Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Jednoduché zabezpačení proti krádeži

Poslední aktualizace před 8 měsíců
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 1 rok
Přerušit kablík od naftového čerpadla a na skryté místo, tak aby bylo v dosahu z místa řidiče, umístit vypínač. Při startování bude startér točit, motor blafne, ale nenastartuje.
MajliMajliČlen
Přidáno před 1 rok

Lubos a Dasa napsal:

@Lubos a Dasa - Přerušit kablík od naftového čerpadla a na skryté místo, tak aby bylo v dosahu z místa řidiče, umístit vypínač. Při startování bude startér točit, motor blafne, ale nenastartuje.

Lepší je když vypínač není v dosahu z místa řidiče Wink
P
PospíšiloviČlen
Přidáno před 1 rok
Ještě mohu doporučit jednu maličkost, kterou máme u našich traktorů. Přerušený vodič k cívce startéru je osazen skrytým vypínačem, to je běžné. Ale osvědčená finta je, napojit přes kontakty toho vypínače piezo sirénu, která při rozepnutém vypínači a pokusu o nastartování začne řvát. Mohu ujistit, že efekt je opravdu odstrašující. Musí se zapojit se spránou polaritou, na to nezapomenout.
R
RudyČlen
Přidáno před 1 rok
Nevím, jak je na tom nový Master ale pokoušel jsem se najít nějaký způsob, jak blokovat Sprinter. A ukázalo se, že to opravdu není jednoduchá záležitost. Elektronika Mercedesu kontroluje neustále všechny komponenty a v případě přerušení zapisuje chyby do diagnostiky, nejsou li řešeny spadne motor do nouzového režimu. Zjistil jsem, že i renomované společnosti typu Thitronik od blokování motoru nového Sprinteru dávají ruce pryč. Tak pozor....
Upravil Rudy dne 15.12.2024 18:43, před 1 rok
L
LupekTČlen
Přidáno před 1 rok

Rudy napsal:

@Rudy - Nevím, jak je na tom nový Master ale pokoušel jsem se najít nějaký způsob, jak blokovat Sprinter. A ukázalo se, že to opravdu není jednoduchá záležitost. Elektronika Mercedesu kontroluje neustále všechny komponenty a v případě přerušení zapisuje chyby do diagnostiky, nejsou li řešeny spadne motor do nouzového režimu. Zjistil jsem, že i renomované společnosti typu Thitronik od blokování motoru nového Sprinteru dávají ruce pryč. Tak pozor....

Tak jak jste tu situaci z tím Sprinterem vyřešil nebo máte mechanické zabezpečení pokud ano, tak jaké.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Doporučuji zkombinovat několik druhů zabezpečení. Mechanické, elektronické, pískování oken, neoriginální stav auta. Čím víc překážek a problémů, tím spíš zloděj zvolí jiné auto.
Macek2Macek2Člen
Přidáno před 1 rok
Sice není jednoduché ale myslím, že vyřeší tvé požadavky

https://pandora-a...-karavany/
vcatvcatČlen
Přidáno před 1 rok
při otevření předních dveří se rozsvítí světlo v kabině na kontakty je zapojena sirena 12 v přes vypinač,kdyz jdu spát zapnu a kdyz nekdo v noci pokouší otevrit dveře svetlo se rozsvítí a siréna řveShockGrin
R
RudyČlen
Přidáno před 1 rok

LupekT napsal:

@LupekT -

Tak jak jste tu situaci z tím Sprinterem vyřešil nebo máte mechanické zabezpečení pokud ano, tak jaké.

Zatím jsem nenašel způsob jak bezpečně blokovat motor nového Sprinteru aniž by to vadilo vnitřní diagnostice. Jediné řešení které znám je znehybnění auta při krádeži na dálku (inzeruje Thitronik). Na poslední výstavě jsem hovořil na téma se zástupcem importéra Thitronik do ČR a a z rozhovoru jsem vycítil, že ani oni si tím řešením nejsou úplně jisti. Pokud se blokace aktivuje na více než 40minut, motor spadne do nouzáku. V případě krádeže to asi nevadí ale dovedu si představit, že znehybním motor omylem při stání někde v pustině, a co pak…
Věřím tedy továrnímu zabezpečení Sprinteru, mám dobrou pojistku a používám několik bezpečnostních opatření, které zde z pochopitelných důvodů nemohu publikovat.
K
KalimeroČlen
Přidáno před 1 rok
Se znehybněním motoru omylem přes Thitronik si starosti dělat nemusíš, povel je jasně odlišený piktogramem se značkou STOP a ještě se musí potvrdit odesláním SMS zprávy a následně ti ještě přijde potvrzovaci SMS. Takže opravdu těžko se zmýlit. Používám Thitronik rok a za mne jen samé plusy. Mimo jiné třeba na dálku možno zkontrolovat stav, zamknuti, zapnuti alarmu, kontrola teploty v autě, lokace, hlídání lokace, na dálku odemknutí ( nemusíš nosit u sebe klíčky od auta - odemkneš mobilem), zapnutí topeni atd.
Jen pozor při nastavování znehybnění jsou dvě možnosti: buďto můžeš zablokovat kdykoliv okamžitě ( nesmí se již takto nastavovat - ale lze to provést), nebo se znehybnění provede až při zastavení auta.
Takže tak.
R
RudyČlen
Přidáno před 1 rok
Máš tenThitronik v obytce na Sprinteru?
K
KalimeroČlen
Přidáno před 1 rok
Ne, máme obytku na Dukatu (r.23).
Taky jsem před rokem řešil jak zabránit neoprávněnému nastartování, bohužel u těchto nových aut řešení skrytým spínačem opravdu neexistuje.
A to jsem skryté spínače měl u všech svých starých aut. U Fiatu 850 sport cupe mi dvakrát zachránilo autíčko před krádeží, u Š 120 jednou, na Pasatu jsem měl zde již zmiňované odpojení palivového čerpadla, atd.
I Thitronik má určitou slabou stránku (záměrně zde neuvedu) a zloděj profesionál znalý systému by jej dokázal zřejmě obejít, ale potřebuje k tomu čas.
Proto jsem při montáži Thitroniku striktně trval na zapojení jež umožní znehybnění okamžitě a v jakémkoliv režimu, tedy i za jízdy.
A v případě, že mi přijde notifikace o vloupání, dávám okamžitě povel k znehybnění a je mi úplně fuk, jestli se auto - pokud by již bylo v pohybu – zastaví třeba uprostřed křižovatky.
Navíc v notifikaci vidím GPS polohu, takže vím, kam se pro auto dopravit.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 1 rok

