Karavan 1500 kg (myslím, že naložený má ale více). Bez problémů tahám s KIA Sportage 2L, 100kw, AWD.
JiPe HighlandersČlenPřidáno
před 7 let
Asi se da sehnat udrzovany X5 , X3, Q5 nebo neco
od MB v trilitru za prijatelnejsi penize ....
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
JiPe HighlandersČlenPřidáno
před 7 letCitovat
prokyda napsal:
Citovat
JiPe Highlanders napsal:
Asi se da sehnat udrzovany X5 , X3, Q5 nebo neco
od MB v trilitru za prijatelnejsi penize ....
Tak to bych nedělal, protože zrovna výše vyjmenované, pokud začnou spadat do hladiny "za přijatelnější peníze", se zároveň stávají černou dírou v kapse jejich nešťastného vlastníka-sponzora autoservisu v jedné osobě.
Známej si takhle koupil za "přijatelné peníze" X5 a obratem do ní narval dalších -už ne tak přijatelných - 160 tis za vstřiky a rozvody. Jenom obutí na tato auto vyjde přes 30 tis!
Jak se říká - kdo chce opici, musí mít na banány - a v segmentu ojetých prémiovek to platí dvojnásob!
Psal jsem udrzovany. Tedy s pravidelnym servisem a servisni historii.
Ale i ojetina s predpokladamymi investicemi se da koupit. Pokud tomu odpovida jeji prodejni cena.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
HONZAV1ČlenPřidáno
před 7 letTo je přesně to, co jsem tu už několikrát psal a bohužel mi to řada lidí rozporovala. Jedna věc je, kolik můžu táhnout na kouli a druhá jaká bude cestovní pohoda. Ze zkušenosti, kterou jsem několikrát popisoval, O3pohledu a karavan 1200kg, na kouli 1600 ( nebo 1800 už nevím), z mého pohledu na hraně ( ne výkonu auta - 110kW), nyní S3 (koule 2T), se stejným karavanem absolutní pohoda, nyní karavan 1400, je to lepší než s O3 a karavanem 1200kg, ale přes 1500 bych nešel. S podvalníkem celková 1600kg jsem se s O3 bál každé díry, zatáčky, projetých kolejí, hodně to houpalo, nedovedu si představit dlouhou cestu se S3 se stejnou zátěží absolutně na pohodu. Je ale pravdou, že hodně haje roli typ zadní nápravy. S těžkým karavanem je 4x4 skoro nutnost. Honza
Honza+Jitka+Iwik+Luky+HOBBYK
ScooterMartyČlenPřidáno
před 7 letMno budu spíš hledat nějakou dodávku. Když oželím automat, nemusel by to být takový problém. Díky hmotnosti a rozvoru to tahací požadavky splní a finanční náročnost bude snad někde jinde...
Martin (1971) a Lucie (1974) a vždycky nějaký ten pes..., 608 463 502, Abbey GTS 517 a Ford Galaxy II 1.9 TDi 96kw. Dříve Renault Master Pössl.
Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.
Benjamin Franklin
My jsme do nedávná tahaly 1500 kg přívěs Transportérem T4 100 kW a v pohodě. Teď máme nové Ducato 109 kW L2H2 Panorama a max spokojenost. O karavanu pomalu nevíme a spotřeba 9 litrů. Momentálně jsme v Řecku. Jeli jsme MKD Ohrid, ALB Himare a teď Řecko Igoumenitsa a hory v Albánii jsme dali úplně na pohodu. Už bych nic jiného nechtěl na tahání než dodávku.
Michal LeviceČlenPřidáno
před 7 letMy sme pre istotu kúpili GLS 350 guľa do 3,5 t nemáme problém ani v kopcoch či v zime keď jazdime na Oravice pri ťahaní trosku vyššia spotreba 14,5 l .
M a M Mercedes Le Voyageur integrál
Karavan s celkovou hmotností 1300 kg jsem tahal Scenikem III, 2.0 dCi, 118 kW, 380 Nm. Tahá výborně, je docela těžkej (1650 kg pohotovostní hmotnost) a má krátkej zadní převis, takže je hodně stabilní. Čím delší zadní převis, tím je souprava méně stabilní. Jediná piha na kráse, že má plastové dno kufru, tudíž jen 1300 kg na kouli.
Karavan Knaus 1300 kg + Passat Variant B7 2,0 TDi 103kW převodovka DSG. Mohu říci, že jsem tahal už vším možným jak karavan tak i plato s autama a s tímhle Passatem to byla vždy pohádka a radost z jízdy. Při normální solo jízdě spotřeba 5-6 litrů a s karavanem do 10. SUV a různé mnoho litry a mnoho válce jsou zbytečné, pokud nebudete tahat a pojedete sólo zbytečně moc žerou (velký odpor vzduchu, velká váha, velké a drahé pneu....). Toť můj názor.
copyČlenPřidáno
před 7 let1779: ja taham vzdy s Citroen C5 s 2.0 HDI a 2.2 HDI a mam s nimi len skvele skusenosti. Este tahavam s Citroenom C8 s 2.2 HDI, na tahanie tiez super, ale skoda ze nema hydrauliku ako C5.
Dodge RAM bude mat gulu tazneho zariadenia tak vysoko, ze bude zadok karavanu vliect po zemi.
Tak vam všem děkuji,včera jsem prodal Hyundai..a už koukam ..asi pujdu do tohoto
Renault Grand Espace 2.2 110 kW (150 koní)
no vim proti Hyundai nic moc ale jak jsem rikal na začatku diskuze...
měním rychlost za sílu...tak uvidím ,v sobotu se jedu kouknout...dam vědět...
a ještě koupil jsem klimu do karavanu víz.vlakno klimatizace...mrkněte je prej dobra a hlavně nemusíte dělat zadnej odvod...tak pro ty kdo chce koupit muj tip
MikinČlenPřidáno
před 7 letAhoj, i s Ramem to jde.
Sloučené 17. červenec 2019 22:59:
Tak zkusím nahrát Rama a přívěs
Zdravím, dle mého názoru a z vlastní zkušenosti bych řekl že "hmotnost tažného vozidla a výkon motoru nenahradíš". :-) To znamená, čím těžší a výkonnější tažné vozidlo, tím bezproblémovější bude jízda. 4 kolka je také výhoda.
Řešili jsme před pár lety stejný problém a přešli jsme z velkého kombíku na SUV. Taháme Volvem XC90 s motorem D5 a automatickou převodovkou a nemáme si na co stěžovat.