@hugo 007 - Aby bylo jasno 80 a 100 jsou identické karavany s rozdílem
stabilizátor
tlumiče
pneu index min. 100
za předpokladu dobrého stavu je jízda bezpečnější.
V HR jsem takhle lítal mezi svodidly a celá dálnice čekala za mnou co bude,
po téhle zkušenosti si dávám fakt pozor.
Přesto, málokdo ti přizná , že jezdí 100, aby tady nebyl vláčenej jako ignorant,
ale když si všímáš na dálnici je to úplně normální.
Takový keci, že cesta je cíl po 1000 km vezmou za své, a dovolená 10 dnů a děti
tě naučí jezdit rychleji.
Takže jsem ignorant.....
než jsem to sesmolil, koukám pár lidí se přiznalo
@ziky - Mám karavan 80km/h, ale jezdím 95km/h, aby mě nepředjížděli náklaďáci. Náprava je na 135km/h, ale při dovozu tam byly pneumatiky do osmdesáti. Jízda s nimi byla nic moc (stará ztvrdlá guma). Dal jsem nové na vyšší rychlost a můžu jet i rychleji. Bohužel s tím i značně stoupá spotřeba a vše víc trpí.
@ZdenekZsP - Re: Drevokocur - předstan.
Pokud nechceš jezdit jen na víkendy, tak jednoznačně předstan. Pokud chceš být někde alespoň pár dnů, tak je to opravdu bezva. Z pravidla je široký 2,5 m a je na celou délku karavanu. Mnohem zvětší obytný prostor do kterého já dávám kompletní sezení pro 4, další stůl třeba na TV, čtyři kola a spostu dalších věcí a letos mám v plánu tam ještě u moře pověsit samostatnou ložnici pro dceru, která se už chce separovat:-). Ale nic proti markýzám. Já pokud jedu jen na víkend, tak stan nestavím, mám sluneční clonu do kedru a tři tyčky. Ta je postavená hned.
@Aluman - Určitě upřednostni přívěs se 100km rychlostí, je to docela nepříjemné a řekl bych i nebezpečné, pokud jedeš pomaleji než kamiony a předjíždí tě jeden za druhým a když tě nemůže předjet, tak tě tlačí před sebou. Reálná rychlost dnešních kamionů je 90-95km/h a pokud jedeš alespoň stejně rychle tak je to ideální, vezeš se v koloně s nima a jseš v pohodě. Z praxe můžu říct že těch 80km/h jezdí opravdu málo kdo, bez ohledu na jakou rychlost je přívěs schválen.
)
@edaherman - rychlosti
@ziky - @drevokocur
Sekl jsem se, je to 130km/h. Je to napsané na štítku na nápravě.
@drevokocur - Mne nejde o to jestli mne zmeri, ale primarne mi jde o to abych se neprevratil.
Ve velikosti, rozmerech a hmotnosti mam jasno. Mam cenovy limit do ktereho se chci vejit (150t), tomu bude odpovidat stav a vybava. Mou prioritou je mit lepsi stav nez vybavu. Nechci pak travit moc casu ruznymi opravami, nebo se na veci nemoct spolehnout. Bude to muj 1. karavan kdovi jak ho vubec budeme pouzivat (myslim co vse z te vybavy). Co ale vim jiste ze alespon parkrat nim pojedeme, tj. stabilita na ceste je pro mne vyssi priorita nez super vybava.
Tu maximalni rychlost resim z toho duvodu, ze chci dojet do cile zivy a zdravy, a bez skody na majetku (meho neho ciziho). Nemam v planu zavodit, ale jelikoz planujeme i delsi cesty, byl bych rad za stabilnejsi karavan, ktery jednak ma homologaci na vyssi rychlost 100km a muzu ji alespon v urcitych situacich vyuzit. Jsou situace na cestach, kde skutecne je bezpecnejsi jet "spolu s davem" nez si nechat na prdel lepit kamion, nebo se kamionama nechat furt predbihat, nebo v klidu si jit po chorvatske dalnici (mimo sezonu) tou 100kou.
(V mych ocich je stabilnejsi karavan, ktery ma vse potrebne co ma mit (at uz je to stabilizator, nebo tlumic) a mohu tu rychlost legitimne (samozrejme s rozumem) vyzuzivat. Pro nic za nic tam tu vyssi povolenou rychlost nema).
Proste chci mit bezpecny a i pri vyssich (90-100) rychlostech stabilni karavan. To je cele, Nemam v planu zavodit, jde mi primarne o bezpecnu jizdu. I z toho duvodu volim mensi a lehci karavan (s max hmotnosti do 1200kg). Ted mne to nic nestoji, je mi jedno jestli koupim karavan A nebo B, u pouziych karavanu ta cena za "100km" az zas tak nevzroste.
@drevokocur - kdyz mi najdes takovy karavan za 150t zitra tam pobezim ;-)
@hasky -@drevokocur - kdyz mi najdes takovy karavan za 150t zitra tam pobezim ;-)
Třeba tady : https://auto.bazo...edstan.php
@hasky -@drevokocur - kdyz mi najdes takovy karavan za 150t zitra tam pobezim ;-)
Sloučené 14.01.2020 20:05:
Nebo tady : https://auto.bazo...00-kmh.php