Kdyz tedy nemam repatriaci zrizenou, ale odtah do nejblizsiho autorizovaneho/smluvniho servisu ano a take ubytovani a odvoz osob a nakladu. Nelze to resit tak, ze auto, bude-li treba narocne opravy (motor, prevodovka, celni sklo integry) zanecham v servise, necham se odvezt domu a pak za mesic, dva, tri, se na vlastni naklady dopravim k opravenemu autu? Vim jsou tam navic naklady na dopravu zpet k autu oo oprave, ale bavime se o vyjimecne situaci. A ty naklady mohou byt casem srovnatelne v porovnani s tim, co zaplatim za pojisteni neomezene repatriace. Je pravda, ze takova tragedie muze nastat klidne pri kazde dovolene, ale taky nikdy... (za 8 let co jezdime, se nam nic takoveho zatim nestalo). Jak se na to divate?
Ptám se na to jestli tu někdo jezdí po Evropě bez havarijního pojištění?
Ano, jezdím po celé Evropě bez havarijního pojištění.
Samozřejmě, nikdy jsem na žádné auto ani havarijní pojištění neměl. Ale máme dobré zákonné pojištění, aby případnou mnou způsobenou škodu pokryla pojišťovna v kombinaci s kvalitní asistencí, která pokrývá téměř všechny možné situace, které by mohly nastat při našich cestách po Evropě. Záměrně píši téměř, protože nikdy nic není 100%. A suma peněz, kterou za to platím je přímo úměrná klidu a pohodě, které chci při cestování mít.
jezdime bez havarijky,jen na danou cestu do zahranici si pojistime asistenci.
Upravil karabinka6318 dne 17.01.2026 18:24,
před 3 měsíceChápu založení vlákna a v tu dobu jsem si myslel, že tady budou příspěvky, že bez havarijky nikdy. A vono ejhle!!! Tak to já si klidně ty dva tisíce měsíčně zaplatím, v zimních měsících nejezdím, ale parkuju na veřejném parkovišti. Při dnešních cenách oprav v servisech je i mnohdy malé poškození málem likvidační. Stojím tam cca 4 měsíce a přesto platím.....tento rok již nebudu, protože již listopad až únor Malaga ....a samozřejmě havarijko za 2 tisíce měsíčně. Nikdy bych nevyjel bez havarijní pojistky ani v CR ani v cizině. Jen pro info Ford Magis 84xt r.v. 2022.
Hujer:
On se sice Lmcbreezar ptal kdo má jaké konkrétní pojištění, ale také mě překvapilo, že nikdo neodpověděl, že by bez pojistky nevyjel. Při dnešních cenách si nedokáži představit, že bych nechal naše auto byť jen stát bez pojištění na hlídaném parkovišti kde parkuji. Samozřejmě chápu, že někdo nechce platit cca 25k Kč ročně za pojištění staršího auta, ale u dražšího auta je to myslím samozřejmostí. Slyšel jsem příběh jak nějaký kolega "rozpáral" bok obytky a ta sranda stála 650k Kč. Bez pojistky bych se v tomto případě asi oběsil.
Upravil Tomik Kralu dne 20.01.2026 06:46,
před 3 měsíce
PabloGSČlenPřidáno
před 3 měsíceNemám sice obytku, ale soupravu a bez havarijky na auto i přívěs ani ránu. Nejedná se jen o nehodu, ale i o přírodní patálie, které jsou čím dál častější.
Předloni v Montenegru tornádo (stáli jsme v 1.řadě k moři) zdvihlo do vzduchu kempový trámový přístřešek a trámy 10x10 padly na sousedův karavan i auto. Škoda jako prase. Dva měsíce na to jsme jeli do Rakouska (Wolfgangsee) tak zážitek vyprávím sousedovi v kempu, ten "nojo to tady nehrozí". Za pár dní bouřka a vyvrácený strom padnul přesně mezi naše bydlíky.
Takže za mě havarijku, plus asistenci na odtah soupravy. Je to ranec, ale je klid.
PabloGSČlenPřidáno
před 3 měsíceJá si právě myslím, že tu smůlu přinášejí ti turisti okolo. Razantní redukce populace je víc než nutná.
No a na na motorce mám projeto skoro 30 států, taky nejradši sám, pokud možno turisticky nekontaminovaných a nikdy se mi nic nestalo. Ale motorku si pro klid v duši pojistím :-D
Upravil PabloGS dne 21.01.2026 09:34,
před 3 měsíce