Milos195ČlenPřidáno
před 4 rokyZásadně tyto kempy ani nevyhledávám,bohužel jsou tací,kterým to nevadí.A pokud jich bude dost na nasycení podnikatele ceny nesníží.Ale konkrétně toto již je opravdu přes čáru.
Díky za Vaše názory. Já nejsem z těch co by si to nemohli dovolit, ale proč krmit nenažrance. Cena musí být podložena nabídkou t.j. kvalitní služby . Ale taky jsem podnikal a držel jsem se při zemi. Nejsem nenažraný. Máte pravdu .
HYMER
Za mne a vydelavam fakt hodne, proste se tomuto kempu vyhnout. Toto je opravdu moc. Jak tu jiny psal , pokud se najde dost lidi co jim to je jedno a tento kemp bude vzdy plny a majitelovi se to bude vyplacet, cena dolu nepujde. A taky proc , neni duvod to vlastnikovi kempu ani vycitat. Neni to problem jen cen v tomto kempu .Problem je, ze je mezi lidmi hodne penez a kupuje se vsechno, vsude a takmer za jakoukoliv castku.
Ze se porizeni bydliku moc nevyplati to je stara znama vec, je to o necem jinem myt karavan, ale pokud si vsimnete, tak oproti cenam hotelu , penzionu a pod pred dvema lety, sly i ceny ubytovani vyrazne, podotykam opravdu vyrazne jiz taky nahoru. Pred dvema lety opravdu vzit si penzion vyslo levneji nebo stejne jak kemp s vlastnim obytnym vozem , dnes je to uz ale taky jinak.
Ja jsem v lete jezdil do opravdu hodne obycejnych kempu a bydlik, dva lidi i pes cca do 300kc s prehledem , coz je za mne v pohode. Ano neberu el. nepotrebuji el pokud se nezdrzim dyl jak 3- 4 dny.
Ve Špindlerovým Mlýně je jenom jeden kemp.
Pokud tam bude někdo volat na telefon který je uveden na stránkách kempu 737 333 555
a to číslo ještě před měsícem fungovalo,tak mužský hlas řekne že je to omyl.
Asi májí plno.
Ale no tak....
to tady můžem láteřit nad cenou nafty, adblue, brambor atd.....prostě dokud lidi budou ochotni platit, tak cena dolů nepůjde, proč by , že....
Vzhledem k tomu, že supermarketech je neustále plno, tak lidi ještě peníze mají...chleba se začne lámat příští rok.
A nebojím se , že cena v penzionech, hotelech atd, nepůjde nahoru....nakonec litr za noc v kempu bude ještě super...
Dá se předpokládat, ze provozovatel kempu není majitelem pozemku. A pokud není známa cena pronajmu, tak jsou řeči o nenažraném správci asi trosku mimo mísu.
Majitel kempu je KRNAP a ten ho pronajímá. Jestli se nepletu tak KRNAP patří pod životní prostředí, takže je placený z rozpočtu. Koncem srpna skončila smlouva dřívějšímu nájemci a ten novou neuzavřel, protože došlo k velkému nárůstu ceny za nájem kempu. Toto jsem se dozvěděl při zjišťování zde je kemp otevřen. Náhodou jsem měl možnost mluvit s člověkem který byl dříve nájemcem podobného kempu v podobné lokalitě, který znal novou nájemní cenu a ten prohlásil, že to ten kemp nemůže vydělat. Jen pro informaci v září r. 2020 jsem platil za jeden den 365Kč (1dospělý, obytné auto, poplatek městu bez elektriky)
Já jsem tam byl v hlavní sezonu o víkendu únor 2020 za obytné auto,2dospělý a pes bez el. a za dvě noci sem platil
520,- Měl jsem čip ke vstupu na wc a do sprch. Ještě jsem si říkal,že to je levnější jak stání na parkovišti,protože tam to stálo 280,-na den.
Standa: Ano, to je přesně ono. Majitel napálí cenu, ale nadávky, jak je nenažraný, pak poslouchá nájemce.
Popravdě je mi úplně jedno, zda cenu přepálil majitel nebo nájemce. Řešení je jednoduché. Cenu neakceptovat. Psal jsem to nedávno v diskusi na FB. Za stellplatz na noc jsem ochoten zaplatit do 15 EUR, v kempu bez zvláštních benefitů (moře, lázně, wellnes,vysoká sezóna...) do 25 EUR. Je-li cena vyšší, jedu jinam nebo přespím na divoko. Toto pravidlo praktikuji už cca 15 let (na začátku byl ten limit 7 / 15 EUR, navýšení jde na vrub inflace v EU) a zatím jsem vždy místo k přespání i krátkému stání našel.
Upravil Rudy dne 20.11.2021 12:38,
před 4 rokySouhlasím, tak by to mělo být.
Mám to podobně. Dnes bychom platili za auto + přívěs + 2 dospělí + 2 minipsi cca 500 - 600 za kemp. Protože mám LiFePo baterku, plynový bojler a solár na střeše, začali jsme s manželkou jezdit nadivoko. Nikdo nás nevyhazuje v 10 ráno, máme klid a ušetřené peníze projíme v hospodě. Nehledě na to, že nechápu, proč by měl někdo za 50 kg psa platit míň, než já za dva psy 3 a 2 kg.
Milos195ČlenPřidáno
před 4 rokyPresne tak obytny automobil ktery je v podstete ve vsem sobestacny nechapu proc platit tyto penize za parkovani.za nas bych byl pro tyto kempy trochu bojkotovat.
MarhonČlenPřidáno
před 4 rokyJá kemp potřebuji jen na servis, pokud ho poskytují, tak rád zůstanu i přes noc (pokud to tedy není v hlavní sezóně, kdy je tam hlava na hlavě). Bohužel v CZ to stále není samozřejmost, často jsem překvapen, že i ty hodně drahé kempy nemají výlevku na záchod, kohoutek s vodou je někde 20 metrů od cesty apod. Určitým znamením nesolidnosti je pro mne i to, pokud je servis vázán na přespání a nelze si ho zaplatit jednorázově zvlášť. To se rozmáhá zejména u nových stellplatzů v turisticky atraktivních lokalitách. Podle mého by se taková místa vůbec neměla označovat slovem stellplatz, protože s původní myšlenkou nemají nic společného.