Pro Novotnakjiri :
Píšeš : " A jet jen 80 bez možnosti zvýšit nebo snížit, je fakt opruz".
Na dálnici není zakázáno jet pomaleji než 80 km/hod.
To jsem psal já a je to tak, minimální rychlost je v běžném režimu 80 km.h. Jinak ven z dálnice. neplatí v kopcích v pomalých pruzích nebo když to provoz rychleji nedovolí.
Také přidám svůj názor na výhody či nevýhody karavanu.
Rychlost je pro mě nepodstatná. Jezdím do 100 km/h a kolikrát předjíždím i OA. Když pojedu 1600 km do Řecka tak je úplně teoreticky rozdíl v době jízdy cca čtyřhodinový - také nepodstatné a to pomíjím co ve 130 km/h OA zhltne . Rozhoupání karavanu za jízdy jsem vzhledem k tomu, že mám vyvážený karavan ještě nezažil. To že je občas problém někde zastavit je pravda, ale není to nic tak strašného co bych nevyřešil a to máme Ducato L2H2 + Knause 500. Jízda, couvání a parkování není pro člověka který to umí také problém. Výhoda karavanu je ve větším prostoru oproti OA a to, že přijedu do kempu odpojím karavan a můžu jet na výlet aniž bych musel hodinu balit a musel řešit jak se dostanu tam či onam. Samozřejmě, že ten kdo chce jezdit na divoko tak nenechá někde na louce karavan a nejede na výlet. To by mu z karavanu na té louce moc nezůstalo. Na druhou stranu pokud jste víc jak dva tak u OA odpadá možnost jezdit po výletech na motorce kterou si vezete sebou. V našem případě je také nevýhoda karavanu ta, že musím řídit pouze já neb manželka nemá Éčko. Každé má své a je jen na člověku co mu vyhovuje. Každopádně to chce před koupí trochu promyslet kam chci jezdit a co na výjezdech chci dělat.
Přeju pěkný večer. Jsme na začátku jako jste vy. Snad jen s tím rozdílem, že víme co chcem a já s vleky za osobákem, oproti Tobě, jezdím nějakých 25 let. Nehledě nato, že jako řidič z povolání mám něco najeto i s velkým. Ale karavan je na jízdu zase něco nového .
U nás je jasná volba angličan. Jsou příznivci a adpůrci. Pro nás je důležité, aby jsme se v něm cítili dobře. Byli jsme třikrát v pronajatém kontinentálním ( vždy tedy stály na místě. Jen jsme přijeli a ubytovali se) a řekli jsme si,už nikdy více. Pohodlí, výbava, útulnost, tu jsme v kontinentálním nikdy nenašli takovou jako u anglánů.
Takže bych být tebou ( no vlastně jsem, jelikož taky začínáme) neřešim terčík s 80tkou a nebo 100kou. Stejně nebudeš jezdit víc jak 90 . Pokud máš nato auto jak píšeš, tak bych se nebál karavanu třeba do 1300kg. Stejně ze začátku budeš jezdit jak pos.... Tedy pokud máš aspoň trošku rozumu. A pomalu se oťukávat. A řešil bych výbavu.
Kde kupovat je problém. Všude Tě můžou napálit. Chce to asi jít po doporučených firmách. Už tu asi padl název karavanman. Prý má karavany slušný. I tomu prý rozumí. Ale podle vlastní zkušenosti je s pánem hodně špatná domluva. On sám říká, že s lidma neumí moc jednat. Ale zboží prý má slušné. Já to s ním po 4 mesících dohadování vzdal. Jdeme cestou firmy ne kupovat od soukromích osob. Jedeme se podívat na karavan k člověku, který nám byl doporučený. Budoucnost ukáže jestli to byla správná cesta.
Přeju celé Tvé rodině, aby jste se rozhodli co nejlépe a měli s karavanem jen ty nejlepší zážitky.
haskyČlenPřidáno
před 6 letVasek731 : dá se říct že souhlasím s tím co jsi napsal,až na Caravanmana.Znám toho člověka osobně,znám i lidi kteří od něj kupovali,znám i některé kousky které dovezl.Ano,nákup karavanu u něj je na delší dobu,ale koupíš starší a hlavně,kvalitní karavan.Na delší dobu je to proto,protože on ti nepřiveze první kus který v UK najde.Pár kousků objede,párkrát ti z UK zavolá,pak teprve kupuje.o dovezení do Čech ho celý zkontroluje,případně provede nějaké potřebné opravy.Ne jednou jsem se u něj zastavil,ne nakupovat,ale jen na třeba pár minutový pokec.Tak že vím že vozí kousky hezké a že se jim až neskutečně věnuje.Pokud jsi od tohoto člověka s možností nákupu odešel a nedohodl jsi se sním,věř mi že jsi udělal chybu.Nikdo jiný se ti tak jako on při dovozu věnovat nebude.Ano,nevýhodou je že si karavan předem neprohlédneš a kupuješ,tedy objednáváš dle fota.Toť můj názor na člověka a dovozce kterého znám,a nejen já.
Je to zatím jediný kdo dokáže sehnat originál povrchově upravenou překližku na opravy.
Chvíli to trvá ale drží slovo.
Nikdo jiný překližku nesežene ,bublinkový plech snad ještě ano ,venkovní plast na stěny nevím.
Rád se poučím. Caravanman nosit na rukou a chválit.
