Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Odhlučnění obytnáku....

Poslední aktualizace před 5 let
JAMJAMČlen
Přidáno před 17 let
Přidám svou "trošku" do mlýna. Dobrý je také "sympatex" ( takové to gumové na zem do koupelen), dá se koupit v metráži v různých barvách a hlavně nastříhat a položit do poliček, šuplíčků, mezi kastroly... atd.
Jako odhlučňovač to funguje taky super. A na dorazy dvířek, dveří a šuplíků lepím kulaté měkké podložky (dají se koupit např. v IKEA).

Zn. úleva uším !M

!u !z !z
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 17 let
Nejvíc pomůže asi nejezdit po českých silnicích !y.
Hodně tlumících materiálů vyrábí firma Dynamat
http://www.dynama... ,ale je to docela drahé.
Nebo zkus kontaktovat KarlosVW , ten prodává tlumící materiál a za dobré ceny !t
Jirka, Jana, Zuzka 18, Luky15
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
[color=#ff0000]www.servis-elektro.cz[/color]
[color=#ff00cc]www.motokary-liberec.cz[/color]
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 17 let
No do podběhů pomůže zátěžový průmyslový koberec cca 1cm tl.(vyzkoušeno)
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
PepaKPepaKČlen
Přidáno před 17 let
Takže dvojitá podlaha utlumí dost ?
PecaPecaČlen
Přidáno před 17 let
Vyrábí se speciální hmota určená k izolaci a odhlučnění motoru mají v nabídce tuším frankana je několi tlouštěk. Jedná se o materiál podobný galaporu.

K lepení polystyrenu na podlahu, viděl jsem a mám možnost vidět obytné auto, které má vylepenou celou podlahu polystyrenem, polystyren je nalepen na lepící pěnu a spáry jsou vytmelené terostatem ( voda by se tam dostat neměla ). Vím, že někde na foru, které kdysi běželo ( karavan.cz ) psal snad osobně prvovozovatel fora, že takové izolace nedoporučuje z důvodu možnosti utrhnutí polystyrenu a obavy co by mohl polystyren provést na silnici, ale toho bych se vůbec nebál. I kdyby polystyren upadl ( což je nepravděpodobné ) stejně ho přejedu autem a nebudu o tom ani vědět.

Na zkoušku jsem nalepil na spodek auta na jeden schůdek polystyren stejně jako to má můj kamarád a spáry vyplnil terostatem navíce jsem ještě polystyren natřel spíše z etetických důvodů a pokud bych neukázal kde polystyren je, nikdo to nepoznáte. Po zimě do sundám a podívám se jestli se tam dostala voda. Je to za předním kolem, takže místo jak dělané pro to co polystyren vydrží.

Nečinil jsem tak z důvodu izolace hluku, ale tepelné izolace, schůdek promrzal.

Pokud se někde uvidíme na srazu ukážu....
Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
Upravil Peca dne 20.10.2009 11:45, před 17 let
mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 17 let

Citovat

Me2d napsal:

Do podbehu - zevnitr pod gumovy koberec primo na plech? Nebo vzadu mam pres podbehy takovy plastovy kryt - tak pod nej?
KajinekKajinekČlen
Přidáno před 17 let
Ahoj ,

S dodatečným izolováním podlahy na obytném autě mám zkušenosti z bývalého auta kde jsem tuto izolaci dával a následně pro podělení se o tyto zkušenosti jsem i psal článek s postupem prací.Následně jsem pak byl jistým nejmenovaným prodejcem caravanistyckých potřeb zpochybňován z čehoš jsem si ovšem lautr nic nedělal.Asi byla chyba ,že jsem nepoužil nic z Frankany.!)
Jak se již zmiňujete je důležité udělat izolaci tak aby voda neměla možnost zatéct a zůstat,což s dnes již velkým výběrem kvalitních tmelů na našem trhu není problém.
Je jisté ,že v oblasti izolací udělali výrobci obrovský pokrok a proto jsem na novém autě izolaci nepřidával pro porovnání.
Bývalé auto rok výroby 2000 byla izolace v podlaze 25mm,zatímco u nového auta je to 60mm.
Pokud by byl zájem článek jsem našel můžu ho sem zkopírovat.:_

Kájínek
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 17 let

Citovat

mr_antik napsal:

Citovat

Me2d napsal:

Do podbehu - zevnitr pod gumovy koberec primo na plech? Nebo vzadu mam pres podbehy takovy plastovy kryt - tak pod nej?