Kalimero napsal:

@Kalimero - Ne, máme obytku na Dukatu (r.23).
Taky jsem před rokem řešil jak zabránit neoprávněnému nastartování, bohužel u těchto nových aut řešení skrytým spínačem opravdu neexistuje.

Ahoj,
proč by neexistovalo takové řešení?
Bez proudu se nic nerozjede a ani řídící jednotka nic nepozná.
R
RudyČlen
Přidáno před 1 rok

sipadan napsal:

@sipadan -

Ahoj,
proč by neexistovalo takové řešení?
Bez proudu se nic nerozjede a ani řídící jednotka nic nepozná.

Ahoj,
Možná máš řešení, já jsem jej nenašel. Pominu li odpojení kompletní baterie. Nemám odvahu se pouštět do jakýchkoli zásahů do palubní sítě auta i když elektronice v zásadě rozumím.
Veselá příhoda: Sprinter odmítal nastartovat a vytrvale mě odkazoval na help desk když mi kolega na stellplatzu rozbil zpětné zrcátko a žárovku. Po opakovaných resetech chybových zpráv si to sice rozmyslel a dovolil mi odjet s nefunkční blikačkou v zrcátku ale věř mi, že jsem si připadal v danou chvíli bezmocný. Stalo se to samozřejmě v neděli ráno, uprostřed ničeho, bez signálu mobilu.
Každopádně budu rád, pokud se o funkční a bezpečný způsob blokování motoru Sprinteru podělíš, třeba jen v SZ po slibu nešíření informace.
L
LupekTČlen
Přidáno před 1 rok
Přátel tak jste mě nepotěšili, tak s tím tajným vipnáčem u nového Mastera nepochodím, ale ještě chtěl bych se zeptát na dvě věci. Máte nějaké zkušenosti z mechanickou blokací řadicí páky a dále máte nějakou diagnostiku pro základní čtení chybových hlašení a jejích mazaní. U Fiata jsem měl MultiEcuscan, ale ten na Renault nejde.

Děkují za odpovědi
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 1 rok
Není to zamykání řazení, ale podívej se na www.zeder.cz.
P
PospíšiloviČlen
Přidáno před 1 rok
A nešlo by k tomuto účelu použít třeba ruční odepnutí některého z koncových spínačů buďto od pedálu brzdy, nebo parking u aut s automatickou převodovkou?
To se snad do diagnostiky nezapisuje, jenom je tím nasimulován špatný postup řidiče při startování.
J
JménoČlen
Přidáno před 1 rok
To by mi přišlo nejrozumnější řešení, nemám ovšem novou obytku, ale starej osobák s ještě starším přívěsem. A u toho už dodatečné zabezpečení neřeším, naopak je zvláštní, pokud se vrátíme z dovolené s tím, že auto za celou cestu nic "nezaimobilizovalo" :-)
Nebo třeba signál snímače otáček, kdysi u felicie 1,6ky s LPG jsem si u dodělávanýho alarmu oproti obvyklým zvyklostem výstupem pro blokování čerpadla zkratoval signál z hallu v rozdělovači, kterej pobuda by to čekal ...
P
pechacciČlen
Přidáno před 1 rok
A nešlo by k tomuto účelu použít třeba ruční odepnutí některého z koncových spínačů buďto od pedálu brzdy, nebo parking u aut s automatickou převodovkou?
To se snad do diagnostiky nezapisuje, jenom je tím nasimulován špatný postup řidiče při startování.

Nešlo, diagnostika tohle všechno hlídá. Ale šel by přerušit silový kabel ke startéru, třeba přes obyčejný odpojovač akumulátoru. Vhodně umístěný, kvalitně zapojený. Pro solidního elektrikáře (ne bastlíře!!!) hračka. Cenově sranda.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 1 rok
@pechacci

Bingo !!!!
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 21
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025