Díky Fune, a máš v Texhničáku psané “C” nebo “CP” ?
Máme obytku od stejného výrobce jako ty 😊.
Mám ten samý dotaz,je označení "C" problém do budoucna v zahraničí,nebo u nás na technické když dle TP má být "CP" ?
FJRČlenPřidáno
před 6 měsícůNevíte někdo co znamená to P. Běžně se na dodávky do 3,5t dávají C.
FJRČlenPřidáno
před 6 měsícůMyslím že je důležitý hmotnostní index, jestli tam je P nebo není je jedno
FJRČlenPřidáno
před 6 měsícůJá mám zimní pneumatiky Nexen, index nosnosti 121, rychlosti R 170km/h. Označení C. Hodnoty lepší než na letních Agilisech s označením CP. Nemyslím že je něco špatně.
PetrMČlenPřidáno
před 6 měsícůAhoj, jen pro doplnění, já mám TP pneu CP, ale v oddílu ostatní - další záznamy, variabilní provedení CP, CP M+S, ale C M+S. Takže podle tohoto můžu dát C.
FJRČlenPřidáno
před 6 měsícůNa celororočních Camperech od Continentalu jsem písmena CP nenašel. Kamarád je má na obytce. V TP má CP zapsané 😁. Původně měl Micheliny.
Ahoj. Řeším stejný problém. Rád bych zimáky, ale v TP označení CP .
Pochopil jsem to tak, že tyto pneu se dají foukat na předepsaný tlak 5,5 baru. To asi pneu s označením C neumožňují. Ale napsal jsem dotaz ohledně max. tlaku do Nokian. Nenašel jsem nikde u prodejců, že by uváděli max hodnotu tlaku v pneu. Přitom na pneu je to napsané.
Upravil Kosak dne 04.11.2025 23:10,
před 6 měsícůAhoj. Díky za názory.
Nedávno jsem přešel z obytného přívěsu na auto, tak saju informace.
Opravdu foukáte pneumatiky na tlak 5,5baru, jak je na štítku auta?
Mám Knaus Sky Wave 7m na fiat Ducato.
Ok. Mám Continental VanContact Camper 225/72 R16 CP, takže 5,5 baru lze, jen mi to přišlo hrozně moc.
Místo zimáků hold pořídím ty samé celoročky a budu je používat jen jako zimáky.