Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Velký obytňák

Poslední aktualizace před 2 měsíce
M
mara1113Člen
Přidáno před 6 let
PetrDubi : jj,ta žlutá,co už není žlutá:-) je WC se sprchou,uložnak na věci je ve skříni mezi dřezem a sprchou,nad a pod ledničkou a pod tou velkou postelí .... a jo,kamna sou používaná,se sklem, je tam trochu světla i v noci když se topí,s přihozenou peletou nebo polínkem to vydrží do rána,jezdíme přez zimu na místa kde topení v kamnech není problém ... bufík tam je jako záložní ( X7 - 1M,12V),zatím toho moc nenatopil,je až moc silnej,v letě ho používám na studeno jako větrák:-) ....

oltcitak ..díky ..:-) ....

RomanPatrol : popisoval jsem to už v jiným vlákně,přesunul jsem to sem : je to porevoluční (1996)maloserie VOP 081 Přelouč ( dělali ještě Avia 4x4 na podvozku V3S), je tam vodník Avia turbo ,převodovka 5q + přídavná originál ,uzávěrky zůstaly,posilovač řízení,malej volant,dal jsem 2 vzduchový sedačky,odhlučnoval kabinu,3místa,topení atd....

Aluman : jasně,M6 .... v techničáku je psaná max. 80 , ale to je zkopce :-) ,na rovince pro auto nejlepší ne víc jak 75,jezdíme nejradši mimo hlavní tahy,kde nebrzdíš moc ostatní a optimální je mezi 60 - 70 ..... spotřebu mám počítanou na 20lit./100km,většinou zbývá takže kolem 18 ,ale v kopcích v Bílých Karpatech si to vzalo v momentální spotřebě i víc...záleží kde jedeš....
Upravil mara1113 dne 03.03.2020 19:01, před 6 let
sipadansipadanČlen
Přidáno před 6 let
@mara1113

Ahoj,
naprostá paráda !!!
Já mám takové projekty moc rád.
Obzvlášť dokončené Grin.

Kamna začínají v poslední době dost frčet Wink.

Opravdu moc pěkné, užívej .... díky
RomanPatrolRomanPatrolČlen
Přidáno před 6 let

mara1113 napsal:

RomanPatrol : popisoval jsem to už v jiným vlákně,přesunul jsem to sem : je to porevoluční (1996)maloserie VOP 081 Přelouč ( dělali ještě Avia 4x4 na podvozku V3S), je tam vodník Avia turbo ,převodovka 5q + přídavná originál ,uzávěrky zůstaly,posilovač řízení,malej volant,dal jsem 2 vzduchový sedačky,odhlučnoval kabinu,3místa,topení atd....

Hmmm, vůbec jsem netušil, že se ofiko montoval aviácký motor.
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 6 let

PetrDubi napsal:

@PetrDubi - Maria:

Jinak když jsem viděl tu první fotku, tak jsem si vzpoměl na to, jak nás ve V3S vozili na vojně. A když jsem viděl tu druhou, tak jsem si říkal, že za nás ten interiér tak pěknej nebyl Grin

Nás vozili pod plachtou. V těchto skříních chlastaly gumy Wink
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
JiPe:
No jo, já jsem měl štěstí, že jsem párkráát dělal obsluhu na Posádkovém domě armády, který byl v jiné vesnici, takže nás vezli tímhle. Potom taky když od nás něco pořebovali, když už jsem byl jako obsluha na střelnici, tak taky posílali tohle, protože s náma jeli i gumy.
Ale když nás vozili z přijímače kopat příkop na kabely, tak jsme jezdili plachtou, to zase jo Wink

Holt na Doupově to bylo všude daleko a všechno rozházený po velký ploše, takže se často i jezdilo. A když jsme šli ráno z ubytování u velitelství na střelnici, tak když jsme měli ten den Tatru, tak nás řidič nabral kousek za bránou na sklápěčku a jelo se i takhle - pořád lepší než dva kilometry po svých do kopce (i tak toho člověk po střelnici naběhal plno) Grin
A
AlumanČlen
Přidáno před 6 let

mara1113 napsal:

@mara1113 - PetrDubi : na rovince pro auto nejlepší ne víc jak 75,jezdíme nejradši mimo hlavní tahy,kde nebrzdíš moc ostatní a optimální je mezi 60 - 70 ..... spotřebu mám počítanou na 20lit./100km,většinou zbývá takže kolem 18 ,ale v kopcích v Bílých Karpatech si to vzalo v momentální spotřebě i víc...záleží kde jedeš....

