Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

lednice málo chladí

Poslední aktualizace před 8 měsíců
Vlasta49Vlasta49Člen
Přidáno před 12 měsíců
Už to to tady někde psal - taky jsem měl pořád problémy s absorpční lednicí až jsem se naštval, zainvestoval do kompresorové stejných rozměrů, přitom vnitřně větší a s šuplíkovým mrazákem dole. Od té doby klídek a paráda.
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 10 měsíců
Použil som ku absorpčnej chladničke prídavný ventilátor Brunner Vento. V júni 2025 veĺké horúčavy na Peloponéze neboli, takže ventilátor mraziaku trochu pomohol...Pri vonkajšej teplote približne 30°C bolo v mraziaku okolo -6°C /foto/
Upravil kompersor4 dne 08.07.2025 15:39, před 10 měsíců
kompersor4 Připojili následující obrazek:
img_20250625_101739.jpg img_20250625_102908.jpg img_20250625_102908_1.jpg img_20250625_102925.jpg img_20250625_103557.jpg
B
BeckerNováček
Přidáno před 9 měsíců
Ahoj Ponka,
u starší lednice Vitrifrigo C60l DX NA bývá často problém s únikem chladiva nebo opotřebeným kompresorem. Nejlepší je obrátit se na autorizovaný servis Vitrifrigo, musí být schopni lednici zkontrolovat a případně dobít chladivo nebo vyměnit díly. Můžeš také zkusit místní servis zařízení pro obytné vozy, často mají zkušenosti s takovými modely. Pokud oprava bude drahá, možná se vyplatí investovat do novější lednice. Hodně štěstí!
M
MetylČlen
Přidáno před 9 měsíců
Koupil jsem v TME tri nejtissi ventilatory na 12V, co tam meli, spojil paralelne a pripojil je pres LED podsvetleny tripolohovy prepinac 0-min-max, pricemz "min" (nocni rezim, ventilatory nejsou absolutne slyset) jsem proste dal seriove pres odpor nejakych 27 Ohmu/3W. Napeti jsem si vytahl rovnou od svorkovnice lednice. Ventilatory jsem pripevnil vrutama rovnou k plastove horni mrizce z vnitrni strany. Funguje paradne. Odporem jsem obesel vecny problem s nemoznosti PWM regulace BLDC ventilatoru. Jednoduchy PWM regulator pro SS motory nefunguje a pridavnou stabilizaci dioda+kondenzator je prubeh nelinearni a stabilita silne zavisla na odberu motoru ventilatoru. S odporem zadny problem a vykonova ztrata nestoji za rec (vsechny tri ventilatory berou pod 2 W).
J
JeepaČlen
Přidáno před 9 měsíců
Taky mám tři ventilátory,Jeden je u spodní mřžky nasává vzduch a dva u horní tlačí teplo ven.
J
JménoČlen
Přidáno před 9 měsíců
Já jsem skromnější, mám jen 2 za horní mřížkou, ale napájené sériově, takže takřka neslyšné a zároveň bez ztáty na odporu.
M
MetylČlen
Přidáno před 9 měsíců
Na tom odporu je ztrata 0,7 W, to vubec neresim, ale chtel jsem mit dva vykonove stupne. Co je spis potreba si pohlidat, je to napeti. Muj zdroj, original vestaveny Fendt, totiz dava sice usmernene 12 VDC, ale ne stabilizovane. Proste je to vystup z plneho mustku, takze 12 V efektivnich a sinusove pulvlny. Jake bylo diveni, ze tiche elektronicky rizene ventilatory nechtely jet. Supnul jsem pred ne diodu a elektrolyt a byl klid (ano, trosku se zvedlo napeti, ale vem to cert). Takze pokud nekdo bude hledat, proc mu ventilator na baterii bezi, ale na 12 VDC rozvodu z trafa ne, pak je to presne tento problem.
J
JménoČlen
Přidáno před 9 měsíců

Metyl napsal:

@Metyl - Na tom odporu je ztrata 0,7 W, to vubec neresim, ale chtel jsem mit dva vykonove stupne. Co je spis potreba si pohlidat, je to napeti. Muj zdroj, original vestaveny Fendt, totiz dava sice usmernene 12 VDC, ale ne stabilizovane. Proste je to vystup z plneho mustku, takze 12 V efektivnich a sinusove pulvlny. Jake bylo diveni, ze tiche elektronicky rizene ventilatory nechtely jet. Supnul jsem pred ne diodu a elektrolyt a byl klid (ano, trosku se zvedlo napeti, ale vem to cert). Takze pokud nekdo bude hledat, proc mu ventilator na baterii bezi, ale na 12 VDC rozvodu z trafa ne, pak je to presne tento problem.

Teda trochu bych očekával, že vývoj pokročil, respektive že dneska se kvůli váze a ceně mědi všude cpou spínaný zdroje. Takhle jsem před víc jak 3 desetiletími ještě jako technicky zvídavý dítě v bydlíku zapojením do "12V" zásuvky odprásknul peltier v ruský autoledničce :-) Ale zkusmo jsem pak našel přerušený přechod, naštestí byl na okraji, takže kapka cínu to zakamuflovala a funkční lednice leží ve sklepě dodnes.
M
MetylČlen
Přidáno před 8 měsíců
Novy asi budou s AC/DC menicema, ale ja jsem za toroid s mustkem rad. Ten bude fungovat jeste za 100 let, coz se o menicich rict neda, obvykle odejde vstupni hlavni stabilizacni kodan a vezme s sebou spinaci tranzistor primaru. Bastlir si poradi, ale laik plati, plati a plati.

On ten Dometic ma i stabilizovany vystup 12 V, je tam 7812 linear, takze vystup 2 A a kupodovu na to neni nic pripojeno :-), zrejme prave pro tech naprosto mizernych 24 W. To je uplne naprd, ani k USB nabijeckam se to nehodi, protoze ty maji vlastni DC/DC menice a schroustaji vsechno.

Nicmene, v ramci uprav jsem ted spichnul elektroniku pro nabijeni AGM baterie od moveru s hlidanim konecneho vybijeciho napeti a krmenim ze zasuvky auta + 230 VAC, koncem zari kdyztak popisu pro inspiraci v odpovidajicim vlakne. Pristi rok to rozsirim o par fotovoltaik, pak budu mit mozna nirvanu :-)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: Ponka, kompersor4, Tomik Kralu, montego, Fun, karabinka6318, vofi, Vlasta49, Becker, Metyl, Jeepa, Jméno
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 14
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025