Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Satelit, nebo internetovou televizi IPTV?

Poslední aktualizace před 1 měsíc
V
vitaraČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,
Pokud televize neumí vifi, myslím, že lze použít tento reciver viz foto. Má to vifi jde to spojit s televizí. Má to usb vstup. Napájení v 12v.
Dával jsem to tady do izerce.
Upravil vitara dne 06.02.2020 10:30, před 6 let
vitara Připojili následující obrazek:
5yezy41.jpg
Petr ZPetr ZČlen
Přidáno před 6 let
Zdravím, mám také rozhodnuto. Internet- ted ho zkouším. Mám ho doma a nemusím kupovat nic jiného.Když jedu obytkou, tak si stahnu TV tam. mám NTB se SIM , takže v poho . Ale jeden dotaz na odborníky prodejce - víte o nějakém set to box s WIFI na 12 v ? mám doma na 220 V a nechci v autě trápit měnič. A TV nemám s WIFI:-)
A souhlas TV jen občas hlavně v zimě po lyžování , kdy je brzo tma. V létě se na TV jen "práší. Ahoj
Petr ZPetr ZČlen
Přidáno před 6 let
Zdravím, mám také rozhodnuto. Internet- ted ho zkouším. Mám ho doma a nemusím kupovat nic jiného.Když jedu obytkou, tak si stahnu TV tam. mám NTB se SIM , takže v poho . Ale jeden dotaz na odborníky prodejce - víte o nějakém set to box s WIFI na 12 v ? mám doma na 220 V a nechci v autě trápit měnič. A TV nemám s WIFI:-)
A souhlas TV jen občas hlavně v zimě po lyžování , kdy je brzo tma. V létě se na TV jen "práší. Ahoj
C
Chlapi_sobeČlen
Přidáno před 6 let
Pánové a máte někdo už vyzkoušenou spotřebu dat ? Co to vezme za hodinu sledování ?
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 let
cca 4 až 5 GB za hodinu
janvasjanvasČlen
Přidáno před 6 let
Mám aplikaci "Lepší TV" a spotřeba dat je cca 0,9GB za hodinu sledování....
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let
4K + Dolby zvukem asi ano. FHD určitě na 20 inch obrazovku stačí a vyčerpá zhruba čtvrtinu. Datovou kartu LTE vozím už zhruba tři roky. Dlouho jsem měl limit 20 GB a nikdy jsem ji nevyčerpal. HBO Netflix nebo filmy z iTunes .... dostanu do hloupé TV tak, že přibalím i Apple TV. Přes tu mohu streamovat obsah z mobilu nebo tabletu. Pokud není v místě LTE přehraju film s flešky nebo stažený předem do Apple TV. Satelit který mám na střeše používám minimálně protože se mi nechce tahat Skylink kartu z domácí TV připevněné na stěně. Nějakou dobu se už chystám ten satelit ze střechy sundat a ušetřit nějakých 30 kg.
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 6 let
Tak jsem se těšeni na nějaké neotřelé technické řešení a kromě ApleTv nic.
Tak aspoň přidám to moje -
k hloupé TV jsem si pořídil Chromecast 2 https://www.mall....PQQAvD_BwE
Ten umí zrcadlení mobilu nebo PC do televize jen se připojí do HDMI a napájí se přes USB, Ale stále mně na tom vadí nutnost mít příjem dat přes mobil
nebo nějaký lte modem který, ale je třeba aby byl taky přes 12V.
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
Upravil Zdenek a Alena dne 06.02.2020 18:22, před 6 let
Mirek a JirinkaMirek a JirinkaČlen
Přidáno před 6 let
Pokud má někdo neomezená data tak tento způsob by byl aktuální.Záleží kde,pokud EU tak je to stejné jak doma,ale když člověk vycestuje mimo,tak nevím ?? jedině snad satelit. Jinak by se asi člověk nedoplatil. I volání mimo EU je nezkutečně drahé.
1-den + 1-dna * 50+, Fiat Ducato 2,5D-Frankia (1994),člun ADVENTURE Fotky s našich cest jsou na http://tvsat.rajc...
Zdenek a AlenaZdenek a AlenaČlen
Přidáno před 6 let
Tak ještě k tomu použití Cromecastu jsem teď našel LTE modem na baterii který má vydržet "až" 8 hod provozu tak
by to bylo asi schůdné, ale nemám to vyzkoušeno.
odkaz na modem: https://www.alza....455335.htm
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
Z
zafirkaČlen
Přidáno před 6 let
Jelikož jsem momentálně ve Španělsku,a jedu na data,tak spotřeba je za 40min,necelá 1giga
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let

Zdenek a Alena napsal:

@Zdenek a Alena - Tak jsem se těšeni na nějaké neotřelé technické řešení a kromě ApleTv nic.
Tak aspoň přidám to moje -
k hloupé TV jsem si pořídil Chromecast 2 https://www.mall....PQQAvD_BwE
Ten umí zrcadlení mobilu nebo PC do televize jen se připojí do HDMI a napájí se přes USB, Ale stále mně na tom vadí nutnost mít příjem dat přes mobil
nebo nějaký lte modem který, ale je třeba aby byl taky přes 12V.

