Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Pojištění

Poslední aktualizace před 3 měsíce
D
DDTČlen
Přidáno před 3 měsíce
Kdyz tedy nemam repatriaci zrizenou, ale odtah do nejblizsiho autorizovaneho/smluvniho servisu ano a take ubytovani a odvoz osob a nakladu. Nelze to resit tak, ze auto, bude-li treba narocne opravy (motor, prevodovka, celni sklo integry) zanecham v servise, necham se odvezt domu a pak za mesic, dva, tri, se na vlastni naklady dopravim k opravenemu autu? Vim jsou tam navic naklady na dopravu zpet k autu oo oprave, ale bavime se o vyjimecne situaci. A ty naklady mohou byt casem srovnatelne v porovnani s tim, co zaplatim za pojisteni neomezene repatriace. Je pravda, ze takova tragedie muze nastat klidne pri kazde dovolene, ale taky nikdy... (za 8 let co jezdime, se nam nic takoveho zatim nestalo). Jak se na to divate?
Knaus Van i650MEG, 2017
L
LmcbreezarČlen
Přidáno před 3 měsíce
Ptám se na to jestli tu někdo jezdí po Evropě bez havarijního pojištění?
B
bousovaciČlen
Přidáno před 3 měsíce
Ano, jezdím po celé Evropě bez havarijního pojištění.
P
pechacciČlen
Přidáno před 3 měsíce
Samozřejmě, nikdy jsem na žádné auto ani havarijní pojištění neměl. Ale máme dobré zákonné pojištění, aby případnou mnou způsobenou škodu pokryla pojišťovna v kombinaci s kvalitní asistencí, která pokrývá téměř všechny možné situace, které by mohly nastat při našich cestách po Evropě. Záměrně píši téměř, protože nikdy nic není 100%. A suma peněz, kterou za to platím je přímo úměrná klidu a pohodě, které chci při cestování mít.
K
karabinka6318Člen
Přidáno před 3 měsíce
jezdime bez havarijky,jen na danou cestu do zahranici si pojistime asistenci.
Upravil karabinka6318 dne 17.01.2026 18:24, před 3 měsíce
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 3 měsíce
Platím zákonnú poistku + https://www.europ...stance.sk/ na termín dovolenky v zahraničí....
Upravil kompersor4 dne 19.01.2026 11:24, před 3 měsíce
kompersor4 Připojili následující obrazek:
grecko_s_karavanom.jpeg
J
JménoČlen
Přidáno před 3 měsíce

kompersor4 napsal:

@kompersor4 - Platím zákonnú poistku + https://www.europ...stance.sk/ na termín dovolenky v zahraničí....

