VeraČlenPřidáno
před 18 letProsím o radu případného odborníka z oboru.Včera se nečekaně vřítili pracanti z kabelové TV a předali mi box pro digitální kabelovku.Ovšem mám problém se sladěním s rekordérem,stále ladí jen analogový signál,který ještě stále v drátech je.Hlavně bych potřebovala pořadí aparátů směrem od zásuvky.Jinak jsem v těchto záležitostech dost samostatná.Buď mám blbě vyladěné vstupy a výstupy,nebo špatné pořadí za sebou,nebo to nezvládá poněkud historická TV-má pouze AV1.Další aparáty z drátenické soustay jsem už odpojila dočasně,aby mě nemátly :x;p
HrochČlenPřidáno
před 18 letNejsem odborník z kabelovky ale myslím si, že tvůj rekordér nemá DVB-C přijímač a tudíž ti digitální vysílání ani naladit nemůže. Pokud receiver, který ti tam kabeláci nechali propojíš scartem, můžeš nahrávat program, který máš aktuálně navolen na dig. receiveru (nemůžeš tedy sledovat jeden program a nahrávat druhý :x)
Podle mě to Hroch napsal zcela přesně
VeraČlenPřidáno
před 18 letTo je něco čeho jsem se obávala,leč mě zmátlo že receiver má skart,dle návodu vysloveně určený k připojení videorekordéru.Zkusím to teda zbastlit tak,aby to nahrávalo aktuálně sledovaný program a pokud se teorie potvrdí-můžu akorát tak napsat ježíškovi.A ten lítává na peruti a .... :c Dík
No jo,už jsem mrkla na nové modely-a moje prvotní myšlenka,hrochem správně naformulovaná,byla správná.Milášek můj bude muset ustoupit technickému pokroku.;s Jen jsem myslela, kdybych ho dala mezi receiver a TV,že mu to ten receiver "předžvejká" a zvládne to.:w
Upravil Vera dne 02.12.2007 21:22,
před 18 let
HrochČlenPřidáno
před 18 letPozor na výběr. Je zásadní rozdíl mezi DVB-T a DVB-C receiverem. Ty potřebuješ DVB-C a ten má vestavěn minimum modelů (např. Sony).
VeraČlenPřidáno
před 18 letByť jediná komunikace,které jsem zatím s UPC dosáhla,byla stručná mailová zpráva ve znění- můžete nahrávat pouze program na který se díváte :v,vypadá to,že jsem problém zvládla.Skutečně nemůžu na něco koukat,a jiné nahrávat,ale byť to bude uživatelsky nekomfortní,nemusím rekordér zahodit.Jetě musím testovat a dráteničit,snad se neraduj předčasně.
Hrochu díky za impuls k přemýšlení správným směrem,a za pár dní jsem expert na DVB-C:s Ovšem UPC to stejně nedaruju ;t
VeraČlenPřidáno
před 18 letNež toto vlákno nechám usnout,ještě sem nakopíruju odpověď UPC na moje dotazy,třeba to někdy někomu pomůže a dodám,že pokud chcete mít doma více Tv a na každé sledovat jiný program,ke každé další je třeba další settopbox za 90 kč měsíčně
Analogový signál by měl být funkční ještě po dobu přibližně jednoho roku. Přesný termín zatím neznáme. Výměna settop boxu možná bohužel možná není, v současné době nabízíme jen jediný typ. Jiná možnost nahrávání pořadů tak bohužel není, vždy se nahrává program, který je na přijímači právě spuštěný. Nákup vlastního digitálního přijímače situaci neřeší. Především na settop box zasíláme každý měsíc kódy k nastavení programové nabídky a ty by jiný settop box nepřečetl. Navíc smart karta, dodávaná s přijímačem je vždy spárovaná s konkrétním settop boxem.
Cena od 1.1.2008 bude 599Kč za nabídku Standard a 200Kč za balíček HBO. Výběr programů je omezený na volbu jedné ze tří základních nabídek a případné rozšíření o doplňkové balíčky, volit konkrétní programy nelze.
