Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Pojištění

Poslední aktualizace před 3 měsíce
L
LmcbreezarČlen
Přidáno před 4 měsíce
Ahoj jaké máš to pojištění a kolik platíš za rok.A jinak se měj hezky.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 4 měsíce
Auto mám pojištěné na 1,7 mil. s 10% spoluúčastí a platím 18064,- Kč + pov 3224,- Kč na 200/200 mil. - dohromady 21288,- Kč. K tomu mám "neomezenou" asistenci Premium 4964,- Kč.
SapukiSapukiČlen
Přidáno před 4 měsíce
A u koho to pojištění je, prosím?
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 4 měsíce
Vansafe - ČPP
H
HujerČlen
Přidáno před 4 měsíce
Zdravím přátelé, mám pojištění u Uniqa, polointegrál pojištěno na 1 750 tis. Kč. Rok výroby 2022, Pozor - spoluúčast u každé pojistné události pouze 500,- Kč, to jsem ještě nikde neviděl a myslím, že už ani Uniqa toto dnes nenabízí. Vyplatilo se mi to již u dvou menších pojistných událostí v částce vyplaceno cca 60 tis Kč, vždy rozpočtem, nic jsem neopravoval, protože dle mého názoru šlo o "malé" škrábance, které nejsou ani vidět. Asistenci mám také "neomezenou", ale tzv. repatriace je pouze cca 2000 km. To jsem ještě naštěstí nevyužil. Částku za pojištění průběžně samozřejmě zvyšujou, v současnosti 23616,- Kč ročně, od března cca 25 000,- Kč (havarijní a povinné). Výplata pojistné události byla vždy v rámci dnů a "bez keců". Vždy při výročí uzavření smlouvy koukám na jiné nabídky a ani u Vansafe bych se díky mé malé spoluúčasti na tuto částku nedostal. Jen otázka pro Tomika, ta tvoje asistence je ještě plus k té pojistce??? Takže pro Tebe cca 26000,- jestli to chápu správně???
Já bych řekl, že už si to vzájemně hlídaj a ta moje spoluúčast za 500,- byl tenkrát nějaký úlet a jen z tohoto důvodu to prozatím neruším a nehledám nic jiného. Jestli má někdo jinou a lepší zkušenost, tak sem s ní. Hujer.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 4 měsíce
Je to pojistka + asistence tzn. dohromady cca 26 300,- Kč. Pozor na ten odtah u Uniqa. Ono je to sice 2000 km, ale je to 1000 km tam a 1000 km zpět. Aspoň tak mi to v Uniqa vysvětlili.
H
HujerČlen
Přidáno před 4 měsíce
Nojo, ale to už extrém, který nechceš. Na to jsem se ptal, když jsem jel do Lisabonu, tj. 2600 km, (jen tam) tak mi to spočítali, že bych dal asi 120 tis. Kč za repatriaci, tak jsem se radši opatrně vrátil "po svých". Ale ta asistence je o tom "klidu" tady v okolí v případě "totálky" či jiného vážného problému. Ale jinak vidím, že ty ceny mají zhruba stejný...až teda na tu moji spoluúčast. Je rozdíl zaplatit 10 procent nebo 500,- Kč, ale zase ....jezdíme na pohodu a "málo"....jak já už se těším na jaro .....tak zase zaplatím na rok pojistku.....
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 4 měsíce
Kdyby mi řekli za odtah 120k Kč, tak tam přepadnu nejbližší banku, nebo se oběsím na nejbližším stromě. 😂
Jan NovacekJan NovacekČlen
Přidáno před 4 měsíce
Neomezený odtah (v rámci Evropy) nabízí třeba Direct, mám v rámci povinného ručení, myslím za 5000 kč ročně (asistence XL).
SapukiSapukiČlen
Přidáno před 4 měsíce
Uniqa mi nabídla max. 4000km repatriaci auta. Byl jsem 3x v Turecku a teprve teď jsem se dozvěděl, že mysleli dva tisíce tam a dva tisíce zpět. Kdyby se něco stalo dál, musel bych si zbytek doplatit. Počítají asi 50,- Kč za kilometr, tam a zpátky. Byl jsem v Turecku až dole, cca 3 tis.km, musel bych tedy případně doplatit tak 100tis. Naštěstí jsem to celou dobu nevěděl a proto se asi nic nestalo. Teď už jen neomezenou asistenci.
H
HujerČlen
Přidáno před 4 měsíce
Odpovídám na Jana Nováčka. Já si myslím, že neomezený odtah nemá žádná pojištovna, ale hned zítra to ověřím u Direkt i Uniqa. Já jsem to taky nevěděl a docela se mi sevřely kulky, když jsem si představil ten doplatek, Ale zase to už by musela být opravdu totálka, protože všude v Evropě auto opraví v rozsahu cca 1000 km ve spolupráci s pojišťovnou (třeba jsem naivní). Máte s tím někdo zkušenosti? Jak se zachovala pojišťovna při opravě nepojízdného auta v cizině (zejména pro mne Spanělsko) a jak v těchto případech pojištovna. Díky Hujer
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 4 měsíce
Sapuki
Loni jsme byli v Side a jelo se mi s asistencí " od Vansafe" v klidu.
Upravil Tomik Kralu dne 12.01.2026 23:29, před 4 měsíce
H
HujerČlen
Přidáno před 4 měsíce
No, to je taková odpověď neodpověď. Když budu salámista, tak pojedu "v klidu" i bez pojištění, Mne by zajímalo, jestli se to už někomu stalo a jak to řešil a jaký byl výsledek.
H
HujerČlen
Přidáno před 4 měsíce
A ještě jedno téma k tomu, které mne napadá. Auto jsem v roce 22 koupil za cca 1750 tis. Kč nové, na tuto částku ho mám i dnes pojištěné. Každý další rok se ptám pojišťovny jak by to bylo s výplatou pojistné částky v případě totální škody a jestli má smysl snížit částku ročního pojistného. Ceny obytných aut vzrostly, ale vzrostly i ceny ojetých obytných aut? Nevím.... odpověď pojišťovny vždy byla, že ani snížení částky třeba o 500 tis. Kč by prakticky podstatně neovlivnila výši ročního havarijního pojištění, protože vždy záleží na posouzení technika pojišťovny, který řekne, máte to pojištěné na 1750 tis., ale totální škoda z mého pohledu je 1 milion a to vám vyplatíme a šmitec. A pak se musíte soudit a to fakt nechci. Je to úpně stejné, že nevím ani (jako že nechci) za kolik bych dnes mohl 4 roky zánovní auto prodat. Ví to někdo, máte s tím zkušenosti??? Máte stále stejně vysokou pojistnou částku? Řešíte její výši s věkem auta??? atd.....
SapukiSapukiČlen
Přidáno před 4 měsíce
Neomezenou asistenci má např. Generali Česká. Mně se stalo v Makedonii, že mi odešlo spojkové ložisko a Uniqa mi zaplatila 150,- Euro odtah do Skopje, do servisu. To bylo vše. Ale kdybych třeba haváriíí rozpáral bok, tak, i když auto pojede, těžko s tím dojedu domů. Nebo s vysypaným předním sklem. U integráče těžko někdo vymění originální okno. Jedině objednat a čekat, ale dovézt okno třeba do Řecka by stálo asi dost. Tak nevím, jak by se to řešilo. Jedině asi repatriací.
Z
ZangerrinusČlen
Přidáno před 4 měsíce

