Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Vytéká voda v záchodu - ale není zaseknuté splachovaní

Poslední aktualizace před 1 měsíc
M
MetylČlen
Přidáno před 1 měsíc
Preventivne bych vytahl tu trysku, je gumova, jde snadno ven (vytlaci se z misy do nadrzky, ale je zacvakla za takovej zobak, bude ti to jasny), vycistil a pak ji peclive zase nacpal na jeji misto. Ciste pro sichr.
J
JménoČlen
Přidáno před 1 měsíc
Naznám tenhle systém (mám pumpovací), tak se zeptám - ta nádržka je zcela těsná a uzavřená a do okolí dýchá jen nějakou dírkou či ventilkem, nebo je víceméně "otevřená" ? Protéká i otevřená ?
Já jako že kdyby měla nějaké přivzdušnění a to se ucpalo, s každou teplotní změnou směrem nahoru by vlivem roztažnosti vzduchu uvnitř vypudila nějakou vodu, po ochlazení si zase srkla zpátky vzduch a tak dokola ...
T
tom3dNováček
Přidáno před 1 měsíc
No kudy se tam dostává vzduch vlastně nevím. Zvenku u kazety je výklopná malá nalévací nádržka s víčkem a skleněná trubička stavoměru se špuntíkem. Ta nalévací funguje jako sifon, takže tudy se tam vzduch ani dostávat nemůže, si myslím. A zevnitř je do nádřže přístup přas držák tol.papíru, který je vlastně ponořen v nádržce, má kolem sebe tenké kruhové gumové těsnění. Tam kupodivu nikdy vlhko nebylo.
M
MetylČlen
Přidáno před 1 měsíc
Kdyby byla nadrzka vzduchotesna, tak by to v tomhle provedeni s vnitrnim cerpadlem nesplachovalo, pokud by tam nebyl privzdusnovaci ventil. A kdyby ten tam byl, no tak by propoustel vzduch, to je jeho funkce.
T
tom3dNováček
Přidáno před 1 měsíc
Tak jsem vyndal trysku, čerpadlo, všechno vyčistil a 2x propláchl. Tryska je plastová (ne gumová) s těsněním. Přikládám fotky, kdyby to někdo se stejným typem rozebíral. Závěr je ten, že asi nic neprotékalo.Vlastně poprvé jsem vyzkoušel jak se celý systém chová co se týče objemů. Do horní nádrže se vejde něco přes 15l vody. Když se tato splachováním přemísťuje do odpadní, tak ukazatel zaplnění se začne pohybovat až při cca 75% zaplnění. Z neznalosti jsem se domníval, že když ukazuje 50%, tak že je nádrž zaplněná jen z poloviny, ale ona je skoro úplně plná. Když jsem spláchnul všechnu vodu z horní do dolní, tak to ukazovalo právě cca 50%(viz foto) a do spodní se vešli ještě tak 2-3 litry.Takže moje podezdření že to samovolně protéká mohla být prostě dvě použití záchodu. Takže je vlastně všechno ok.
Kudy se do té nádrže dostává vzduh nevím, někde tam bude nějaký zavzdušňovací ventil, možná někde u toho splachovacího tlačítka, to jsem nevyndaval.
V každém případě děkuji za rady.
Upravil tom3d dne 26.03.2026 16:12, před 1 měsíc
tom3d Připojili následující obrazek:
ukazatel.png cerpadlo.png tryska.png detail_tryskauvnitr.png
T
tom3dNováček
Přidáno před 1 měsíc
Ještě ne uplně související dotaz. Nad záchodem je sklopné umyvadlo. Ta výpust má chromové kolečko, které se cca 1mm volně pohybuje. Tělo je z černého plastu a pevně drží na umyvadle. Kolem toho chromového kolečka je cca 5 mm prohlubeň ve které zůstává voda, která nemá jak odtéct. A když se umyvadlo zvedne, tak to teče na stěnu a na zem. Nevíte jak to rozebrat? Nějak bych ten prostor chtěl vyplnit a nechci tam cpát silikon. Dal bych tam buď jinou výpust, nebo to vyplnil nějakým gumovým těsněním.
tom3d Připojili následující obrazek:
umyvadlo_spodn.png umyvadlo_horni.png
M
MetylČlen
Přidáno před 1 měsíc
Neni to stejny, jak u jinejch sifonu, ze je to proste sesroubovany? Tzn. odtok tvori matici a ten plech s plastem shora tvori duty sroub. Zkusil bych jestli to pujde vysroubovat.

Ohledne te prohlubne, po vysroubovani bych asi sel cestou dukladneho odmasteni a pryskyrice. Jemne zbrousit, rozlestit a hotovo. Slikon nevydrzi vecne, i kdyz namatlanej je tam ajn cvaj.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: upman, sarik, APSERVIS, PetrM, Jméno, tom3d, Metyl
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 16
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025