Nevím jestli ještě někomu pomohu se svým postřehem, ale řešil jsem aktuálně to samé.
Na vestavbě Fiat Ducato mám na zadních dveřích nosič na dvě kola s nosností udávaných 35 kg.
Vozil jsem na něm dvě elektrokola bez baterky, obě dvě váha cca 42 kg dohromady.
Po připevnění jsem dával ještě popruh, aby se nosič nekroutil. Ujel jsem takto cca 5-6 tis km. Neměl jsem z toho dobrý pocit a skoro na každou noc jsem raději sundával, dveře při otevírání a zavírání s koly značně trpěly. Často jsem musel znovu zabouchnout, signalizace mě upozorňovala na nedovřené dveře.
Nový nosič od Thule Velotrack nosnost 60kg s úchyty na panty dveří poř. cena skoro 38 tis.. Ale pro panty prý není u Ducata úplně vhodné...Konzole na TZ odklápěcí Thule poř. cena 56tis se zachováním funkce TZ bez nutnosti rameno odmontovat.
ELsagroup má otočné rameno za 16 tis, ale pokud by jste chtěli zapřáhnout vozík, musí se rameno sundat.
Na konec jsme se rozhodl pro nosič dvou elektrokol na TZ, (mám přírubové) a vybral jsem ne sklopný, ale posuvný
https://www.filso...onove-ramy
Vysune se o skoro metr za auto a není tak vůbec žádný problém dveře otevřít a naložit co je potřeba.
Ale pozor, varianta pro tři kola mě už otevřít dveře neumožňovala, scházelo na každé straně cca 3 cm, které by možná šlo vyřešit obrácením utahování držícího oblouku nosiče. Varianta pro dvě kola má posun prostě větší.
Dle mého názoru uchycení na dveře je více komfortní, máte nosič stále sebou, ale panty budou trpět.
Nosič na TZ je prostě kompromis, ale v tomto provedení funkční.