FunHlavní administrátorPřidáno
před 18 letMám Digi TV za 260Kč měsíčně. Žádné další náklady, vše ostatní je v ceně. Nově nabízejí možnost sledovat dvě TV a bezplatnou výměnu přijímače za duální. Pár informací je zde: [code][url]http://www.parabola.cz/clanky/2892/digi-tv-poradne-vyhecovala-konkurenci-a-zakazniky/[/url][/code]
Jen jsem to zahlédl v TV reklamě. Mimochodem nový kanál NovaCinema běžel hned od začátku ale nic tam stejně nedávají.
Fun

😊
Míro, uvažujeme taky o digi TV výměnou za UPC. jsme ráda, že to někdo má a je spokojen.
ahoj jitka;)
HrochČlenPřidáno
před 18 letPokud máte větší TV (úhlopříčka 93, 102, 106 atd.), je Digi TV nevyhovující - kvalita obrazu se rovná hodně "jeté" videokazetě. Myslím si, že v současné době je nejrozumnější varianta sat. komplet s kartou Czech link. Kvalita je výrazně vyšší než u Digi TV a je to bez jakýchkoliv poplatků. Jsou tam všechny základní programy + Nova cinema, STV1, STV2 atd. Za příplatek lze doobjednat HBO, Nonstop kino, Film box atd. Existují přijímače s vestavěným HDD a dvěmi tunery, takže můžeš jeden program nahrávat a druhý sledovat. Když to doplníš TV s vestavěným DVB-T přijímačem, můžeš kabelákům zamávat na rozloučenou :p.
televizi máme malou (53cm) ale uvažujeme o koupi větší, až bude full HD cenově přijatelná. Obraz u normálních LCD větších rozměrů je dost zoufalý, pokud tam jde normální signál a ne jejich propagační film. Ohledně satelitu nám jde hlavně o programy typu Spektrum, Discovery, National geografic, Viasat history a pod. Tak se asi pokusím přitlačit na UPC, nebo vypovím,pak se přihlásím jako nový zákazník za polovic a pořád tak dokola....Míro, na jaký televizi pouštíš ten Digi TV ?
ahoj Jitka;)
my se na ty hrůzy chodíme dívat do elektroobchodů. Naše obyčejná SONY co se týče kvality obrazu zatím bezkonkurenčně vede. Kdosi počká, ten se dočká. Jen jednoho se bojím, aby zatím nevynalezli nějakou novou technologii a my zase jen čekali.....
čau jitka;)
VeraČlenPřidáno
před 18 letKluci moji rádcové technický,já vím ,že bych si měla vzít návody a číst-ale třeba mi povíte, že je to nemožné, a já si ušetřím trápení.
Umím set-top-box donutit aby se v požadovaný čas zapnul na požadovaném programu,umím donutit rekordér aby toto nahrál.Ale myslíte že je možné,aby STB v příslušný čas nakopl rekordér-teď nahrávej-a já se vyhnula duplovanému programování.:x
HrochČlenPřidáno
před 18 letPro Fun: Datový tok je u Czech linku vyšší a kvalita je lepší - hovořím o programech ČT, Nova, Prima atd. Převzaté programy (HBO, Viasat atd.) jsou samozřejmě na úrovni UPC. Mám UPC i Czech link - můžu porovnávat a je to nesrovnatelné. Sleduji 1OOHz plazmu Panasonic o úhlopříčce 127 cm v rozlišení HD. Pokud si koupíš rozumnou TV a k ní např. DVD recorder s upscalerem na rozlišení 1080p tak vakuovou telku odevzdáš do sběrného dvora a ani ji nezamáváš.
Pro Vera: se současným vybavením toho bohužel nedosáhneš i když budeš rekordér přemlouvat. Mám z Tebe radost, pokroky jsou vidět. Jde vidět, že pilně studuješ. Pokud koupíš novou TV s DVB-C a propojíš ji s DVD rekordérem pomocí HDMI kabelu, tak to fungovat bude tak jak si představuješ.
VeraČlenPřidáno
před 18 letDíky ;l prozatím to nechám být,neb bych si mohla koupit modré z nebe-ale jak je uvedeno výše,s UPC nebude fungovat kromě téhle piksly mometálně nic.Napřu svoji energii do boje o peníze,co a ta kolik.A budu se dále vzdělávat :n