PetrNČlenPřidáno
před 18 letPřípravek Ultraseal jsem aplikoval již do 2.karavanu jako prevenci proti defektu pneu a proti následnému zničení lemu blatníku, podběhu, podlahy .....a dalších nepříjemností . Jelikož jsem si dělal vše sám, je třeba dopředu si rozmyslet postup. Karavan musí být podložen a to včetně nápravy, aby nedošlo váhou karavanu ke zničení zcela vypuštěné a zatížené pneumatiky. Potom je třeba mít možnost pneu zase ihned nahustit na předepsaný tlak, a nakonec je nutné po aplikaci přípravku s karavanem ujet min.5 - 10 km kvůli rovnoměrnému rozprostření přípravku uvnitř pneu .
PetrNČlenPřidáno
před 18 letTo jste nemysleli vážně, že se přípravek z dodané plastové lahvičky s gumovou hadičkou aplikuje přes ventilek bez vypouštění vzduchu - že ne?????:D:D
Když jsem se o tom bavil s Uknajem ( aplikuje to ve svém autoservisu), tak říkal že to chce aplikovat do prázdné pneu.
uknajČlenPřidáno
před 18 letAno ultraseal aplikace je možná bez vypuštení pneu s pumpou která stojí cca 3000,- . Apikaci malého balení neznám dle mého názoru to je pohodlnější aplikovat do prázdné z duvodu přetlačení tlaku v pneu.Nedojde tak k uniku hmoty na vás :_
PetrNČlenPřidáno
před 18 letChlapi neblázněte, pokud se tím někdo nezabývá profesionálně, nebude si kupovat žádnou pumpu, ale přípravek bude aplikovat z balení dodávaného prodejcem = plastová lahvička a gumová hadička! Kromě toho přípravek není čirá tekutina, ale takový řídký puding, navíc s černými drobnými částečkami! Přes ventilek to bez techniky vůbec není možné aplikovat, a je to docela pracné propojit lahvičku hadičkou s vymontovaným ventilkem prázdné pneumatiky, a mačkáním lahvičky přípravek aplikovat. I v prázdné pneu je tlak, který musíte modrou a mastnou kašičkou překonat, hadička občas tlakem vystřelí z ventilku, jindy zase z flašky.....Není to tak snadné, jak to vypadá doma v obýváku!!! Jedno kolo šlo hravě, se druhým jsem se natrápil ...musel jsem i několikrát párátkem uvolňovat ucpaný ventil (bez pérové vložky!! )
Přípravek je určitě skvělá věc, ale rozhodně nedoporučuji provádět aplikaci hodinu před plánovaným výjezdem!!! Chce to čas, trpělivost a trochu i přemýšlet....;M
Upravil PetrN dne 24.11.2007 00:05,
před 18 let
BobikČlenPřidáno
před 18 letNa takove věci jsou profíci ;M;d
Tak já osobně bych se obrátil na uknaje.;tJinak jsem to aplikoval u skutra hned při koupi asi před 4 roky,to byla novinka.;MPostup popisuje PetrN velmi přesně a Bobíkovo doporučení pro použití na autě je na místě.Já jsem zatím defekt neměl,tak nemůžu informovat co to udělá po vytažení hřebíku,ale mám alespoň ten pocit že nebudu opravovat na cestě.To je u motorky velký problém.Ale jednu radu dám.:=Po nějaké době(za měsíc) bych si nechal zkontrolovat vyvážení kol,u skutra se mi při puštění řídítek, řidítka pozvolna rozkmitají.Nezkoušel jsem to bohužel před aplikací.:c Na jaře dám vyvážit a uvidím.Závěr:PPocit bezpečí a bezstarosti s defektem za to určitě stojí.Zbytek přípravku dám do cestovního kola.;- Jirka;q
Upravil jirhav dne 25.11.2007 20:19,
před 18 letJe to tak při aplikaci z lahvičky 700ml je celkem problém to proti tlaku naaplikovat přes ventilek.Nejlepší je teda vypustit pneu.Bohužel ale u karavanů kde hrozí poškození pneu při vyfouknutí se musí bud' na hever a nebo to nechat na Uknajovi který nabízel i aplikaci na srazech.Je vybaven pumpou a sudem kde neni potřeba vypustit uplně pneu.Nehledě na to že ušetříte čas a peníze protože když se bude aplikovat ze sudu je cena mnohem příznivější.
