Ahoj,
Pokud televize neumí vifi, myslím, že lze použít tento reciver viz foto. Má to vifi jde to spojit s televizí. Má to usb vstup. Napájení v 12v.
Dával jsem to tady do izerce.
Upravil vitara dne 06.02.2020 10:30,
před 6 let
vitara Připojili následující obrazek:
Petr ZČlenPřidáno
před 6 letZdravím, mám také rozhodnuto. Internet- ted ho zkouším. Mám ho doma a nemusím kupovat nic jiného.Když jedu obytkou, tak si stahnu TV tam. mám NTB se SIM , takže v poho . Ale jeden dotaz na odborníky prodejce - víte o nějakém set to box s WIFI na 12 v ? mám doma na 220 V a nechci v autě trápit měnič. A TV nemám s WIFI:-)
A souhlas TV jen občas hlavně v zimě po lyžování , kdy je brzo tma. V létě se na TV jen "práší. Ahoj
Petr ZČlenPřidáno
před 6 letZdravím, mám také rozhodnuto. Internet- ted ho zkouším. Mám ho doma a nemusím kupovat nic jiného.Když jedu obytkou, tak si stahnu TV tam. mám NTB se SIM , takže v poho . Ale jeden dotaz na odborníky prodejce - víte o nějakém set to box s WIFI na 12 v ? mám doma na 220 V a nechci v autě trápit měnič. A TV nemám s WIFI:-)
A souhlas TV jen občas hlavně v zimě po lyžování , kdy je brzo tma. V létě se na TV jen "práší. Ahoj
Pánové a máte někdo už vyzkoušenou spotřebu dat ? Co to vezme za hodinu sledování ?
janvasČlenPřidáno
před 6 letMám aplikaci "Lepší TV" a spotřeba dat je cca 0,9GB za hodinu sledování....
4K + Dolby zvukem asi ano. FHD určitě na 20 inch obrazovku stačí a vyčerpá zhruba čtvrtinu. Datovou kartu LTE vozím už zhruba tři roky. Dlouho jsem měl limit 20 GB a nikdy jsem ji nevyčerpal. HBO Netflix nebo filmy z iTunes .... dostanu do hloupé TV tak, že přibalím i Apple TV. Přes tu mohu streamovat obsah z mobilu nebo tabletu. Pokud není v místě LTE přehraju film s flešky nebo stažený předem do Apple TV. Satelit který mám na střeše používám minimálně protože se mi nechce tahat Skylink kartu z domácí TV připevněné na stěně. Nějakou dobu se už chystám ten satelit ze střechy sundat a ušetřit nějakých 30 kg.
Zdenek a AlenaČlenPřidáno
před 6 letTak jsem se těšeni na nějaké neotřelé technické řešení a kromě ApleTv nic.
Tak aspoň přidám to moje -
k hloupé TV jsem si pořídil Chromecast 2
https://www.mall....PQQAvD_BwE
Ten umí zrcadlení mobilu nebo PC do televize jen se připojí do HDMI a napájí se přes USB, Ale stále mně na tom vadí nutnost mít příjem dat přes mobil
nebo nějaký lte modem který, ale je třeba aby byl taky přes 12V.
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
Upravil Zdenek a Alena dne 06.02.2020 18:22,
před 6 let
Mirek a JirinkaČlenPřidáno
před 6 letPokud má někdo neomezená data tak tento způsob by byl aktuální.Záleží kde,pokud EU tak je to stejné jak doma,ale když člověk vycestuje mimo,tak nevím ?? jedině snad satelit. Jinak by se asi člověk nedoplatil. I volání mimo EU je nezkutečně drahé.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na
http://tvsat.rajc...
Zdenek a AlenaČlenPřidáno
před 6 letTak ještě k tomu použití Cromecastu jsem teď našel LTE modem na baterii který má vydržet "až" 8 hod provozu tak
by to bylo asi schůdné, ale nemám to vyzkoušeno.
odkaz na modem:
https://www.alza....455335.htmZdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
Jelikož jsem momentálně ve Španělsku,a jedu na data,tak spotřeba je za 40min,necelá 1giga
Jen technická poznámka. Většina routerů má napájení 12V nebo dobíjení standardní nabíječkou (microUSB nebo USB-C) výdrž na baterky celkem irelevantní. Jednoduše jej připojíš na rozvod karavanu nebo standardní autonabíječku.
Stejne tak odzvonilo drahym multimedialnim zarizenim vcetne navi v pristrojove desce. V Multivanu mne paket za 30 000 nenasel ani Kyjov na Morave. Vse mam dnes v tabletu s peknou velkou uhloprickou,kdyz odchazim s obytky vse jde navic se mnou v baťuzku. Satelit jsem mel v predesle obytce a uz ani nahodou. Ani nahodou uz ani solar kdyz uz to tu nekdo zminil. Lifepo4 dokonale odzkouseny.
[quote name=Ramtla post=282481]@Ramtla - Stejne tak odzvonilo drahym multimedialnim zarizenim vcetne navi v pristrojove desce. V Multivanu mne paket za 30 000 nenasel ani Kyjov na Morave. Vse mam dnes v tabletu s peknou velkou uhloprickou,kdyz odchazim s obytky vse jde navic se mnou v baťuzku. Satelit jsem mel v predesle obytce a uz ani nahodou. Ani nahodou uz ani solar kdyz uz to tu nekdo zminil. Lifepo4 dokonale odzkouseny
Ani nahodou uz ani solar kdyz uz to tu nekdo zminil. Lifepo4 dokonale odzkouseny.
To máš asi minimálně 1000Ah né??Myslíš,že bys vydržel s kompres.ledničkou,televizí,nabiječkou tel.ipadu,čtečky,hol.strojku atd.10-14dnů??Jestli jo,tak já si ten zázrak též pořídím!!!!
Podle mého názoru je to asi nesmysl a tak zatím zůstanu u těch mých 280Wp solárů a budu mít jistotu,že vše poběží jak má.
Hezký večer Jarda
haskyČlenPřidáno
před 6 letAhoj.Tak já klasika DVBT a nebo(teď už častěji)internetovou.Mám ji od O2 a ktomu neomezená data,tak že bez problémů.Telefon používám jako hotspot.
Tak satelit jsem měl na předešlé a nyní ho už nemám.Mám anténu na DVBT,sundavat ji nebudu,ale využívám televizi internetovou.FV panely mám,a i je ponechám - energie je nutná.