uknajČlenPřidáno
před 19 letNo co vám ktomu mám napsat asi že je duležité sebou vozit karavanky.
Pak je uplně jedno jaký je podvozek:_:g:_:g:_:g:D:D
BobikČlenPřidáno
před 19 letuknaj jezdí po silnici a ne po kolejích :h
Cpe se řízkama a zapíjí je karavankama.:s:s;-;-
uknajČlenPřidáno
před 19 letA kdopak se to probudil jir-haf-haf:s Máš domácí bannnn že nikam nejedeš nabo co.Už se na vás těšíme :i
TaboraciČlenPřidáno
před 19 letNový podvozek je super, ale skutečně nemá rád vyjeté koleje. V zatáčkách sedí, ani se nehne.Vřele můžu doporučit. Myslím, že dle mého názoru nejsou ani třeba měchy. Na zimu až budu přezouvat tak tam chci dát podložky, protože v těch ledových kolejích by to asi dělalo velké problémy. Zatím honím někoho kdo je levně vytvoří.
Když je ledovka a ledové koleje, stojí jízda za prd i kdyby byl podvozek pozlacenej a 2x exculsive - super.
Míro, když mysliš. Jestli jezdíš na ledovce jako na suchu, tedy jsi " Šťastný to muž " I s novou technikou, jak jsi doplnil.
Upravil merfan dne 18.09.2007 09:48,
před 19 let
TaboraciČlenPřidáno
před 19 letJá měl na mysli ,že jak je ta zadní náprava širší, tak se to auto s těma kolejema pere,proto jsem psal o těch zimních kolejích.Přeci jenom jsou tam místo dvou stop najednou čtyři.
FunHlavní administrátorPřidáno
před 19 letSorry Merfane, nějak jsem přehlédl ty " ledové koleje". Samozřejmě jezdit s čímkoliv ve vyjetých [color=red]ledových[/color] kolejích je těžké až nebezpečné. Tady je každý podvozek více méně nedostatečný.:x
Fun

😊
uknajČlenPřidáno
před 19 letNojhorší na tom je to že se nikam nevejde rezerva no co naplat máme :t. Podložky 13mm to:h
Hlavně je duležité sebou vozit karavanky.;j
Když jsme kupovali nové auto, také jsme řešili stejný problém.
Nový podvozek FIAT ( snížený ) dovolí dvojitou podlahu atd. Obecně tedy jakási kopie Alko s tím, že to měla být právě jeho " náhrada" , obsazení trhu, zásah na nižší cenu atd. Jistě se to z velké části povedlo.
Proti tomu stojí ALKO. Ten je jistě dost znám. Viděl jsem oba v praxi vedle sebe. Také je to zřetelné z obrázku výše. Je jasné, že FIAT snížený podvozek pro dvojitou podlahu je hodně slabý proti Alko podvozku. I proto řada výrobců tento podvozek nepoužívá na těžší auta s tím, že je stále u drahého Alko podvozku. Osobně jsme byl trochu překvapen konstrukcí a myslím, že není rozhodně vhodný opravdu pro těžká obytná auta.
Měl jsem možnost vyzkoušet jízdu s Alko podvozkem bez měchů, následně s měchy. Dovolil bych si nesouhlasit, že nejsou potřeba. I když v obou případech byla jízda velmi slušná a příjemná, byl tam zřetelný rozdíl s měchy. Rozhodně to není stejné.
Níže uvedené je z doslechu a nemám to osobně vyzkoušené.
Stejně tak jsem uvažoval o podložkách. Několik nezávislých lidí mi řeklo, že pokud je tam chci dát, pak jen na zimu. Hlavním důvodem by mělo být výrazně vyšší namáhání nápravy. To je možná důvod, že tam nejsou z výroby. Ale znovu opakuji, že mi bylo sděleno na dvou místech mimo karavaning. Nemůžu to posoudit a nemám vyzkoušeno. Zní to ale logicky-proč jinak by tam nebyly když řešíme všichni stejný problém? Tím je jízda v kolejích v zimě.
Upravil Fun dne 12.12.2007 19:19,
před 18 letJinak my máme rezervu. Nebyla ve standardu, bylo nutné jí doplatit s tím, že je pod autem na ALKO podvozku. Je ale pravda, že většina výrobců ji dnes ani nedává kvůli váze. Tu jsme moc neřešili díky možné doložnosti:)
TaboraciČlenPřidáno
před 19 letSamozřejmě 13 cm podložky nejde dát a ani se nedělají ale 5 cm podložky se dát můžou, Každý centimetr je podle mého názoru znát. My jsme rezervy dali pod auto, tím pádem je dost místa v garáži. Je sice pravda,že přístup je horší ale na druhou stranu kolikrát se rezerva používá. Nicméně pro jistotu s sebou vozím soupravu na opravu pneu.Ta stojí pár kaček a neztratí se.
uknajČlenPřidáno
před 19 letPochopitelne že rezervu mám ale bohužel jenom v garaži doma ,tak stím musím něco udělat :_:_
BobikČlenPřidáno
před 19 letTo je fakt Uknaj to ma dost vysoký ji muže dat pod auto :z
PetkoČlenPřidáno
před 19 letPodložky na zadní nápravě 2x30 mm je asi tak na hranici dobrého a zlého. Určitě budou více zatěžována ložiska. Co se týče jízdních vlastností, můžu posoudit jenom v kombinaci ze vzduchovými vaky. Ale pozor, než tam budete dávat ty podložky lehněte pod auto a pořádně změřte jestli se tam vůbec vejdou. Není to u každého výrobce stejné.:o