Mara dik za odpověď, žádnej rychlik to neni, ale pokud je s tim člověk srovnanej tak proč ne, prostě kochačka žádnej spěch.
Má to ale jednu obrovskou výhodu, tohle auto prostě tak nějak do té naší české přírody přirozeně zapadá a podle mne pohorsuje mnohem méně než když někde zastavim s obytnakem nebo přívěsem.
M
mara1113Člen
Přidáno před 6 let
+ tady slet vestaveb z německého Enkirchu,jeden z těch větších,zajímavý stroje...

...na Y.Tubu je toho hromada i z jiných ročníků....
Upravil Fun dne 14.03.2020 17:19, před 6 let
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 6 let

ScooterMarty napsal:

@ScooterMarty - Zdravím dámy a pánové. Má tu prosím někdo obytňák postavený buď z autobusu nebo skříňového náklaďáku? Ideálně kdo si to sám stavěl? Mám to tak nějak před sebou a hledám všechny možné informace a zkušenosti. A nepište Ivano z SK. S tím tak nějak v kontaktu jsem, ale on šel jinou cestou. Hlavně ekonomicky... 😂🤣

Ahoj,

a prezradis nam do coho si sa pustil? V akej si faze?

Ja nieco podobne riesim uz treti rok a momentalne som vo faze intenzivnej vystavby - nie vlastnej, ale riesim vela detailov pri stavbe. Tak mozme dat dokopy skusenosti.
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 6 let
Ahojte,

tak ked sa momentalne nehlasi zakladatel vlakna, tak sa opytam, ci je tu este niekto s expedicakom (okrem ivano)?
Ci uz hotovym alebo v nejakej faze vystavby. Alebo niekto kto o tom uvazuje.

