PepiČlenPřidáno
před 1 rokNevím co ještě by chtěli,asi bych to dál neřešil,kyby byl soud ,tak se to jasně prokáže.Jinak dík za info,dej sem , až bude konec ,jak to dopadlo.Držím palce dík.
Nejste sám, vím o dalším případu, tam ale došlo po doložení dokladů v lednu k zastavení řízení.
Asi v tom mají Maďaři trochu nepořádek....a asi zjistili, že jim některá obytná auta nad 3,5 t místo mýta kupují známku a tak se snaží naslepo lovit...ale to je jen má spekulace.
Ještě jsem dnes poslal na NÚSZ ( společnost zajišťující v HU dálniční známky a mýto ) e-mail s žádostí o vysvětlení jak došlo k informování policie o tom, že jsem neměl palubní jednotku a neplatil mýtné i když mám obytné auto do 3500 kg.
Samozřejmě budu dále informovat o průběhu a konečném dořešení. Třeba se to bude někomu hodit, aby v případě podobného problému měl návod jak postupovat.
Obytné auto v Maďarsku patrí do kategórie D2, kde e-matrica stojí takmer 2-krát ako D1.
Obytne vozidlo patri do kategorie D1 :https://nemzetiutdij.hu/api/uploads/lak%C3%B3aut%C3%B3_20231221_korr_n%C3%A9lk%C3%BCl_EN_V2_pdf_df6527d121.pdf
ferol:
Do kategorie D2 patří vozidla s max. hmotností do 3500 kg a počtem cestujících větší než 7 včetně řidiče.
Upravil Tomik Kralu dne 11.02.2025 05:37,
před 1 rokcaprighia:
Mýtné se v Maďarsku platí dvojím způsobem. Dálniční známkou a poplatkem za ujetý kilometr. Pokud se platí za ujetý kilometr je potřeba palubní jednotka:
Obytný automobil, který je dle TP vozidlo kategorie M, má celkovou max. hmotnost do 3500 kg a max. počet osob do 7 včetně řidiče patří do kategorie D1 a ta se dle novely z roku 2024 i nadále hradí formou zakoupení dálniční známky.
caprighiaČlenPřidáno
před 1 rokVšak já souhlasím, slovem "mýtné" byl myšlen poplatek, zde formou e-známky. Tak to přeložil překladač a mohl jsem to změnit na jiný výraz, aby nedošlo k možné záměně s mýtnou krabičkou.
A to sis s nimi dopisoval česky, maďarsky nebo anglicky?
Soňa s Vaškem ve Šnekovi (Citroen Jumper 2002, EuraMobil S 515 MS)
To bude sranda až mu přijde pokuta, že zaplatil letos za obytku kategorii D2 a že je to zase špatně, proto že má auto v D1.
Pokuta mu nepřijde, protože to bude mít správně. Obytka patří do kategorie D2. Oficiální prodejce známek hovoří zcela jasně.