Apple TV připojíš přímo do sítě (kabele nebo Wi-Fi) to streamování fotek jsem je uváděl navíc ale i to se hodí. Na použití s HD monitorech stačí i starší model. Pro androiďáky existuje řada řešení na tomto systému. Tady však neporadím android jsem nikdy nepoužíval.
V praxi ti pak stačí Wi-Fi router s LTE modemem na který připojíš kromě streamovací krabičky i mobily, tablety, laptopy. Karty s dostatečným limitem (50GB +) nabízí alespoň firemním zákazníkům všichni tři operátoři kolem 400 Kč. Platí v celé EU. Ještě levněji pořídíš lokální karty v jednotlivých zemích. Všude jsou levnější než u nás. Faktem ale je, že nabídku českých TV sleduji velmi málo. Spíše HBO, Netflix, Apple TV nebo si jednoduše vypůjčím film na iTunes. Celé řešení je extrémně jednoduché, uživatelsky přívětivé a funkční. Nakonec i ty české TV se dají do Apple TV dostat ( já používvám skylink live). Toto moje řešení nebude určitě vyhovovat všem. Popsal jsem je zde jen jako námět k zamyšlení.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
Zdenek a Alena:
Měl jsem jeden z předchozích typů tohohle modemu (ještě bez LTE) a fungoval dobře, akorát těch 8 hodin na baterku bych bral jako extrém (když budeš vedle vysílače LTE a sem tam si přes wifi zkontroluješ email nebo počasí). Pokud přes něj budeš koukat na televizi, tak se ta doba dost sníží. Ale několik hodin by měl na baterku vydržet. Stejně to má napájení a nabíjení přes micro USB jako například telefon, takže když budeš koukat, tak ho můžeš mít na nabíječce. Klidně ho můžeš připojit do USB portu TV.

A co se týká koukání na TV bez wifi, tak nejjednodušší je připojit přes HDMI jakoukoliv mediální krabičku, která zvládá streamování v požadovaném rozlišení a má například přehrávač KODI, do kterého se nahraje plugin pro tu správnou službu (je potřeba předem zjistit, jestli existuje plugin pro požadovanou službu) nebo Android, kam nahraješ příslušnou aplikaci (stejnou jako pro telefon). Tyhle krabičky mají dneska už většinou wifi v sobě (nebo se dá doplnit pomocí usb wifi "donglu"Wink, zvládají často i LTE modem připojený přes USB a podobně.
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let
Jen technická poznámka. Většina routerů má napájení 12V nebo dobíjení standardní nabíječkou (microUSB nebo USB-C) výdrž na baterky celkem irelevantní. Jednoduše jej připojíš na rozvod karavanu nebo standardní autonabíječku.
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 6 let
Stejne tak odzvonilo drahym multimedialnim zarizenim vcetne navi v pristrojove desce. V Multivanu mne paket za 30 000 nenasel ani Kyjov na Morave. Vse mam dnes v tabletu s peknou velkou uhloprickou,kdyz odchazim s obytky vse jde navic se mnou v baťuzku. Satelit jsem mel v predesle obytce a uz ani nahodou. Ani nahodou uz ani solar kdyz uz to tu nekdo zminil. Lifepo4 dokonale odzkouseny.
sipadansipadanČlen
Přidáno před 6 let

Ramtla napsal:

@Ramtla V Multivanu mne paket za 30 000 nenasel ani Kyjov na Morave.

No, nesmíš ho psát s měkkým Grin, nebo nesmíš hledat v Německu Grin.
P
paragČlen
Přidáno před 6 let
[quote name=Ramtla post=282481]@Ramtla - Stejne tak odzvonilo drahym multimedialnim zarizenim vcetne navi v pristrojove desce. V Multivanu mne paket za 30 000 nenasel ani Kyjov na Morave. Vse mam dnes v tabletu s peknou velkou uhloprickou,kdyz odchazim s obytky vse jde navic se mnou v baťuzku. Satelit jsem mel v predesle obytce a uz ani nahodou. Ani nahodou uz ani solar kdyz uz to tu nekdo zminil. Lifepo4 dokonale odzkouseny

Ani nahodou uz ani solar kdyz uz to tu nekdo zminil. Lifepo4 dokonale odzkouseny.
To máš asi minimálně 1000Ah né??Myslíš,že bys vydržel s kompres.ledničkou,televizí,nabiječkou tel.ipadu,čtečky,hol.strojku atd.10-14dnů??Jestli jo,tak já si ten zázrak též pořídím!!!!
Podle mého názoru je to asi nesmysl a tak zatím zůstanu u těch mých 280Wp solárů a budu mít jistotu,že vše poběží jak má.
Hezký večer Jarda
haskyhaskyČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj.Tak já klasika DVBT a nebo(teď už častěji)internetovou.Mám ji od O2 a ktomu neomezená data,tak že bez problémů.Telefon používám jako hotspot.
E
edahermanČlen
Přidáno před 6 let
Tak satelit jsem měl na předešlé a nyní ho už nemám.Mám anténu na DVBT,sundavat ji nebudu,ale využívám televizi internetovou.FV panely mám,a i je ponechám - energie je nutná.
R
ramtlah1Člen
Přidáno před 6 let
Hele vim ze to znis tim Kyjovem neuveritelne, ale opravdu kdyz jsem v Multivanu a v jeho originalni navi hledal Kyjov - proste tam neni. Narazil jsem na to opravdu nahodou Smile Co se tyce Lifepo4 , zadani prodejci bylo jednoduche, snizit vahu a vydrz tyden energie bez pripojeni. Nikde si nedokazi predstavit stat dyl jak tyden. Prejezdem i malym si zajistim dobiti. Nedokazi ted rici z hlavy jakou tam mam kapacitu baterii, ale ano, mala neni a levne ty baterky nebyly.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 13
Členové online 0

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025