Tohle mě se stát nemůže, jako že by až takhle daleko :-) Pravidelně mě takové drobnosti potkávájí hned "za humny", už to beru jako takovou tradici a jsem nervózní, pokud překročím hranice bez závady, páč ona čeká v záloze na nejlepší okamžik... Třeba předloni si potvora termostat počkal až k Baltu a prasknul si klidně tam, asi byl domluvenej s táhlem od kulisy řezení, který prdlo jen o pár kiláků později.
Žádné pojištění nebo asistenci neřeším, při ceně obstarožního auta a přívěsu jsem v případě neřešitelné nepojízdnosti smířen s cestou zpátky třeba autobusem a následně, dle zbytkové hodnoty toho, co a jak daleko bych musel nechat, se tam ne/vrátit s plaťákem :-)
H
HujerČlen
Přidáno před 3 měsíce
Chápu založení vlákna a v tu dobu jsem si myslel, že tady budou příspěvky, že bez havarijky nikdy. A vono ejhle!!! Tak to já si klidně ty dva tisíce měsíčně zaplatím, v zimních měsících nejezdím, ale parkuju na veřejném parkovišti. Při dnešních cenách oprav v servisech je i mnohdy malé poškození málem likvidační. Stojím tam cca 4 měsíce a přesto platím.....tento rok již nebudu, protože již listopad až únor Malaga ....a samozřejmě havarijko za 2 tisíce měsíčně. Nikdy bych nevyjel bez havarijní pojistky ani v CR ani v cizině. Jen pro info Ford Magis 84xt r.v. 2022.
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 3 měsíce
Hujer:
On se sice Lmcbreezar ptal kdo má jaké konkrétní pojištění, ale také mě překvapilo, že nikdo neodpověděl, že by bez pojistky nevyjel. Při dnešních cenách si nedokáži představit, že bych nechal naše auto byť jen stát bez pojištění na hlídaném parkovišti kde parkuji. Samozřejmě chápu, že někdo nechce platit cca 25k Kč ročně za pojištění staršího auta, ale u dražšího auta je to myslím samozřejmostí. Slyšel jsem příběh jak nějaký kolega "rozpáral" bok obytky a ta sranda stála 650k Kč. Bez pojistky bych se v tomto případě asi oběsil.
Upravil Tomik Kralu dne 20.01.2026 06:46, před 3 měsíce
PabloGSPabloGSČlen
Přidáno před 3 měsíce
Nemám sice obytku, ale soupravu a bez havarijky na auto i přívěs ani ránu. Nejedná se jen o nehodu, ale i o přírodní patálie, které jsou čím dál častější.
Předloni v Montenegru tornádo (stáli jsme v 1.řadě k moři) zdvihlo do vzduchu kempový trámový přístřešek a trámy 10x10 padly na sousedův karavan i auto. Škoda jako prase. Dva měsíce na to jsme jeli do Rakouska (Wolfgangsee) tak zážitek vyprávím sousedovi v kempu, ten "nojo to tady nehrozí". Za pár dní bouřka a vyvrácený strom padnul přesně mezi naše bydlíky.
Takže za mě havarijku, plus asistenci na odtah soupravy. Je to ranec, ale je klid.
K
karabinka6318Člen
Přidáno před 3 měsíce
Nemám sice obytku, ale soupravu a bez havarijky na auto i přívěs ani ránu. Nejedná se jen o nehodu, ale i o přírodní patálie, které jsou čím dál častější.
Předloni v Montenegru tornádo (stáli jsme v 1.řadě k moři) zdvihlo do vzduchu kempový trámový přístřešek a trámy 10x10 padly na sousedův karavan i auto. Škoda jako prase. Dva měsíce na to jsme jeli do Rakouska (Wolfgangsee) tak zážitek vyprávím sousedovi v kempu, ten "nojo to tady nehrozí". Za pár dní bouřka a vyvrácený strom padnul přesně mezi naše bydlíky.
Takže za mě havarijku, plus asistenci na odtah soupravy. Je to ranec, ale je klid.

Zdravim.Tak nam zde napis ,kde budes letos.evidentne nosis okoli smuluSmile
Nic ve zlem,mam takoveho švagra,motorkare jako ja.ja nejradeji jezdim na motorce sam.sve tempo,sve zastavky.on strasi,ze to jsem blazen,ze co kdyz se me neco stane.on pry vzdy jezdi s kamarady a pokazde se nekomu neco stane.tak mu rikam:a tobe se uz neco stalo?
on:no me ne
ja:tak jestli ty jim nakonec nenosis smulu
Upravil karabinka6318 dne 20.01.2026 17:30, před 3 měsíce
PabloGSPabloGSČlen
Přidáno před 3 měsíce
Já si právě myslím, že tu smůlu přinášejí ti turisti okolo. Razantní redukce populace je víc než nutná.
No a na na motorce mám projeto skoro 30 států, taky nejradši sám, pokud možno turisticky nekontaminovaných a nikdy se mi nic nestalo. Ale motorku si pro klid v duši pojistím :-D
Upravil PabloGS dne 21.01.2026 09:34, před 3 měsíce
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 38
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025