Palmos
M
MysmallselfNováček
Přidáno před 5 let
No já jsem ve fázi stavby. Volil jsem něco mezi Ivanem a tou V3Skou. :-)
Mysmallself Připojili následující obrazek:
20190207_105226.jpg
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 5 let
No pekne! Vitaj v klube Wink
Čo s tým plánuješ? Dlhá kabína vpredu. Aj vzadu bude spanie pre viacerých? Kľudne napíš aké sú plány so stavbou, aj kam sa potom s tým chystáš..
Palmos
M
MysmallselfNováček
Přidáno před 5 let
No, dost jsem toho nacestoval všude možně a pokaždé jsem se někam nedostal, protože auto nebylo do terénu. Takže volba padla na nějakou čtyřkolku a pro čtyři lidi. Chtěl jsem auto, které umožní být celý týden nezávislý na energii a vodě. Velké nádrže a baterka. Současně to bude po 7.5t, takže "levnej" provoz. :-)
Takhle bude vypadat.
img_20200526_101547_434.jpg
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 5 let
Paráda! Pozerám, že máme veľmi podobné myšlienkové pochody a skončili sme pri niečom veľmi podobnom. Ja sa po roku stavby začínam blížiť do finále.
Jedine tých 7,5t - neviem, neviem. Neviem koľko váži prázdny MAN s dvojkabínou, ale keď pridáš búdku, kastlíky pod rám, ochranný rám a všetky prevádzkové kvapaliny, tak asi budeš cez. Alebo to máš spočítané? A budeš si to robiť sám, alebo to dáš urobiť firme?
Palmos
M
MysmallselfNováček
Přidáno před 5 let
No spočítané to mám a je to jen tak tak. Pokud to nedopadne tak se asi nic hrozného nestane, ale 7,5 t je ideál. Boudu už mám na autě. Koupil jsem starší mrazák, takže izolace je OK i váha je nejnižší co se dá. Nábytek chci z balsove překližky a vše ladit na co nejnižší váhu. Některé věci si dělám sám, ale to co je důležité dělají profíci. Na čem pracuješ ty?
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 5 let
Kúpil som vyradené hasičské auto MB1019AF z Nemecka a postupne ho prerábam podľa mojich predstáv. 4x4, dvojitá kabína, sedenie 4+1, spanie 4+2, voda 360l, nafta 500+100l, baterky 880Ah, solár 1080Wp, bez plynu, snaha o mrazuodolnosť a dobrú brodivosť, snaha o čo najväčšiu nezávislosť. Tak uvidíme ako to dopadne v praxi.
Momentálne som, po roku stavby, v štádiu, že vnútri je ešte pracovný chaos, ale zvonku sa to už začína rysovať. Skúsim pripojiť foto.
Opýtam sa, čo Ťa tlačí do dodržania hranice 7,5t? Nemci riešia túto hranicu kvôli vodičáku, ale u nás by som to tak dramaticky nevnímal. Chápem, že je dobré mať nízku hmotnosť, ale nie extrémne. Akú máš najvyššiu povolenú hmotnosť teraz v TP?
Upravil Fun dne 22.03.2021 19:20, před 5 let
Palmos Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen Obrázek nebyl nalezen
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 5 let
Hm, nejde mi vložiť viac ako jedna fotka Angry
img_20210205_162040_731.jpg
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 5 let
A zvonku..
img_20210205_165757_797.jpg
M
MysmallselfNováček
Přidáno před 5 let
Moc pěkný. Tu tonáž chci kvůli levnějšímu provozu. V ČR je od letoška levný provoz na dálnicích pro auta do 7,5t. Praha - Brno to vychází asi na tak na 40centů, levnější trajekty - třeba na Island to už je opravdu rozdíl. Ale váhu jsem chtěl dolů i kvůli případnému vyprošťování. Pokud se na to nedostanu, tak se nic neděje, aspoň se zvýší doložnost. Auto v příloze je pod 7,5 a je o 50 cm delší. Tak to snad dopadne. :-)
Koukám, že ty už asi v létě vyrazíš. Kam plánuješ cesty?
4a54a15df11c2aeec460a6bed365a5dd.jpg
PalmosPalmosČlen
Přidáno před 5 let
Už chápem snahu dostať sa do 7,5t. Mne sa to nepodarilo, budem niekde medzi 8,5-9t. Ale keďže mám celkovú hmotnosť 12t, tak som celkom spokojný s doložnosťou 3t Smile. Aký je asi rozdiel na trajekte na Island medzi 7,5t a 12t?

A kam sa chystám? Najskôr, ako sa poznám, tak to budem ešte pol roka dolaďovať a skúšať na domácej pôde a v blízkom zahraničí.. A potom by som to chcel ísť zabehnúť niekam do Maroka alebo na Island. Ale staviam to hlavne na cesty do strednej Ázie, do Ruska, do Mongolska, atď.. To sú krátkodobé a strednodobé plány, dlhodobo nie je problém v podstate žiadna destinácia. Tak uvidím kam ma osud zaveje.

A ty máš kam s tým namierené? A kde budeš dávať robiť tu odbornú časť? V ČR alebo v zahraničí? A máš nejaký termín dokončenia alebo tomu nechávaš voľný priebeh?
Palmos
M
MysmallselfNováček
Přidáno před 5 let
Můj MAN je 10 tuna. Je to jenom 4.6l 132 kW motor EURO 3 což moc není, ale po rovince udělá přes 100km/h. Super je, že se dá odpojit pření náprava a je to dvojkolka (skoro :-)). Pro terén je tam redukce a uzávěry na oba diferáky.
Destinace máme asi stejné. Maroko, Balkán, Island, Norsko a později i ta Asie. Chci to ale i na víkendovky. Podnikáme z domu a tak chci často vypadnout někam za město. A pokud se to povede, tak podnikat z auta. Firmu už buduju tak, aby to šlo. :-)
Boudu už mám připravenou - koupil jsem starý mrazák, nechal ho u násvbářů zkrátit a zkosit, dodělat výkyvnej rám a protáhnout nárazník. Nábytek si budu dělat sám. Elekriku dělá jeden maník co se na to specializuje. Budu mít jen jeden lehkej solár a nabíjení LiFePo 720Ah baterky je přes druhej alternátor u motoru. Jinak topení a voda je na naftu a vaření na plyn.
V příloze je bouda už hotová.
20210129_102807.jpg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 12
Členové online 0

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025