No pokud máš okolo kol plastové podběhy, tak je polep tím tvrdým kobercem, myslím, že se to vyrábí i jako originál, je už i docela normální, že u nových aut je tam ten koberec z výroby. Pomáhá to značně snížit valivý hluk od kol
[u]...jak říkám člověk něčím nemocen býti musí, neb by snad i zcvoknul, no ne?Me2d[/u]
Me2d+Me2dice+2 Medvíďata(12+9)+ český terier PARD + vw t4 california exclusive 5m 2.4d rychlík :-) Nezávislá pomoc při výběru osobního, dodávkového vozu. Richard Junger 777864931
mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 17 let

Citovat

Me2d napsal:

Citovat

mr_antik napsal:

Citovat

Me2d napsal:

No pokud máš okolo kol plastové podběhy, tak je polep tím tvrdým kobercem, myslím, že se to vyrábí i jako originál, je už i docela normální, že u nových aut je tam ten koberec z výroby. Pomáhá to značně snížit valivý hluk od kol

uf, pořád nechápu - do podběhů zvenku? Nebo na podběhy zevnitř auta? Nikdy jsem to neviděl, tak se asi blbě ptám....
S
stepanČlen
Přidáno před 17 let
... u kamiónů jsem viděl takovej plastovej koberec zevnitř podběhů a na zástěrkách "chlupem" směrem ke kolům... ale jestli to tam mají skrzevá odhlučnění to nevím ...
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 17 let
Z venku, to co je okolo kola aby necákala voda do prahů a pod. Je tam těžkej koberec chlupem ke kolu jak píše Štěpán
mr_antikmr_antikČlen
Přidáno před 17 let

Citovat

Me2d napsal:
Z venku, to co je okolo kola aby necákala voda do prahů a pod. Je tam těžkej koberec chlupem ke kolu jak píše Štěpán

Tak to teda koukám, to je pro mě absolutní novinka. Budu víc sledovat nové dodávky a náklaďáky
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 17 let
mají to i fabie
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 17 let
Tak to jsem ještě u osobáků neviděl a u Fabie už tuplem ne :x, u některých kamionů jo,ale myslel jsem, že je to hlavně kvůli kamínkům, vodě apod. aby to nedělalo takový rachot, když to mlátí na podběhy, tam je to přeci jen hned pod kabinou... vlastně jako u obytných aut :)...
[color=#0000ff]VOLVO XC90 + HOBBY Kmf 545 Silver Line [/color]Jablonec nad Nisou
Upravil jirkamds dne 21.10.2009 23:27, před 17 let
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 17 let
Přes pneumatiky do kabiny se toho přenese strašně moc, když si vemu co je to za rachot,když začne hučet ložisko v kole, když řádkuje, tak pak brní celý auto.... Kamiony mají kabiny na měchách a to je asi jediný řešení, jak zabránit hluku ze silnice,ale u osobáků neproveditelný, jedině nějak celou kabinu posadit na silentbloky... :^
Me2dMe2dČlen
Přidáno před 17 let
myslím fordy mají koberce už pěkných pár let
S
stepanČlen
Přidáno před 17 let
... mám to i u Ducata vzadu (r.v.2002) ... je to ale spíš takovej filc než koberec ...
stepan Připojili následující obrazek:
fiat_oprava_01.jpg
J
jirkamdsČlen
Přidáno před 17 let
Aha, já že jsem to opravdu na osobákách neviděl !)
PecaPecaČlen
Přidáno před 17 let
Taky to vidím poprvé, ale každopádně to je dobrej nápad, protože ten kravál od kamínku, hlavně v zimě je hroznej!
Petr Klamt
tel.: 00420 777 907 674
email.: klamt@seznam.cz
S
stepanČlen
Přidáno před 17 let
... tady je to vidět líp ..
no u Octavie je to taky .... sem myslel, že je to už celkem běžný ??
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: mr_antik, petr a paja, JAM, jirkamds, Me2d, PepaK, Peca, Kajinek, stepan, martan01, paveld, merkur, Petr a Natali, Karel11, Ducatovy-Kaja
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 18
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025