Pomůže ti vyměnit absorpční lednici za kompresorovou. Také jsme to řešili u našeho obytného auta (2021) ventilátory a vyřešili jsme to až loni výměnou za kompresorovku.
kompersor4ČlenPřidáno
před 1 rokPoradíš mi typ chladničky? Akú kompresorovú?
Koupil jsem Bellunu (www.belluna.eu). Rozměrem byla stejná jako jsme měli od Thetfordu a cena byla také dobrá.
Jako, že by ten kompresor byl poháněný plynem? 😂
kompersor4ČlenPřidáno
před 1 rokAno. Z technického hľadiska to znie divne, človek však nikdy všetko nevie...
kompresor4:
A dá se někde na to najít odkaz. Moc by mě zajímalo jak to funguje.
montego :
Mě to nepomohlo u obytného přívěsu ani u auta.
montego
......... absorbční lednice Thetford N3142 bez problémů uchladila v řeckých 35-38 st. na 8-12 stupňů.
Nechci tady strašit, ale bakterie se množí od 5° C. Takže uchovávat potraviny při teplotě 8 - 12°C je vyložený hazard. Vím o čem píši. V roce 2022 jsem po nákaze kampylobakterií skončil dočasně na vozíku a dodnes nechodím jako před nákazou a už to asi lepší nebude. A to čím jsem si prošel za měsíc pobytu v nemocnici nikomu nepřeji. A to mohu hovořit o velkém štěstí. Mohlo to dopadnou mnohem hůř.
Upravil Tomik Kralu dne 10.04.2025 20:33,
před 1 rok
montegoČlenPřidáno
před 1 rokTomik Kralu:
Jasná věc - pozor na to.
Ale teplota v lednici 12 st. byla dosažena jako extrémní v odpoledních hodinách s osluněnou stěnou obytky na straně kde jsou záda lednice (v ranních hodinách v lednici bylo cca 4-5 st.), jinak lednice jede v běžných letních teplotách okolo 5-8 st. normálně a pokud "přepísknu" regulaci na max - pak je v polici pod mrazákem i okolo 2 st..
Preventivně - u moře do lednice dáváme pouze balené potraviny, konzervy, pivo aj., ostatní rizikové nebo nebalené věci jdou rovnou do mrazáku. A vhodná tepelná úprava je bez debat, to je základ :-).
Jezdíme od roku 1994 skoro každoročně Balkán, takže nějaké zkušenosti s těmi teplotami jsou. Ale poslední roky jsou vedra už neúnosná, takže asi skončíme :-(.
Tenhle problém absorpčních lednic jsem řešil už u prvního karavanu v roce 1998 malým ventilátorkem na radiátoru zezadu lednice, výsledky byly však nedostačující. Duoventilátor ve výstupním větracím otvoru (otvor musí být co nejlépe vyplněný rámečkem ventilátorů a mezery okolo rámečku nejlépe zatěsnit) dokáže vzduch okolo radiátoru lednice dostatečně rozproudit, chlazení je pak nesrovnatelné se stavem bez nucené zadní ventilace. U mě dobrý :-).
za par korun.v HR na slunci v lednici 4stupne.Buerstner Aviano
Upravil karabinka6318 dne 24.04.2025 19:23,
před 1 rok
karabinka6318 Připojili následující obrazek:
Vlasta49ČlenPřidáno
před 12 měsícůUž to to tady někde psal - taky jsem měl pořád problémy s absorpční lednicí až jsem se naštval, zainvestoval do kompresorové stejných rozměrů, přitom vnitřně větší a s šuplíkovým mrazákem dole. Od té doby klídek a paráda.