, obcas sa da aj zavolat, ale vacsinou to v polovici hovoru vypadne a cele radio zamrzne.. niekedy to ani nejde sparovat a niekedy to zamrzne hned pri pokuse o hovor.. skusal som to aj s inym telefonom - vysledok rovnaky.. hned na zaciatku som to reklamoval priamo u predajcu radia, pozrel sa na softver, povedal, ze je aktualny a nic viac sa s tym robit neda..
2. USB-kluc - funguje normalne, akurat pri prechode nejakou vacsou nerovnostou strati kontakt a vypadne.. potom ho musim nanovo zapnut na radiu..
3. tuner - od zaciatku velmi slaby signal v porovnani s radiom v osobaku na rovnakej trase
Podotykam, ze som mal najskor v aute Blaupunkt, potom nejaku cinu a nakoniec tento Zenec, ten sa mi zdal najlepsi. Ale pri radiu za 1000,-€ by som cakal, ze nebudem musiet riesit taketo "drobnosti".
Mate niekto rovnaku skusenost? Pripadne mate niekto radu, co s tym?
Dakujem vopred.
Trochu mi přijde divný, že se tomu říká autorádio, když vlastně neumí to, co má v názvu. Pekelně předražený něco.... Foťák umí fotit, telefon telefonovat, kávovar vařit kávu, jen autoRÁDIO umí navigovat, ale ne přijímat FM. Nějak jsem nepochopil ty ceny. To si fakt někdo kupuje? Vždyť dobrá navigace stojí do pěti tisíc a dobrý autorádio to samý. By mě zajímalo, co někoho donutí vydat třeba 30 tisíc za Zenec.
KlikosČlenPřidáno
před 7 letTaky mám v autě Zenec E-3726, montovali nám ho tam při koupi auta a prodejce automaticky k radiu koupil nějakou druhou anténu - jsem se taky divil, ale narovinu mě říkal, že bez toho to tam nedá... Rádio hraje jak má.
Ale co se týče navigace, tak tam problémy jsou = to musel programovat nějaký "soudruh" co rád objevuje zapomenuté cestičky = mám nastaven typ auta, velikost auta, nejrychlejší a nejsnadnější typ komunikace. Hodně se mě stává, že mě místo pořádné dvojkové nebo alespoň trojkové cesty, pošle někam do pole nebo do lesa, kde bych jel za normální situace na kole... Například při cestě z Tanvaldu do Harrachova, kde byl na cestě jen 1 semafor, mě to poslalo přes nějaké vršky, zakončeno podjezdem pod vlakovou tratí (naštěstí vestavba dobré, ale mít polointegru 7,40, tak ani omylem). A to přes údolí vede E65, na kterou jsme v půlce najeli - a takových případů bylo hodně, dokud jsem nezačal jezdit podle běžného CZ cestovního značení (modrých šipek). Je možné, že si rádio načte nějaké staré uzavírky, které už nejsou aktuální a pak to podle nich programuje, ale takové nastavení jsem tam nikde nenašel.
Umíte poradit, jak tento neduh vyřešit?
Trochu mě zaráží volba takovýchto produktů při koupi auta za statisíce až miliony, kde servis montuje něco, co musí mít další udělátka, navíc pokud je zařízení určeno k plnění funkce obytky, (tj navigovat), tak tam montovat hoby věc pro kutila mi připadá poněkud úsměvné - pokud mám na opici, musím mít i na banány. Ušetřit pár tisíc - jsem pro, ale musí to být adekvátní funkci, tedy podle mě.
Navíc jsou značková rádia se zrcadlením telefonu, ve kterém mám navigaci kterýá funguje, no to už musí každý soudruh podle svého vkusu.