Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

nosic na kola na zadní dveře

Poslední aktualizace před 17 dní
K
karlicČlen
Přidáno před 10 měsíců
Zajeď do prodejny a vyzkoušej. Já když otevírám dveře, tak mám rezervu pouhých 5mm od sklopeného nosiče! Když nasazuji na kouli, musím dveře otevřít a nosič přesně ustavit na střed, abych otevřel pravé i levé dveře.
P
PonkaČlen
Přidáno před 10 měsíců
díky. Já ale ještě žádný TZ nemám - teprve sháním takový, aby na něj ten Tvůj odsouvací nosič šel namontovat.
A Ty máš TZ takový, že je koule přidělaná na tý viditelný pakně(link 2) nebo že je vidět jenom koule(link1)
Ponka
Honza2908Honza2908Nováček
Přidáno před 10 měsíců
za mě nejlepší EURO CARRY, přimontovaný na pantech, odklopný
https://www.mujcaravan.cz/Nosic-kol-E...-d8705.htm
K
karlicČlen
Přidáno před 10 měsíců
Tažné mám toto: https://www.tazne.cz/tazne-zarizeni-f...w-p103982/
a elektro se zásuvkou toto
https://www.tazne.cz/typova-elektropr...ac-p91096/
a na něm ten držák kol Atera Strada DL3 https://www.filsonstore.cz/nosic-na-t...onove-ramy

V této kombinaci lze otevřít oboje zadní dveře u vestavby, když je držák sklopený (vysunutý). Sklopení tohoto držáku kol Atera Strada DL3 je velmi jednoduché, stiskne se pojistný kolík a potom se šlápne zezadu na hrazdu držáku, tím se odjistí a celý posune dozadu a dolů. Pokud je zapotřebí vrátit do původní polohy, stačí pouze zatlačit nazpět a vše se samo automaticky zajistí.
K
karlicČlen
Přidáno před 10 měsíců

Honza2908 napsal:

@Honza2908 - za mě nejlepší EURO CARRY, přimontovaný na pantech, odklopný
https://www.mujcaravan.cz/Nosic-kol-E...-d8705.htm

O tomto držáku jsem také přemýšlel, ale po zjištění, že panty na Ducato, mají malou nosnost a to nosnost dveří + 15Kg na jeden pant, tak jsem hledal bezpečnější řešení. Tento nosič má psanou nosnost 60Kg a dále jeho samotná hmotnost je 14Kg, to je dohromady 74Kg. Pokud je nosič v přepravní poloze, tak je to celkem ještě OK. Pokud ale nosič odklopím do strany, tak se celá hmotnost ze 4 pantů přenese pouze na 2 panty a to už je hodně a může to možná vytrhnout matice pantů z plechu zadního sloupku. Na horní šroub při odklopení držáku působí navíc i velká síla tahem, protože ta páka celého odklopeného držáku je obrovská.
karlic Připojili následující obrazek:
nosic_1.jpg
P
PonkaČlen
Přidáno před 10 měsíců
díky všem za perfektní rady -moc mi pomohly.
Ponka
B
BeckerNováček
Přidáno před 10 měsíců
na Peugeot Boxer 2014 je dobré vybírat nosiče speciálně pro zadní dveře s pevnou konstrukcí, aby se dveře nepoškodily. Doporučuji spíše šroubování než jen lepící pásky, lepší stabilita a bezpečnost. Já osobně mám Thule, což je sice dražší, ale kvalita a montáž jsou super. Levnější varianty často nemají dostatečnou nosnost a mohou po čase poškodit dveře. Při instalaci dávej pozor na správné dotažení šroubů a kontroluj, jestli dveře pořád dobře těsní.
M
mich@lČlen
Přidáno před 10 měsíců
Nevím jestli ještě někomu pomohu se svým postřehem, ale řešil jsem aktuálně to samé.
Na vestavbě Fiat Ducato mám na zadních dveřích nosič na dvě kola s nosností udávaných 35 kg.
Vozil jsem na něm dvě elektrokola bez baterky, obě dvě váha cca 42 kg dohromady.
Po připevnění jsem dával ještě popruh, aby se nosič nekroutil. Ujel jsem takto cca 5-6 tis km. Neměl jsem z toho dobrý pocit a skoro na každou noc jsem raději sundával, dveře při otevírání a zavírání s koly značně trpěly. Často jsem musel znovu zabouchnout, signalizace mě upozorňovala na nedovřené dveře.
Nový nosič od Thule Velotrack nosnost 60kg s úchyty na panty dveří poř. cena skoro 38 tis.. Ale pro panty prý není u Ducata úplně vhodné...Konzole na TZ odklápěcí Thule poř. cena 56tis se zachováním funkce TZ bez nutnosti rameno odmontovat.
ELsagroup má otočné rameno za 16 tis, ale pokud by jste chtěli zapřáhnout vozík, musí se rameno sundat.

