Zdenka a ZdenekČlenPřidáno
před 14 letAhoj,karavan ABI 1500kg před tím tahoun Land Rover Freelander 1.8 +LPG při normálních povětrnostních podmínkách 14l, při větru i 20l a rychlost max. 60 - 70 km./h nyní tahoun Volvo XC90T+LPG 154kw a spotřeba vítr nevítr kopec nekopec 14-15l LPG absolutní spokojenost.:g
SvondČlenPřidáno
před 14 letAhoj, Octavia II 2.0 - 103 kW, tahám karavan 1200 kg, - teď jsme byli v Norsku najeto 5,5 tisíce a spotřeba 10 l/100 km, což se mi potvrdili i dřívější výpočty, počítač psal 10,4 l...
Kapitank1400ČlenPřidáno
před 14 letAhoj, mám VW 2,5 TDI , původně 97KW , po načipováni cca. 120KW . Jízda solo v běžném provozu, 8,1 l nafty, při rozumné jízdě, jinak 9,5l.
S karavanem Gruau, váha naloženého karavanu cca. 1600kg, plus naložené auto, cca. 500kg, při jízdě do 80 km/h , spotřeba 9,5 - 10 l. Pokud pospíchám, tak kolem 100 - 120 ( chová se stále bezvadně i při zkoušce na 130 ) , tak spotřeba je cca. 14,5 l.
Tedy, především na dlohé vzdálenosti k moři atd. , je lepší si nechat více času na cestu a tu si užít. neriskovat policii, karambol a hlavně jet podstatně levněji.
Mám jistou výhodu, že tahač ( VW Multivan )je vysoký a široký a tím je menší odpor vzduchu karavanu.
Slávek :k
Slávek 59

a Evik 59 :k od Tábora
SlukisNováčekPřidáno
před 14 letCitroen Xantia 1.8i + LPG. Chorvatsko jsem i s přívěsem 1200 Kg jel za 13.8 l/100 LPG. Max spokojenej jsem:-)
TiborNováčekPřidáno
před 14 letTAK a máme HO ! V noci jsme ho přivezli, KIPA zkoseného.
Protože to bylo 1000 tam a 1000km zpět na otočku,tak jsme jeli kamarádovým Peugeotem 2.0 diesel -HDI. 80kW 1400kg-asi 11let stáří.
Z 1000 bylo 900 po dálnici. Tam sami dva v autě 110-140 v hodině a s prům.spotřebou dle počítače 5.3nafty. Zpátky se 750kg prázdným KIPEM za 7.8 lt.na 100km.(dle počítače i tankování)
Styl: 90 až 130 v hodině-všechny jízdní pruhy dálnice, a na závěr buchlovské kopce ,takže přišel na řadu i 3-tí kvalt.
Snad brzy napíšu i výsledky s tím mým dědečkem Passátem.
Tibor s Irenkou a caparti Natálka s Filipem
Honza PalasekČlenPřidáno
před 14 letTak ať slouží. A to jak karavan, tak dědoušek Passat s karburátorem. Jsme zvědavěj na spotřebu u toho veterána... (No a jinak motor od PSA (Peugeot) 2,0 HDI 80kW je skvělej a to nejenom ve spotřebě...)
TiborNováčekPřidáno
před 14 letŘíkáš nejen ve spotřebě....
V čem všem dál..?
To auto na mě udělalo dojem. 406 tuším..
Mě se v novějších autech řídí i žije zle , ale toto by šlo ikdyž jsem si říkal,že francouzské auto si nikdy nekoupím.
Zítra by jsme mohli zapřihnout Kipa za Pasáta a na den vyjet , dokud platí převozní značky.
Tibor s Irenkou a caparti Natálka s Filipem
Honza PalasekČlenPřidáno
před 14 letJen odpovím na tvůj dotaz, ikdyž by to bylo spíše na nové vláknou. Jsem, nadšenej kultivovaností tohoto motoru. Když jsem jel s kamarádem v nové Oktávce, tak jsem se ho ptal, co to tam má za hlučnej diesel. A odpověď byla - že to je benzín ... A další osobní zážitek - v zimě při -17st. jsem ho nemohl nastartovat a div jsem nevybil baterku, než to chytlo. Na druhý den šly ven žhaviče a kolik si myslíš, že jich bylo v čudu - všechny čtyři. V takové zimě se zpravidla už nepodaří nastartovat diesela, když je spálenej jeden případně dva žhaviče. Aby to ale nebylo jen chválení. Vstřikování paliva je typu Common rail, kde je mnohem více náchylných a drahých věcí než bývalo u předchozí vyhlášené generace komůrkových dieselů od PSA.
