Já mám polointegrál na FORDU. Hustím předek na 3,5 a zadek na 4,2ATM. Mám to podle návodu a štítku na pravém sloupku předních dveří.
rodinny_typČlenPřidáno
před 5 letDoporučuji nepřesahovat uvedený max. tlak.
Univerzálním výpočtem mi vychází, že při 4,5bar pneumatika uveze 950kg, což by vám mělo stačit, není potřeba si zhoršovat komfort větším tlakem.
Navíc výrobce zřejmě pneumatiku navrhnul tak, že při 65psi=4,5bar unese až 1120kg (pokud není ve značení chyba).
L + Z + (D+A+H 2004-2009);
TEC 510TR Siena, Citroen C4GP 1,6HDi
-----------------------------------
Ze země nic nespadne.
Když použiji 4,5baru nebude to mát vliv na spotřebu?
Existuje nějaká zimní pneumatika na 5,5 atm? Já žádnou nenašel.
Mirek a JirinkaČlenPřidáno
před 5 letMám měření tlaku a když jsem jej neměl,tak jsem byl v klidu.Nyní vidím,že při jízdě se zvedne tlak běžně 1 Bar i více.V menu je možno nastavit tlak pneu a okamžitě se vypočítá rozptyl tlaku. Mámtaké pneu 65PSI a hustím zadní na 4.2 Bar a při jízdě vidím tlak i 5.6 Bar.
Mam to podobne. Hlavne nehustit ZA STUDENA na vic, nez je max. na pneu. U mne 4,75 max. hustim 4,5 - 4,6 za studena. Za horka a jizdy bezne vyleze o 1. Jeste zajimavejsi je sledovat teplotu. To uz je fakt trochu na nervy... 60apod.
Vite nekdo, ktere zimni pneu maji tlak 5,5 atm?
Zrejme vsechny s oznacenim CP.
Víte někdo, které zimní pneu mají označení CP nebo jsou na tlak 5,5 atm? Já žádné nenašel... Mám takové tušení, že se nevyrábí.
Mam obavu, ze v CR je nikdo neprodava. V Nemecku jsem je videl u Palmowskeho, ale uz nevim vyrobce.
Uz vim.
Continental VANCO CAMPER 195/75 R16 107/105R TL CP 8PR
To je a neni pravda.
Na kazde naprave bych doporucil vzdy CP a tlak okolo 5,5. Ten duvod neni zatizeni napravy, ale specialni konstrukce CP pneu, ktera vydrzi dlouhe stani na miste bez destrukce boku.
Vtipne je, ze napr. Ford Tranzit nevi, jestli pujde podvozek pod obytnak a proto lepi na sloupek dveri standardni nalepku 3,5/4,5. To je jednoznacne u obytnaku a CP pneu malo, resp. nevyuzije se vyhoda CP pneu.
Ted nevim. Je tam neco jinak, nez jsem psal?
Ano. Jsou tam tlaky pro predni a zadni napravu.
Tim se ale na predni naprave pripravim prave o vyhodu CP pneumatiky. No mozna by byl kompromis, kdyz hodne jezdim, tak pro pohodlnejsi jizdu na predku 4,5 a kdyz treba odstavim na zimu, tak dofouknout predek na 5,5.