Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Pneu tlak

Poslední aktualizace před 5 let
H
hroznejpetaČlen
Přidáno před 5 let
Já mám polointegrál na FORDU. Hustím předek na 3,5 a zadek na 4,2ATM. Mám to podle návodu a štítku na pravém sloupku předních dveří.
D
DDTČlen
Přidáno před 5 let

sarik napsal:

@sarik - Měl jsem obytnák Ford transit a nyní mám obytnák Fiat ducato 2,8 Td a ani v jednom velkém techničáku nebyl uveden udaj nakolik foukat pneu, foukám podle toho jaký je index na pneu. Já osobně bych se toho nebál a na tu přední nápravu je dal (doufám že mají označení C) a mimochodem zapomněl jsi napsat na jaký auták to budeš dávat a hlavně jakou má celkovou nostnost

Máme Fiat Ducato, polointegrál, 7m, 3,5 t.
Pneumatiku jsem zvolil dle zahraničního testu pro obytňáky, kde vyšla lépe než Michelin Agilis Alpin. Samozřejmě hmotnostní index dle TP. Až když mi přišly jsem zjistil, že mají jen 65 PSI (=4,4 ATM).

Je to MAXMILER WT2 CARGO TL C 8PR M+S 3PMSF GT RADI, 225/70 r 15 112/110R

V obchodě mi řekli, že mohu foukat na 5,5 ATM, ale já bych nechtěl aby mi časem a zátěží praskla. Spíše přemyýšlím, že bych ji foukal jen na 4,4 ATM. Máte s tím někdo zkušenosti?

https://www.promo...ohnmobile/
Knaus Van i650MEG, 2017
Upravil DDT dne 24.09.2021 10:27, před 5 let
rodinny_typrodinny_typČlen
Přidáno před 5 let
Doporučuji nepřesahovat uvedený max. tlak.
Univerzálním výpočtem mi vychází, že při 4,5bar pneumatika uveze 950kg, což by vám mělo stačit, není potřeba si zhoršovat komfort větším tlakem.
Navíc výrobce zřejmě pneumatiku navrhnul tak, že při 65psi=4,5bar unese až 1120kg (pokud není ve značení chyba).
L + Z + (D+A+H 2004-2009);
TEC 510TR Siena, Citroen C4GP 1,6HDi
-----------------------------------
Ze země nic nespadne.
D
DDTČlen
Přidáno před 5 let
Když použiji 4,5baru nebude to mát vliv na spotřebu?
Existuje nějaká zimní pneumatika na 5,5 atm? Já žádnou nenašel.
Knaus Van i650MEG, 2017
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 5 let
Mám měření tlaku a když jsem jej neměl,tak jsem byl v klidu.Nyní vidím,že při jízdě se zvedne tlak běžně 1 Bar i více.V menu je možno nastavit tlak pneu a okamžitě se vypočítá rozptyl tlaku. Mámtaké pneu 65PSI a hustím zadní na 4.2 Bar a při jízdě vidím tlak i 5.6 Bar.
L
lusyČlen
Přidáno před 5 let
Mam to podobne. Hlavne nehustit ZA STUDENA na vic, nez je max. na pneu. U mne 4,75 max. hustim 4,5 - 4,6 za studena. Za horka a jizdy bezne vyleze o 1. Jeste zajimavejsi je sledovat teplotu. To uz je fakt trochu na nervy... 60apod.
D
DDTČlen
Přidáno před 5 let
Vite nekdo, ktere zimni pneu maji tlak 5,5 atm?
Knaus Van i650MEG, 2017
L
lusyČlen
Přidáno před 5 let
Zrejme vsechny s oznacenim CP.
D
DDTČlen
Přidáno před 5 let
Víte někdo, které zimní pneu mají označení CP nebo jsou na tlak 5,5 atm? Já žádné nenašel... Mám takové tušení, že se nevyrábí.
Knaus Van i650MEG, 2017
L
lusyČlen
Přidáno před 5 let
Mam obavu, ze v CR je nikdo neprodava. V Nemecku jsem je videl u Palmowskeho, ale uz nevim vyrobce.
L
lusyČlen
Přidáno před 5 let
Uz vim.

Continental VANCO CAMPER 195/75 R16 107/105R TL CP 8PR
D
DDTČlen
Přidáno před 5 let

lusy napsal:

@lusy - Uz vim.

Continental VANCO CAMPER 195/75 R16 107/105R TL CP 8PR

= letní
L
lusyČlen
Přidáno před 5 let
Prave ze byly zimni!
D
DDTČlen
Přidáno před 5 let

DDT napsal:

@DDT - Vite nekdo, ktere zimni pneu maji tlak 5,5 atm?

Už jsem to pochopil.
1. prodejce mi kdysi na dotaz sdělil, že se fouká na 5,5 baru a já to převzal jako bernou minci
2. Michelin Agilis Camper, které mám na autě toto umožňují, takže jsem to bral jako potvrzení tohoto sdělení
3. teprve před chvílí jsem si prošel datasheet pneumatiky a zjistil, že výrobcem doporučený tlak huštění 5,5 baru se týká jen zadní nápravy! Přední náprava má být 4,5 baru.

ZÁVĚR: Třebaže nedohledáte v našich končinách zimní pneu s možností nacpat do nich 5,5 baru není třeba panikařit. Lze zakoupit jakoukoli zimní, která splňuje parametry dle TP a nacpat do nich 4,5. Takto to je správně. Nesprávně je cpát do předních pneu 5,5.

Takže jsem si podle zahraničního testu vybral tu, která je nejlevnější (a přitom dle testu lepší než Michelin Agilis Alpin).

https://www.promo...ohnmobile/
L
lusyČlen
Přidáno před 5 let
L
lusyČlen
Přidáno před 5 let
To je a neni pravda.
Na kazde naprave bych doporucil vzdy CP a tlak okolo 5,5. Ten duvod neni zatizeni napravy, ale specialni konstrukce CP pneu, ktera vydrzi dlouhe stani na miste bez destrukce boku.

Vtipne je, ze napr. Ford Tranzit nevi, jestli pujde podvozek pod obytnak a proto lepi na sloupek dveri standardni nalepku 3,5/4,5. To je jednoznacne u obytnaku a CP pneu malo, resp. nevyuzije se vyhoda CP pneu.
D
DDTČlen
Přidáno před 5 let
Zde je to napsáno jednoznačně...

https://www.miche...is-camping

... a platí pro Michelin Agilis Camper.
L
lusyČlen
Přidáno před 5 let
Ted nevim. Je tam neco jinak, nez jsem psal?
D
DDTČlen
Přidáno před 5 let
Ano. Jsou tam tlaky pro predni a zadni napravu.
L
lusyČlen
Přidáno před 5 let
Tim se ale na predni naprave pripravim prave o vyhodu CP pneumatiky. No mozna by byl kompromis, kdyz hodne jezdim, tak pro pohodlnejsi jizdu na predku 4,5 a kdyz treba odstavim na zimu, tak dofouknout predek na 5,5.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: MirekJP, lusy, DDT, Mirek a Jirinka, sarik, hroznejpeta, rodinny_typ
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 18
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025