Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Majitelé plemen psů Rottweiler, Brazilská Fila, apod.

Poslední aktualizace před 4 roky
H
homČlen
Přidáno před 10 let
To frokofro - jezdíme s dvěma Westíkama a jedním Vlkoušem (Vlkodav větší plemeno už snad neexistuje a z důvodu živého alarmu ho máme vyfoceného na autě – takže ho „neukryjeme“) a kde v kempech je povolený pes tak zatím nebyl problém, je pravda že jezdíme mimo sezonu, takže to Taloši moc neřeší. Minulý rok v září jsme byli v Caorle v tomto kempu http://www.villag...ncesco.com
můžu doporučit.
To floridan79 - i v Česku je kupírování uší zakázáno.
S
SeamanČlen
Přidáno před 10 let
Ahoj, jezdíme s dobermankou všude / kupírovanou / a žádný problém, spíše přitahuje pozornost - v dobrém - a každý jí chce hladit. :i Ale je to pohodářka, žádný cholerik, jen jí pro pořádek po kempu - a mezi lidma vůbec - nepouštím z vodítka a tak, aby nebyl nějaký zbytečný problém.
mtruellemtruelleČlen
Přidáno před 10 let
Francie... Konkretne Bretan a Normandie vzdy bez problemu 1x boxer, 3x bostonsky terier, jezdime kvuli mensimu teplu pro psy v cervna a zari.
frokofrofrokofroČlen
Přidáno před 10 let
Díky všem za odpovědi....Asi to moc řeším, když jsem psal do několika kempů, jestli tam smím právě s Filou, ale např. z Jesolo International u Caorle mi napsali, že k nim nesmí...a to jsem zde načetl, že se psama tam problém není. Nechce se mi jet 700km s dvouletým klukem, abych pak jezdil z kempu do kempu a nemohl se ubytovat jen kvůli rase psa...ale jestli není problém ani s Vlkodavem.... tak snad dobrý !) Ještě jednou díky za názory :g
VendysVendysČlen
Přidáno před 10 let
Ahoj, máme Dobrmana a letošní Velikonoce v Itálii úplně bez problémů. V kempu byl Rotvajler, Německý ovčák a mnoho dalších. Ani nikdo na recepci se neptal jakou máme rasu .
sipadansipadanČlen
Přidáno před 10 let

Citovat

hom napsal:
Minulý rok v září jsme byli v Caorle v tomto kempu http://www.villag...ncesco.com
můžu doporučit.

@ Hom

Ahoj,
bylo chování psů na pláži omezeno zveřejňovanými pravidly ?
Mám na mysli koupání psa pouze večer, v noci a brzo ráno (18-10 h) a po čas obědů 13-15 h ?
Viz. zde: http://www.villaggiosanfrancesco.com/...dog-en.pdf
4.114683,118.628756
H
homČlen
Přidáno před 10 let
Tak to bohužel nemůžu sloužit:|. Pro naše psy je voda a kartáč úhlavní nepřítel:o, takže koupat jsme je byli pouze jednou odpoledne.
H
hoboČlen
Přidáno před 10 let
Ahoj, jezdíme s RTW u 5 let a bez problémů Jednou v Maďarsku chtěli, aby měl v kempu košík.
Myslím si, že pokud mají v kempu označení psi, tak je jedno, jak je velký. Pouze v kempu v Sobotce jsem se setkal s tím, že mají povoleny pouze malé pejsky a pro velké nemají vyřízené povolení. Tak si myslím, že bych tam také mohl s RTW, proto že jsem se nikde nedověděl co je malý a od kolika cm nebo kg je velká pes. Nevím který velký nebo malý úředník vymyslel pojem Bojové plemeno. To musel být pěkné vemeno.
Přeji hezké zážitky s dovolených s pejsky.
frokofrofrokofroČlen
Přidáno před 10 let
"...Tak si myslím, že bych tam také mohl s RTW, proto že jsem se nikde nedověděl co je malý a od kolika cm nebo kg je velká pes. Nevím který velký nebo malý úředník vymyslel pojem Bojové plemeno. To musel být pěkné vemeno."

...tak, tak, ale to je nekonečné téma.....:o
L
LakyČlen
Přidáno před 10 let

Citovat

frokofro napsal:

"...Tak si myslím, že bych tam také mohl s RTW, proto že jsem se nikde nedověděl co je malý a od kolika cm nebo kg je velká pes. Nevím který velký nebo malý úředník vymyslel pojem Bojové plemeno. To musel být pěkné vemeno."