Tomik Kralu napsal:

@Tomik Kralu - Je to pojistka + asistence tzn. dohromady cca 26 300,- Kč. Pozor na ten odtah u Uniqa. Ono je to sice 2000 km, ale je to 1000 km tam a 1000 km zpět. Aspoň tak mi to v Uniqa vysvětlili.

tak ja mám přímo ve smlouvě s uniqa napsáno odtah 4000km z místa pojistné události......
Jan NovacekJan NovacekČlen
Přidáno před 4 měsíce

Hujer napsal:

@Hujer - Odpovídám na Jana Nováčka. Já si myslím, že neomezený odtah nemá žádná pojištovna, ale hned zítra to ověřím u Direkt i Uniqa. Já jsem to taky nevěděl a docela se mi sevřely kulky, když jsem si představil ten doplatek, Ale zase to už by musela být opravdu totálka, protože všude v Evropě auto opraví v rozsahu cca 1000 km ve spolupráci s pojišťovnou (třeba jsem naivní). Máte s tím někdo zkušenosti? Jak se zachovala pojišťovna při opravě nepojízdného auta v cizině (zejména pro mne Spanělsko) a jak v těchto případech pojištovna. Díky Hujer

V pojistných podmínkách Direct asistence XL:
Repatriace vozidla ze zahraničí: Reálné náklady.
Limit pro základní asistenci: neomezený (odtah dle přání klienta, pokud nelze závadu odstranit na místě) nebo okamžitá repatriace do ČR.
Platnost v rámci geografického území Evropy.

Při sjednávání jsem se speciáně na toto ptal, platí pro území Evropy, včetně např. Islandu nebo Kazachstánu.
L
LmcbreezarČlen
Přidáno před 3 měsíce
Je tu někdo kdo jezdí ven bez havarijního pojištění?
D
DDTČlen
Přidáno před 3 měsíce
Kdyz tedy nemam repatriaci zrizenou, ale odtah do nejblizsiho autorizovaneho/smluvniho servisu ano a take ubytovani a odvoz osob a nakladu. Nelze to resit tak, ze auto, bude-li treba narocne opravy (motor, prevodovka, celni sklo integry) zanecham v servise, necham se odvezt domu a pak za mesic, dva, tri, se na vlastni naklady dopravim k opravenemu autu? Vim jsou tam navic naklady na dopravu zpet k autu oo oprave, ale bavime se o vyjimecne situaci. A ty naklady mohou byt casem srovnatelne v porovnani s tim, co zaplatim za pojisteni neomezene repatriace. Je pravda, ze takova tragedie muze nastat klidne pri kazde dovolene, ale taky nikdy... (za 8 let co jezdime, se nam nic takoveho zatim nestalo). Jak se na to divate?
Knaus Van i650MEG, 2017
L
LmcbreezarČlen
Přidáno před 3 měsíce
Ptám se na to jestli tu někdo jezdí po Evropě bez havarijního pojištění?
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 34
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025