No a už se těším na majitele koncernových vozů, kteří budou tvrdit že TDI je ještě kultivovanější než HDI...:o
romoČlenPřidáno
před 14 letCitovat
Honza Palasek napsal:
Jen odpovím na tvůj dotaz, ikdyž by to bylo spíše na nové vláknou. Jsem, nadšenej kultivovaností tohoto motoru. Když jsem jel s kamarádem v nové Oktávce, tak jsem se ho ptal, co to tam má za hlučnej diesel. A odpověď byla - že to je benzín ... A další osobní zážitek - v zimě při -17st. jsem ho nemohl nastartovat a div jsem nevybil baterku, než to chytlo. Na druhý den šly ven žhaviče a kolik si myslíš, že jich bylo v čudu - všechny čtyři. V takové zimě se zpravidla už nepodaří nastartovat diesela, když je spálenej jeden případně dva žhaviče. Aby to ale nebylo jen chválení. Vstřikování paliva je typu Common rail, kde je mnohem více náchylných a drahých věcí než bývalo u předchozí vyhlášené generace komůrkových dieselů od PSA.
No a už se těším na majitele koncernových vozů, kteří budou tvrdit že TDI je ještě kultivovanější než HDI...:o
O akej kultivovanosti píšeš u radového štvorvalca a ešte k tomu nafte? Skús sa previezť s benzínovým V8 !)
Karavan Sprite Super 490CF + Jeep Grand Cherokee WJ 4,7 V8
chodacČlenPřidáno
před 14 letCitovat
romo napsal:
Citovat
Honza Palasek napsal:
Jen odpovím na tvůj dotaz, ikdyž by to bylo spíše na nové vláknou. Jsem, nadšenej kultivovaností tohoto motoru. Když jsem jel s kamarádem v nové Oktávce, tak jsem se ho ptal, co to tam má za hlučnej diesel. A odpověď byla - že to je benzín ... A další osobní zážitek - v zimě při -17st. jsem ho nemohl nastartovat a div jsem nevybil baterku, než to chytlo. Na druhý den šly ven žhaviče a kolik si myslíš, že jich bylo v čudu - všechny čtyři. V takové zimě se zpravidla už nepodaří nastartovat diesela, když je spálenej jeden případně dva žhaviče. Aby to ale nebylo jen chválení. Vstřikování paliva je typu Common rail, kde je mnohem více náchylných a drahých věcí než bývalo u předchozí vyhlášené generace komůrkových dieselů od PSA.
O akej kultivovanosti píšeš u radového štvorvalca a ešte k tomu nafte? Skús sa previezť s benzínovým V8 !)
neprovokuj :)
na všechny otázky světa najdeš odpovědi v textech Tří sester
Aleš 776751458, Hanka 777079243
MardaasNováčekPřidáno
před 13 letMinulý týden s kamarádem s bmw e39 525tds, karavan cca1500kg, hnal to jak nadmutou kozu a spotřeba světě div se 11l...koukali jsme jak puci
Roman ST1ČlenPřidáno
před 13 letOpel Zafira 2,2 benzin + LPG
spotřeba solo : 10l/100km LPG
+ karavan 1100kg 13l benzin , 16l LPG
VW Golf Alltrack + Hobby 460Ufe
Posádka : Roman, Terezka, Nikolka 4 a Dany 1
tuaregČlenPřidáno
před 13 letMinulý týden: Tišnov -Mošon.
Tam a zpět 400 km.
Tahač Superb 2,5 Tdi-V6, 120 kw- 163koní.
Karavan Swift Corniche- 1250 kg.
V Tišnově natankováno doplna při odjezdu.
Při příjezdu nazpět opět pumpa Tišnov natankováno doplna 31 litů nafty.
Z Brna do Rajky dálnice - tempomat 90 km/h!y
!yZdeněk 53,!o Milada 52,:i Buddy 3,5, Oskar 1, Hyundai ix35, 2,0 CRDi, 4x4, 135 kw, automat - Superb I, 2.5 Tdi V6,120 kw - Superb II, 2.0 TDi, 125 kw, DSG - Swift Corniche 15/2
Jarek DominikaČlenPřidáno
před 13 letPrvní jízda s karavanem 6m 1300kg + Passat 1.8T CNG Beroun - Ostrava vyšla na cca 600Kč :)
Druhá delší jizda : Tentýž karavan, ale Opel Omega Caravan 2.5DTI automat (motor BMW 2.5D) cca 130kw. Cesta Ostrava -Beroun -Ostrava průměr 10,8L/100km
humlikNováčekPřidáno
před 13 letAudi A4 1.9 TDI 81 kw a za sebou Hobby Prestige 535 cca 1200kg a spotřeba okolo 8.5 l/100km
stanley_mosquitoČlenPřidáno
před 13 letS nasi hondou CR-V 2.2 I-CTDI nam to zere 10-12 litru podle toho kam jedem a kudy jedem
ipyČlenPřidáno
před 13 letSpotreba Kia Sorento 2,5CRDI 107 Kw 10 - 12 litrov , Renault Scenic 1,9 DCI 88 Kw 8-11 litrov s karavanom 1300 kg.
FJRČlenPřidáno
před 12 letCitroen Grand Picasso 2.0HDI 100KW, BMP6, MB - Buk a zpět. Rychlost max 100km/h, karavan 1100kg, průměrná spotřeba 8,9l. Bez karavanu 7,1 po městě.:^

Vladimír a Iveta:_
traktorista2ČlenPřidáno
před 12 letDachna 1.6 MCV benzín, 64 kw, 5 osob + karavan 1.000 kg
spotřena 10 litrů.
Sólo od 6 do 8.5
traktorista2 !y