...tak, tak, ale to je nekonečné téma.....:o

Jen opatrně pojem bojová plemena jsou , jen bych chtěl podotknout že záleží na výcviku a povaze psa . Je pravda že i obyčejný vořech může napadnout a bránit své teritorium obzvláště bez dozoru - byl jsem toho napadení svědkem v Mošoni . Středně velký pes povalil ženu na zem když obcházela svůj vůz při odjezdu
a zakousl se jí do břicha . Pes bez dozoru a na dlouhém provaze , pániček v bazénu a byl problém .

Proto apeluji na tyto pejskaře zavírejte je dovnitř vozu , nevíte kdo se nechtě objeví poblíže " malé dítě " a budete si to vyčítat do smrti . I ten náš moula v noci když sedí u mne vystartuje i na kolegu . :i
Žijeme jen jednou.
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 10 let
pořiďte si kočičku či kocoura a máte klid :D
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
M
MichaelaStavovaNováček
Přidáno před 5 let
Dobry den,
Minuly tyden napadl Rottweiler (bez kosiku a voditka) meho syna (6 let) na detskem hrsti. Syn mu nic nedelal, hral si a lekl se kdyz pes vbehl mezi ne. Chapec ma pokousanou nohu, z mista ho odvazela zachranka. Pes mel dikybohu vsechna ockovani a majitelka s nim zasla na veterinu.
Prosim timto vsechny majitele, aby sve psy meli zajistene a pod dozorem. (A to obvzlaste u plemen jako Rottweiler!) Do kempu jezdi rodiny s detmi, kazdy kemp ma sva hriste a prolezacky. (Hriste v kempu jsou vetsinou neoplocena.) Vsechny udalosti s napadenim ditete psem se sebehnou velmi rychle a obe strany jich pak mohou do konce zivota LITOVAT!!!
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 5 let
Je mi velmi líto, co se stalo vašemu synovi. Pravděpodobně byl jeho vztah ke psům nadlouho ztracen. Ten pes byl zanedbaný, nesocializovaný a majitelka by zasloužila ...

Možná by zajímalo rodiče, jak připravit své děti na setkání s cizím psem. Pes není nebezpečný, když si osvojíme tři důležité zásady. Vyhnout se očnímu kontaktu, nemluvit na psa a nedotýkat se ho.

Samozřejmě zachovat klid a nedělat rychlé pohyby.

Pozor! Veškerá vina je na straně majitelky psa. Dítě za nic nemůže. Dobře socializovaný pes neublíží ani když tyto tři pravidla porušíte.
Fun Připojili následující obrazek:
touchnot.jpg
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 5 let
Chudák syn, ať se brzy uzdraví.

Jinak vše je jen a pouze o majiteli a výcviku psa. Měl jsem 13 let dobrmanku, která nepotřebovala vodítko, ani v rušném městě. Kempování a jiné aktivity nikdy s žádným problémem. Prošla prostě tvrdým výcvikem. Bohužel 90% psů nemá výcvik žádný nebo základní. A nejhorší je pořízení si psa jako módní doplněk......