Na konec jsme se rozhodl pro nosič dvou elektrokol na TZ, (mám přírubové) a vybral jsem ne sklopný, ale posuvný https://www.filso...onove-ramy
Vysune se o skoro metr za auto a není tak vůbec žádný problém dveře otevřít a naložit co je potřeba.
Ale pozor, varianta pro tři kola mě už otevřít dveře neumožňovala, scházelo na každé straně cca 3 cm, které by možná šlo vyřešit obrácením utahování držícího oblouku nosiče. Varianta pro dvě kola má posun prostě větší.
Dle mého názoru uchycení na dveře je více komfortní, máte nosič stále sebou, ale panty budou trpět.
Nosič na TZ je prostě kompromis, ale v tomto provedení funkční.
M
mich@lČlen
Přidáno před 10 měsíců

Ponka napsal:

@Ponka - díky. Já ale ještě žádný TZ nemám - teprve sháním takový, aby na něj ten Tvůj odsouvací nosič šel namontovat.
A Ty máš TZ takový, že je koule přidělaná na tý viditelný pakně(link 2) nebo že je vidět jenom koule(link1)
Ponka

Mám obě dvě možnosti a jen viditelná koule je o 3-4 cm výše, ale také dál od nárazníku 2-3 cm.
TivatTivatČlen
Přidáno před 10 měsíců
Máme nosič na zadních dveřích vestavby, když vezeme kola, přidám na nosič rampu se světly a RZ, nandám držáky a proto mohu mít kola co nejníže. Dobře se nandavají, těžiště je za jízdy nízko, a normálně jdou otevřít dveře.
Když jedem bez kol, rampu a držáky snadno sundám a lyžiny sklopím.
Za mě ideální a jednoduché.
"my dva cestováním zrajeme jako naše víno "
www.winex.cz ...°bydlotoulky
Tivat Připojili následující obrazek:
obrzek_whatsapp_2025-07-16_v_151712_3d801f24.jpg obrzek_whatsapp_2025-07-16_v_152351_dc858db6.jpg
P
PonkaČlen
Přidáno před 9 měsíců
Ještě mám jeden dotaz. Máte někdo zkušenost kde nechat namontovat TZ na obytnou dodávku Fiat Ducato?.
Před koupí TZ jsem byl s obytkou v servisu, který mi byl doporučen prodejcem TZ, ale odkázali mne na servis obytných aut - že standardní servis nemá s dodávkami zkušenost. Což chápu.
Díky. Ponka
J
JeepaČlen
Přidáno před 9 měsíců
J
JeepaČlen
Přidáno před 9 měsíců
P
pechacciČlen
Přidáno před 9 měsíců
Ústecký kraj?
J
JeepaČlen
Přidáno před 9 měsíců
Prostějov
M
Martin a JohankaČlen
Přidáno před 9 měsíců
Nikdy jsem neřešil jestli tažné na obyčejnou firemní dodávku nebo obytnou vestavbu . Ta auta jsou přece stejná. Vždy mně ve schopném servisu namontovali tažné na obytku - dodávku a nikdo neřešil případnou vestavbu. Od servisu, který si netroufne na Ducato bych prchal pryč.
Já mám normální zkušenosti v ČB https://autosuchy... a v Praze https://www.tazne... vždy cca 3-4 hodiny... Objednání však 3 týdny. Naposledy na jaře ve Zbraslavi za 13 tis včetně DPH na obytku....
Martin
P
PonkaČlen
Přidáno před 9 měsíců
díky od Burimex jsem taky dostal kontakt na Jeřábek Zbraslav - a po telefonu velmi dobré jednání.
Ještě jsem se chtěl - asi blbě zeptat. Vybírám mezí TZ Fiat Ducato skříň pevné Auto-Hak a TZ Fiat Ducato skříň pevné Galia.
Pořizuji TZ hlavně pro účel nosiče kol. A je někde garance, že na obě koule nasazený nosič kol umožní pootevřít dveře? Že nasazená oj nosiče nebrání poodevření dveří?
M
Martin a JohankaČlen
Přidáno před 9 měsíců
Přírubové tažné má dvě polohy. Pokud je koule ve spodní poloze tak mezera mezi koulí a spodní hranou dveří je přesně 80mm
P
PonkaČlen
Přidáno před 9 měsíců
díky,
takže příruba je asi jistější než koule na háku. I když o tý jsem právě uvažoval, protože mi přijde k obytňáku víc se hodící.
ještě jednou díky
M
Martin a JohankaČlen
Přidáno před 9 měsíců
Právě ta mezera pod dvířky je fajn. Otevřeš je i přes obyčejnou žehličku na běžném vozíku. Pokud potřebuješ tažné jednou za rok můžeš kouli sundávat (2 šrouby) a netlučeš se o ní po zbytek roku ... Martin
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 21
Členové online 1
Stenly6

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025