uknajČlenPřidáno
před 18 letMá parvdu ten kluk. Kdo dude mít zájem přivezu na silvestra. Tak ;o já dovezu.:_
Jeden možná technický problém s aplikací na silvestra;p.S autem,nebo karavanem se musí hned po aplikaci přípravku projet nějaký km,aby se v pneu rozstříkal.Představa že budete zabydlený karavany zapojovat a projíždět po okolí?;-Jinak návrh Uknaje je perfektní,a na jarním srazu-výjezdu paráda.;tSamozřejmě to lze nacpat do kol před odjezdem.;jTo ale bude muset makat kamarád uknaj po oslavě na Nový rok.;pNa nový rok-po celý rok.;pJirka
TaboraciČlenPřidáno
před 18 letChtěl jsem se zeptat,jestli je pravda ,že se nedá po aplikaci Ultraseálu připřípadém poškození pneu opravit.Samozřejmě taky záleží na druhu poškození.Jinak se mě taky zamlouvá.Motorkáři co ho aplikovanej tak jsou spokojený.Pneu vydrží víc kilometrů.
TaboraciČlenPřidáno
před 18 letA ještě jeden dotaz,jak je s přezouvánim takto ošetřených pneumatik.
PetrNČlenPřidáno
před 18 letPři návratu z posledního podzimního víkendu se najednou ozvala rána, a karavan se tak podivně naklonil, poklice se rozlétla na 1000 kousků.....na odfrézované vozovce jsme asi najeli na kanál! Pneumatice se vůbec nic nestalo, ale disk byl úplně zničený. Při pohledu do pneumatiky byl na vnitřních stěnách vidět takový mazlavý nános.... Pneumatiku potom v servisu normálně přezuli na nový disk. S opravou píchnuté nebo částečně poškozené pneumatiky s aplikovaným Ultrasealem nemám zkušenost.
Já jsem na motorce za 4 roky neměl problém.Při kupování přípravku my bylo řečeno že při vytažení hřebíku se otvor sám zalepí,propíchnutí bez hřebíku ani nepoznám.:xTak věřte prodejcům?Snad se nám k tomu vyjádří kamarád uknaj.:s(řízek);q
MajklSČlenPřidáno
před 18 letAhoj. Popíši vám můj případ. Ultraseal jsem si poprvé dal do motorky endura a projel na něm východ. Nevěděl jsem zda-li to mělo nějakou cenu, žádný problém. Pak jsem přeskočil na 11tistovku naháče a opět dal ultraseal.Na Korsice nebyl problém, v Rumunsku také ne až při zpáteční cestě mi motorka začla příšerně vybrovat. Rok jsem nevěděl co s tím. Vyměnil jsem vše. Od několikrát nových gum až po všechny ložiska v kolech,řízení,nových vidlic ap. Stále se to klepalo. Až jednou jsem tam nedal Ultraseal a hle, vše bylo vyřešeno. Tím chci říci, že je to dobré když budu skákat po kamení po horských cestách. Opravdu smekám co to zalepí, když jsem po Rumunsku prohlížel gumu. I 5mm šroubovák jsem do běhounu vrazil když jsem měnil ojetou gumu a opravdu to tlak udrží. Ale vždy asi jako v životě něco za něco. Ani v autě už to nemám.Karavan dostal nové céčkové pryže. Vždy mi to aplikovali ve značkovém pneuservisu přesně na jednotky podle velikosti pneu. Takže neodsuzuji, jen už to mám za sebou. M.
Upravil MajklS dne 05.12.2007 19:03,
před 18 let