Jsem na tom stejně,hadici používám v místě parkování obytky a standartně vozím jednu deseti litrovou konev a na delší výjezdy dvě konve,protože vetšinou jezdíme na divoko.Voda je jistota na hřbitovech,někdy u pumpy,někdy u majitele pozemku,domu,záleží na situaci.Každopádně odkaz na gumový nástavec k nízkému umyvadlu by se hodil
Tady na foru, musím pohledat, je odkaz na gumový nástavec na výtok z baterie u nízkých umyvadel, kam se konev nevejde, aby šla natočit voda bez potopy na podlaze. Třeba sem někdo odkaz hodí.
@Majli - Tady na foru, musím pohledat, je odkaz na gumový nástavec na výtok z baterie u nízkých umyvadel, kam se konev nevejde, aby šla natočit voda bez potopy na podlaze. Třeba sem někdo odkaz hodí.
Děkuji Všem za jejich zkušenosti a tipy. Je hezké, že každý má svoje preference a postupy, které vyhovují jeho individuálnímu stylu cestování. Já na jednom místě zřídkakdy zůstávám déle jak jeden den a v drtivé většině jsme mimo kempy. V Čechách mám vytipováno mnoho benzínek kde je venkovní kohoutek rovnou u auta. Rychlejší je proto pro mne krátkou hadici točit vodu přímo do nádrže než jí točit do konve, pak udělat 5 kroků a přelévat jí do nádrže. Není to o lenosti, ale o čase, který je pro mne cenný. Je pravda, že v českých kempech je voda k dispozici spíše jen u nějakých umývárek mimo cestu a konev je v těchto případech jediné řešení. Vodu v nádrži používáme jen jako užitkovou. Na pitnou vodu máme kanystr s potravinářskou atestací. Vybral jsem plochý, který přesně pasuje před přepravky ve skříňce pod lednicí, kde je výborně po ruce. Koho to zajímá, tak dávám fotky do vlákna Moje zkušenosti s novou vestavbou Knaus https://www.caravan24.cz/infusions/fo...d_id=41423.
Mimochodem jednorázové PET lahve a barely zásadně nepoužívám, protože tento typ plastu je časovaná zdravotní bomba o ekologii ani nemluvě.
ZKUŠENOSTI ODBORNÍKA.
S laskavým svolením pana Jirky níže zveřejňuji jeho soukromé zprávy které mi napsal k tomuto tématu. Bylo by škoda, kdyby jeho zkušenosti nesdíleli i ostatní členové tohoto fóra. Prosím ty, kterým by vadilo, že se v jeho textu vyskytují názvy výrobků a prodejců, aby se zdrželi svých případných komentářů o skryté reklamě apod.
Panu Jirkovi tímto ještě jednou děkuji za jeho sdílnost.
Citovat
Dobrý den, dovolím si jen malé doporučení ohledně hadice na vodu. Bude-li v bubnu, který jste zakoupil, né úplně kvalitní hadice (často to tak bývá), tak dle mých celoživotních profesních zkušeností (květinář) bych Vám doporučil modro-černou hadici od Gardeny. Je to sice nejdražší hadice, co jsem kdy měl (a měl jsem jich v ruce opravdu hodně), ale bezkonkurenčně nejlepší. Je stále pružná, neláme se a tyto vlastnosti si asi jako jediná uchovává i v chladu. Mám jich několik řadu let a jsou stále stejné, nemění se. Jirka
Citovat
Dobrý den,
Vaším dotazem na konkrétní hadici jste mne inspiroval k velkému kolečku po prodejcích hadic. (neměl jsem takovou motivaci několik let)
Ta současná modro-černá od gardeny je té mé velmi podobná, ale není to ona. Tu jsem kopil asi před 8mi lety do všech našich skleníků a byla to v té době top hadice - je na ní napsáno Gardena System Premium. A je bezvadná stále. Ta současná je naopak nejlevnější, ale nedovedl bych si tvrdit, že špatná. Ty ostatní gardeny jsou dražší, ale méně pružné, ale na vyšší tlaky (30bar pro naše účely v OA opravdu nepotřebujeme). Pak mne ještě zaujala modročerná hadice od for-Q, což je značka Hornbachu, ta byla měkká a pružná a je na 9bar. Do OA jsem před časem na čerpání na cestách koupil z Baumaxu jejich hadici černou s modrým pruhem a zatím spokojenost. Co se týká rychlospojek a ostatních souvisejících věcí, tak jsem vyzkoušel za ty roky všechno, co je na trhu a kvalitou vede gardena, ale rozhodně nevede cenou, ta je asi v některých položkách i za hranou. Některé firmy byly zase neúměrný šunt. Co Baumax koupili Poláci tak, tam mají tyto věci pod názvem Bradas a musím konstatovat, že je to levné a zároveň překvapivě kvalitní. Mnoho jsme toho vyzkoušeli a plná spokojenost, můžu jen doporučit.
Tak ať máte šťastnou ruku při výběru.
Citovat
Dobrý den,
bez problémů můžete uveřejnit vše, co uznáte za vhodné i s identitou, nemám důvod se nějak schovávat. Soukromě jsem Vám napsal proto, že jsem se chtěl vyhnout případným jízlivostem, že jsem něčí "dýler" a taky proto, že jsem z Vaší strany cítil opravdový zájem o věc. Tak proč se nepodělit se zkušenostmi.
Dvě hadice (jednu kratší a druhou delší) a případné spojení rychlospojkami používám taky a zatím to vždy tak stačilo. K tomu mám dostatek různých šroubení a vychytávek, abych se byl schopen připojit opravdu kdekoli. Hadice samostatně spojuji, aby se do nich nic nedostalo, ale i tak je vždy ještě propláchnu. Mám v rezervě ještě dlouhou smršťovačku, ale zatím nebyla na cestách potřeba. Doma mám samonavíjecí buben a ten je ideální.
Potěšení z nového OA přeji i Vám, (pečlivě jsem sledoval Vaše poznatky zde), já jsem z tohoto druhu trávení času nadšen už víc jak 40 let (různá auta) a tím víc si to užívám, když jsem odešel do penze.
Mějte se pěkně a mnoho radosti z OA.
Bohužel mám i jednu špatnou zkušenost s bubnem a hadicí, viz obrázek. V loňských mrazech mi praskl buben a teď trochu uchází. Takže už ho nemůžu nechávat pod tlakem. Mráz nepodceňovat.
Upravil Fun dne 28.12.2021 19:40, před 4 roky
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru. Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru. Vy nemůžete odpovědět v této diskusi. Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru. Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy. Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.