Gut
Hasky: věřím a od plno lidí jsem slyšel, že má kvalitní karavany. Jen upřesním mojí zkušenost s pánem.
Kdyby šlo o čekání na karavan tak by to bylo v pořádku. Ale když jsem pánovi volal, tak jsme měli požadavek na anglický karavan do určité ceny. Pán řekl, že to není problém, jen budeme muset chvíli počkat. Jasně jsem mu řekl, že nechvátáme. Až bude tak bude.
Jenže pak to začalo. Telefonát proč vlastně chceme anglický karavan a že to není nutné mít anglána, že má pěkný kontinentál. Natož jsem mu řekl, že chceme prostě anglána a pokud je to problém tak se obrátíme jinam. Pak mi zavolal, nebo napsal už nevím, že má anglána ale o 20tisíc dražší a že chce aby jsme se na něj přijeli podívat. Tak jsem mu napsal, že se nepojedu 200km podívat na něco, na co nemám peníze. Ale jestli chce tak mu pošlu zálohu na karavan a že ho prostě chceme.To se mu nelíbilo a řekl, že zálohu nechce. A domluvili jsme se, že se mám občas ozvat, aby nezapomněl. Po asi dvou připomenutí mi píše, že tedy už by měl jet pro karavany a že jestli jsme se tedy konečně rozhodli jaký chceme a jestli ho vůbec chceme . Tak ve mě bouchly saze a řekl jsem dost. Nepovažuju se za extra inteligenta, ale aby ze mě někdo dělal doslova idiota, to nemám zapotřebí. Mám ty zprávy s ním schované. Takže můžu i ukázat. I mě to mrzelo, protože na jeho karavany jsou opravdu dobré reference. Ale po jednání s ním jsme měli sto chutí se na karavan vykašlat a jezdit do hotelu.
Takže nešlo o netrpělivost z naší strany, ale spíš mi to připadalo, že tam má nějaké ležáky, kterých se prostě potřebuje zbavit.
Upravil Vasek731 dne 23.01.2020 08:38,
před 6 let
haskyČlenPřidáno
před 6 letVašek731 : Tak to opravdu nevím co ti k tomu napsat.Už to že ti nutil evropana je prapodivné.Myslím si že dost lidí ti řekne o jeho ochotě.Ale asi jo,nevím.
Hasky: Netvrdím, že to je pravidlo a vím, že si ho plno lidí chválí. I když vím taky o člověku, který měl s ním stejnou zkušenost. Dokonce to spolu řešili na fb veřejně. A sám, jestli se nepletu, pan Richard napsal, že ví, že neumí jednat s lidma tak, jak by si obchod zasloužil.
Sloučené 23.01.2020 08:03:
Teď jsem se koukal na zprávy od něj. Tak musím upravit. Nejednalo se o čistý kontinentál, ale nějaký hybrid. Něco mezi kontinentálem a anglánem. Spaní jako u kontinentálu na stole, což jsme nechtěli.
haskyČlenPřidáno
před 6 letTak zda umí nebo neumí jednat s lidmi nevím.Se mnou vždy jednal a pokecal slušně.Ale třeba jste si nesedli,toť vše.V pohodě,Richarda necháme být.
Sloučené 23.01.2020 09:01:
Poslal jsem ti SZ
Macek2ČlenPřidáno
před 6 letAhoj,
S Caravanmanem mám podobnou zkušenost - asi dvakrát mi nabídl něco jiného než co bylo původně zadáno (netvrdím, že to byly špatné karavany - ale jiné než jsem chtěl).
Karavan jsem nakonec koupil v karavanypardubice. Tam máš možnost fyzicky si prohlédnout nejméně 30 karavanů a je velká pravděpodobnost, že si nakonec vybereš. Můj karavan pocházel od soukromého majitele z Dánska (doklady jsem viděl) a byl ve velice pěkném stavu. Můj původní karavan vykoupil za velice slušnou cenu.
Audi A6 Allroad 3,0 BiTdi, Hymer 465 Sporting
proc ne? Muzes se o do toho trochu oprit a zatizit ho aby to neprokluzovalo....
V SO jsme se byli podivat na dalsi, Anglican, uz uz jsme ho malem brali, ale shodou okolnosti jsem se cestou stavil v Burimexu a koupil vahu na mereni zatizeni oje, a zjistil jsem, ze ten karavan ma na oji 120kg!! a to mel prazdne lahne na proban butan, a prazdne odkladaci prostory pod prednima postelama....
Navic mel dost zrezivele ramena kol... takze jsme ho nevzali. Mame ted 2 typy, jeden z toho snad uz vyjde.
Uz mam toho plnou hlavu.
120 Kg na kouli sice není to pravé ořechové,ale něco dovyvážíš naložením potřebných ptákovin i pod zadní postele a do kuchyně.Ramena jsou dost masív a to bych asi neřešil.Nevím jest li někdo řešil při koupi váhu na kouli.
Upravil novotnakjiri dne 27.01.2020 17:58,
před 6 letmaximalni povolene zatizeni na kouli mam 85kg; doporucene zatizeni (pro danou velikost karavanu) je cca 70-75kg, takze ja jsem opravdu rad ze jsem vahu mel a karavan nekoupil.
Btw: Pod zadmina postelama mel pan 2x100l nadoby na vodu. Nechtel bych vyvazovat tim, ze budu muset sebou pokazde tahat X kg vody; o spravnem rozlozeni hmotnosti karavanu se radsi ani zminovat nebudu