Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Tečka - kovid pas v mobilu

Poslední aktualizace před 5 let
Vlasta1Vlasta1Člen
Přidáno před 5 let
A k čemu je dobré nahrávat aplikaci do mobilu? Stačí mít uložený certifikát , např. v JPG a je pořešeno.
A QR kód jde přečíst jako kdejaký jiný.
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let

Vlasta1 napsal:

@Vlasta1 - A k čemu je dobré nahrávat aplikaci do mobilu? Stačí mít uložený certifikát , např. v JPG a je pořešeno.
A QR kód jde přečíst jako kdejaký jiný.

Ahoj a vidíš v tom uloženém certifikátu datum, do kterého je certifikát platný? Já ne.
V Tečce to datum konce platnosti v roce 2022 vidím. Tím neříkám, že je to dobré k nahrání do mobilu, abych reagoval na tvoji 1. tázací větu.
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 5 let
Kvůli praktičnosti a pohodlnosti. Díky aplikaci nemusíte nic hledat.
Ale také stačí mít papírový certifikát. I ten mám sebou.
Vlasta1Vlasta1Člen
Přidáno před 5 let
Pro Kutil1:
Nevím, jaké datum tam máš, ale certifikát žádnou časovou platnost nemá. Je to jen " potvrzení " o tom, že jsi byl naočkován, kdy a čím.
Upravil Vlasta1 dne 01.07.2021 20:25, před 5 let
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let

Vlasta1 napsal:

@Vlasta1 - Pro Kutil1:
Nevím, jaké datum tam máš, ale certifikát žádnou časovou platnost nemá. Je to jen " potvrzení " o tom, že jsi byl naočkován, kdy a čím.

Nevím, jak to vysvětlit lépe, než jsem to napsal.

Tedy na staženém a vytištěném certifikátu není datum, kdy končí platnost certifikátu.

Dnes jsem stáhl Tečku, a nahrál do Tečky kód z vytištěného certifikátu. Tedy mám v Tečce svůj i manželčin.
V té Tečce je datum KONCE platnosti certifikátu.
Pokud vidím z diskuze, tak Fun má také Tečku a potvrdí, že tam to datum je.

Zkus si to stáhnout a uvidíš. Pak to můžeš odinstalovat. To datum platnosti vidím dobré v tom, že kdybych se prokazoval tištěným, nebo staženým, tak mohu být překvapen, že se dozvím, že už není certifikát platný. V Tečce to vidím.
Pokud jsi přesvědčen, že certifikát žádnou časovou platnost nemá, tak tě nepřesvědčím. Pokud bys to v budoucnu zjistil, tak napiš.
A
AlumanČlen
Přidáno před 5 let
Já i všichni ostatní z rodiny teda na tom papírovém certifikátu datum platnosti máme, je v dolním pravém rohu.
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let

Aluman napsal:

@Aluman - Já i všichni ostatní z rodiny teda na tom papírovém certifikátu datum platnosti máme, je v dolním pravém rohu.

Já měl 2. dávku 2.6. 2021 v Mladé Boleslavi. V Mladé Boleslavi nevydávali certifikát, ale vydávali Záznam o provedení očkování, na kterém je napsáno, že očkovací Certifikát si mohu vytisknout na
ocko.uzis.cz

Po vytištění certifikátu z odkazu ze začátku června tam nikde, ani vpravo dole datum platnosti nemám.

Tedy výrok :
Někteří, co si vytiskli, nebo stáhli certifikát začátkem června 2021, nemají na tomto certifikátu datum, kdy končí platnost.
Osobně jsem zjistil to datum poprvé dnes v Tečce.