Myšák
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 5 let
Mysak230e - v zásadě máš samozřejmě pravdu. Já sám jsem měl postupně několik psů - německých ovčáků a všechno to byli kliďasové, ochotní si kdekoliv s každým hrát a nosit mu míček nebo klacek. Nepotřebovali žádný tvrdý výcvik, jen základní poslušnost a návyk na pohyb mezi lidmi. Pokud jde o mne, sám se psů nebojím, ale k cizím mám respekt. Kromě toho, co jsi napsal o psech a jejich majitelích, je ale i druhá strana a to lidé, kteří se psy nemají zkušenosti, mnohdy se jich i bojí. Když k nim volně pobíhající pes z přirozené zvědavosti zamíří a dokonce má snahu si k nim přičichnout, tak i přes veškeré volání majitele, že je hodný a nic jim neudělá, mohou začít panikařit a zareagovat vůči němu "agresivně" se snahou ho odehnat. No a malér může být na světě, protože pes si to vyloží jako své "napadení" a "v obraně" odskočí a může začít na dotyčné vrčet a štěkat nebo může dokonce i kousnout. A hned tu máme "agresivního" psa. Nejhorší majitelé jsou ti, kteří si toto neuvědomují, protože si psa "polidšťují". Pes je prostě pes a v některých situacích může zareagovat pudově. Majitel psa mu samozřejmě chce dopřát volnost, nechat ho proběhat, pohrát si s jinými psy a pod. a jistě na to má právo, ale když s ním jde mezi lidi, tak by měl brát v úvahu i je a to, že i oni mají právo, pokud o to nestojí, nedostat se s jeho psem do kontaktu a nemuset se ho obávat. I když to bylo podle mého vědomí zbytečné, tak moji psi byli mezi lidmi vždy na vodítku a vždy měli košík. Vodítko a případně košík jsem jim sundal jen tehdy, když v okolí nikdo nebyl nebo když jsem věděl, že ostatním přítomným to nebude vadit. Osobně mám dojem, že mnohdy projevují větší agresivitu malí psi a to hlavně těch majitelů, kteří si je právě tzv. "polidšťují", tedy spíše rozmazlují.
K
kutil1Člen
Přidáno před 5 let
Ahoj, nejdůležitější je, aby byl syn brzy v pořádku. K tomuto tématu jsem ocenil příspěvek Luboše a Dáši. Mne i manželku napadl pes několikrát. Například při jízdě na kole do nohy, při procházce atd. Při těchto zkušenostech sice zachovávám klid, když znovu pes na mne letí, ale obavu mám, co se z toho vyvine. Moje myšlenky, jak hodnotím takového majitele psa, lze odhadnout. Děkuji za radu, že až ke mně bude běžet trhač, tak nemám mít oční kontakt. Já si zase dovolím radu, že by si majitel psa neměl dovolit, aby pes na cizího člověka běžel.
Moje maminka pracovala 40 let na čelistní chirurgii v ÚVN. Každý rok přišla s tím, že dělali plastiku obličeje lidem, kterým jejich pes potrhal obličej. Nejsmutnější to bylo u dívek. Vždy ten příběh začal tím, že ten pes nebyl agresivní a nikdy nikoho nenapadl.
Je to marné a 99 % majitelů psů bude říkat, až jejich pes poběží k cizímu:
On je hodný.
Nic nedělá.
Je to štěně.
Jsem laik a o výcviku psů vím pouze to, co zahlédnu v televizi. Můj názor je ten, že je pes šelma. Každý tvrdý výcvik je proti přirozenosti šelmy.
S
sarikČlen
Přidáno před 5 let
Také přidám trošku do mlýna když je tady toto téma, (již jsem to tady toto téma zadal před třemi roky zdali někdo nemá s tímto zkušenosti)
Máme třetího anglického kokra, příští měsíc mu budou 4 roky. Když mu bylo půl roku chodil jsem s ním na cvičák a to byl kámen urazu.. Největší problém je že to je strašný poserka a všeho se bojí. Mně několikrat -pánička pokousal a to pořádně, jinak nikoho. Doma ho chtěli nechat utratit ale já byl silně proti tomu, ptal jsem se různých cvičitelů a až jeden- voják s povolání -psovod si všiml jedné věci a to(bylo to na štědrý den před 3 roky a naštěstí to dcera natočila na video) prostě dostal pod stromeček pamlsky a já jsem si k němu lehl a pohladil jej a v tu ránu jsem měl prokouslou ruku-to bylo poprvé co zautočil. Pak jsem toto video přehrál tady tomu psovodovi a on to vyhodnotil že jsem udělal chybu když jsem si k němu lehl a on měl pamlsky. Jenže mě to nedalo a kontaktoval jsem Desenskýho a podrobně mu popsal vše. A teprve pak vyšla pravá příčina najevo. Prostě velká chyba byla na tom cvičáku nebot když se pes trochu bál tak slabě zavrčel no a na to konto mě naučili na tom cvičáku chytnout ho jednou rukou nahoře za krkem a druhou rukou vzadu u ocasu a ve vzduch s ní pořádně zaklepat a zalehnout třeba i na půl hodiny.A nebo na vodítku s ním ve vzduchu zatočit. No toto když jsem řekl Desenskému tak mě na to řekl kterej blbec Vás toto učil, že on toto dělá psům kteří jsou starší než pět let a jsou absolutně nezvladatelný a absolutně ne ze štěnětem a že u štěněte když se chytne za krk a zaklepe se sním tak že to znamená když mu to udělá psí máma tak je to jako výstraha a příště tě zakousnu- tak nějak. No abych to zkrátil od té doby mu to nedělám a když ho chci pohladit tak prvně na něj promluvím a pak jej můžu hladit a různě si s ním hrát. Podotýkám od té doby -je to již rok a 4 měsíce a absolutně bez problému, ještě dodám že vždy když mě kousl tak to bylo že jsem ho hladil a on to vyhodnotil tak že mu chci ublížit. A hodně hlídám když jsem s ním venku na vycházce aby zejména děcka ho nechtěli pohladit, sice věřím že by jim nic neudělal ale jistota je jistota
sipadansipadanČlen
Přidáno před 5 let

Mysak230e napsal:

@Mysak230e - Chudák syn, ať se brzy uzdraví.