Od 1. července v Evropské unii funguje digitální COVID certifikát EU, který zjednoduší lidem cestování po Evropě. Pro české občany má sloužit aplikace Tečka. V Tečce vidím to datum platnosti.
Upravil kutil1 dne 01.07.2021 21:55, před 5 let
R
RudyČlen
Přidáno před 5 let
Platnost certifikátu bych něřešil. Věc se má tak, že původně platil certifikát tuším devět měsíců od aplikace první dávky, nyní platí neomezeně po aplikaci druhé dávky. Záleží tedy, kdy si člověk generoval QR kód. Dnes jsem si stáhnul nový certifikát a platnost očkování se prodloužila na cca 3 roky. Co však bude platit zítra dle mého netuší v této zemi nikdo.
Vrátil bych se ale k uložení certifikátu do mobilu, respektive do aplikace Tečka. Pro majitele Apple zařízení existuje i jednodužší možnost, nahrání certifikátu do nativní Wallet aplikace. Stačí na iPhone otevřít v Safari stránku https://www.getco...u/?lang=cs a postupovat dle pokynů. Certifikát se uloží do Wallet a je k dispozici stejně jako uložené platební karty. Nejen v iPhone ale i na Apple Watch, což považuji za největší výhodu. Telefon sebou vždy netahám (restaurace na pláži...) ale hodinky na ruce mám. Použiju je tedy nejen k zaplacení ale i k prokázání vakcinace.
Upravil Rudy dne 09.07.2021 15:23, před 5 let
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let
Ahoj Rudy, po přečtení tvého příspěvku jsem otevřel Tečku a mám tam nyní platnost do 1.6.2025 a ne do 1.3.2022, jak jsem měl v Tečce původně. Ani jsem nestahoval znovu certifikát. Díky za tvůj příspěvek, ano mění to. Manželka se dívala včera a ještě tam byla platnost do 2022.
Upravil kutil1 dne 09.07.2021 15:54, před 5 let
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 5 let
Já mám stále stejné datum 1_2022 zatím beze změn tak po opakovaném stažení už mám platnost 4/2025
Upravil Zdenek a Alena dne 09.07.2021 19:59, před 5 let
P
PryingČlen
Přidáno před 5 let
Aktuálně mám za sebou několik hotelů v Itálii, Francii a teď opět Itálii. Za celou dobu chtěli vidět certifikátu jen jednou a to když jsme chtěli vstoupit do Grande casina v Monte Carlu. A i tam na appku v telefonu koukali jak z jara. Zelená barva jim nic nerikala, ale naštěstí je tam i nápis valid.
MikinMikinČlen
Přidáno před 5 let
Mám letos projeté Česko od Šumavy po Beskydy. Vždy 3-5 dní. Jsou kempy, kde nic nechtějí až po max. Potvrzení od zaměstnavatele.
Přidáno před 5 let
Na android zařízeních také existuje aplikace Yourwallet. Jen je třeba si ji stáhnout z Google play. Je lepší než Tečka. Nyní mám oboje.Like
Přidáno před 5 let
Ještě přidávám návod pro Yourwallet
1. stáhněte si aplikaci Yourwallet
2. v prohlížeči jděte na adresu getcovidpass.eu
3. ťukněte na tlačítko Vytvořit
4. naskenujte QR kód certifikátu
5. nyní se vám nabídne aplikace pro otevření digitálního certifikátu. Zvolte Yourwallet.
6. hotovo.
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 5 let
Tak jsem si to nainstaloval, ale uniká mě důvod proč mít certifikát nahraný podruhé ?
sipadansipadanČlen
Přidáno před 5 let
Za poslední měsíc Itálie, Rakousko, Německo, Švýcarsko a teď jsme ve Francii.
Vše bez jediné kontroly čehokoliv na hranicích, nebo v kempu .... a to jsme připraveni jak papírově, tak elektronicky.
Na té Tečce se mi líbí, že obsahuje veškerou testovací i očkovací historii, ale při cestování obytným autem přestávám věřit, že vůbec někdy bude můj stav někoho zajímat ...
Snad směrem na východ, Chorvati to konečně v srpnu zkontrolují :-)
Upravil sipadan dne 14.07.2021 00:21, před 5 let
Přidáno před 5 let
Po nás chtěli covidpass v Ischlu v kavárně.
Přidáno před 5 let

Zdenek a Alena napsal:

@Zdenek a Alena - Tak jsem si to nainstaloval, ale uniká mě důvod proč mít certifikát nahraný podruhé ?

S Tečkou už byla v zahraničí potíž. Nešel přečíst QR kód, je v češtině a je jiný. Naproti tomu Wallet znají.
E
EsperoČlen
Přidáno před 5 let
Já nevím, ale tyto "moderní" technologie spíše život komplikují než usnadňují. Já mám od doktora kartičku s potvrzením o očkování v angličtině a češtině s typem očkovací látky a číslem šarže a daty očkování, nepotřebuji žádné mobily a mám po problému. Přiznám se, že tzv. ajfoun jsem vydržel mít pouhých 6 týdnů a šel pryč, protože jsem měl pocit permanentního virtuálního pronásledování a ztráty osobní svobody. Já ale s nikým nic nesdílím, používal jsem ho jen na volání a SMS, jedinou apku, kterou jsem měl byla navigace, ale ta byla skoro k ničemu, protože většinou než jsem někam dojel ajfoun se vybil a bylo po navigování.
P
PryingČlen
Přidáno před 5 let
Od lékaře máte vytištěný certifikát nebo skutečně jen "kartičku"? Certifikát je samozřejmě řešení. Z kartičky bych měl obavy.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Fun, Vlasta1, kutil1, Aluman, Rudy, Zdenek a Alena, Prying, Mikin, sipadan, Espero, Mirek a Jirinka
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 13
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025