Jinak vše je jen a pouze o majiteli a výcviku psa. Měl jsem 13 let dobrmanku, která nepotřebovala vodítko, ani v rušném městě. Kempování a jiné aktivity nikdy s žádným problémem. Prošla prostě tvrdým výcvikem. Bohužel 90% psů nemá výcvik žádný nebo základní. A nejhorší je pořízení si psa jako módní doplněk......

Myšák

Ahoj Myšáku,

tvrdý výcvik a socializace např. s cizími dětmi jsou zcela odlišné záležitosti, tedy obrazně řečeno, problém výše se pes na cvičáku nikdy nenaučí, ale musí na dětské hřiště. Na cvičáku se většinou vyřeší částečná socializace se psy (někdy ani to ne, jsou tam totiž jen některé psí typy), ale pes musí jak mezi psy, tak mezi děti, do vlaku a do auta a mezi koně a krávy atd. (je toho opravdu mraky) ve štěněcím věku prakticky denně, nikoliv 2x týdně na cvičáku.

Problém výše tedy není problém výcviku, ale socializace.

Obecně plemeno roli hraje, i když majitelé "bojových" plemen to neradi slyší. Rozdíl je v druhu pokousání, pokud se to zvrtne. Když kousne jezevčík, tak dostane ránu, pustí a je klid, pokud kousne "bojové" plemeno, dostane ránu a stiskne ještě více a je velmi zle ....
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 5 let
Ano, máš pravdu se socializací a s kontaktem s dětmi a celkově s okolním světem, ale pes kterej je na 100% ( a troufám si tvrdit, že to jde na 100%) “udělanej” ti v podstatě plní přání. Takže pokud si přeješ, aby nechodil na hřiště mezi děti, tak tam nepůjde. Pokud si přeješ, aby neštěkal, tak neštěká. Pokud si přeješ aby si nevšímal ostatních psů, všímat si jich nebude a i případě konfliktu se nechá pokousat......do chvíle než vyřkneš jiné přání. Dobře udělanej pes poslouchá nejen na povely, ale i gesta. Takže tě neustále sleduje a nedovolí si dělat nic jiného.....

Stojí to čas a práci, ale máš potom psa, kterej nezná vodítko, protože není potřeba. Máš klid celej jeho život a jseš si jistej, že se nestane nějakej podobnej průser.

Samozřejmě to platí pro větší plemena a ne pro plemena typu pud, který je jsou taky pěkně zákeřný sv..ě. Smile Smile Smile

Vím, že se to většině nebude líbit, ale kdyby můj pes pokousal mě či někoho z rodiny nebo by se stalo víše uvedené a pokousal by dítě, tak ho jako myslivec vezmu do lesa ......... a bohužel se vrátím sám.

Myšák
sipadansipadanČlen
Přidáno před 5 let
Máš můj souhlas, neměl jsem na mysli, že výcvik není důležitý, výcvik poslušnosti je sazmozřejmě základ.
Pouze jsem se snažil zdůraznit, že cvičák psa neuděllá, pouze formuje.

Navíc, podle mého názoru a zkušeností se pes musí umět chovat i když není pán na dohled, tzn. nemá vedení, ale musí používat své instinktivní chování.
V takové situaci se pozná, jak na tom je psychicky, co v něm opravdu je.
Pod dozorem to má pes celkem snadné, jak správně píšeš, pokud má řádný výcvik, sleduje pouze pána a na ostatní mu nezbývá čas (což je v pořádku).

Obecně psa, který potřebuje vodítko nelze z mého pohledu považovat za psa vycvičeného, natož socializovaného a bohužel denně potkávám velmi mnoho páníčků, kteří o socializaci vlastního psa vůbec nestojí, nebo špatně chápají signály svého psa, což je ve finále v podstatě podobné.

Kásným příkadem socializace na karavanovém fóru je Anatolský pastevecký pes, kterého lze potkat v Turecku na každém rohu, má zhruba 75 cm v kohoutku, 60 kg, ale jeho míra socializace s okolím je na takové úrovní, že jej Turci mají volně ležící třeba u benzinek a když kolem kdokoliv projde, tak ani nehne brvou, protože ví, že se to nedělá (sazmořejmě tam leží bez dozoru).
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 22
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025