Citovat
daluks napsal:
Vozíte ssebou v bydlíku rezervní kolo? Určitě je to lepší než opravný kit na pneu, ale máte na ni místo? A co ta váha? Podělte se o Vaše zkušenosti. Jezdím autem skoro 30let a píchnul jsem 1x.
Citovat
p0l0us napsal:
Vozim rezervu pod autem (standartni ducato), kompresurek 12V a pilku na zelezo (obcas i flexu). Protoze vubec nevim, jestli bych rezervu dokazal vysroubovat tim origo systemem - nekdy musim zkusit jak moc to je zarezly :-)
Taky je dobry mit kvalitni klic ci kriz a kus trubky (nasaditelnou na klic aby clovek mel vetsi paku na povolovani), protoze v servisu obcas utahuji pneumatickou pistoli, projistotu vice nez mene (pro ty co si kola nechavaji menit v servisech).
Ze zkusenosti vim, ze se da pichnout stylem, ktery je neopravitelny. Ani clovek nemusi vzit obrubnik, staci nejaka kravina na silnici nebo jen... starsi nebo nekvalitni guma ci protektor. Jednou mi taky kamarad nafukoval kolo bez manometru natolik, ze se vyfouklo :-) (ale spis uz bylo nacate a on to dodelal).
Citovat
autoservis napsal:
Citovat
daluks napsal:
Jo a ta váha, s tou asi máme problém všichni ne? Jsem pravidelně přetíženej o 1500kg a to bez posádky. Zatím jsem vždycky projel, ale až ne mě někdy přijde řada s vážením, ólala
Vozíte ssebou v bydlíku rezervní kolo? Určitě je to lepší než opravný kit na pneu, ale máte na ni místo? A co ta váha? Podělte se o Vaše zkušenosti. Jezdím autem skoro 30let a píchnul jsem 1x.
Rezervu vozím vždy a všude, i kdybych ji měl poponášet na zádech. Mám nejeto cca 1,5mil.km a píchnul jsem zhruba jen 20x, z toho 1x neopravitelně. Jsem ještě "stará škola" takže bohatě nářadí, základní nd, kompresor.....
Je jasný, že všechno neopravím a nemůžu vozit s sebou, ale pocit bezpečí a připravenosti je úžesnej.
Hodně šťastných kilometrů přeju.
Honza
Automatické sloučení 01.01.2012 20:06:
Citovat
p0l0us napsal:
Vozim rezervu pod autem (standartni ducato), kompresurek 12V a pilku na zelezo (obcas i flexu). Protoze vubec nevim, jestli bych rezervu dokazal vysroubovat tim origo systemem - nekdy musim zkusit jak moc to je zarezly :-)
Taky je dobry mit kvalitni klic ci kriz a kus trubky (nasaditelnou na klic aby clovek mel vetsi paku na povolovani), protoze v servisu obcas utahuji pneumatickou pistoli, projistotu vice nez mene (pro ty co si kola nechavaji menit v servisech).
Ze zkusenosti vim, ze se da pichnout stylem, ktery je neopravitelny. Ani clovek nemusi vzit obrubnik, staci nejaka kravina na silnici nebo jen... starsi nebo nekvalitni guma ci protektor. Jednou mi taky kamarad nafukoval kolo bez manometru natolik, ze se vyfouklo :-) (ale spis uz bylo nacate a on to dodelal).
SOUHLAS. Jsem majitelem pneuservisu a na svých vozech si kola utahuju výhradně sám a RUČNĚ. Mnohokrát se stane, že se natáhne závit a pak při výměně defektu na silnici, se utrhne celý šteft, což na plně zatíženém kole docela průser.
Citovat
Zdenek a Irena Lbc napsal:
No, až jednou poškodíš pneu neopravitelně, třeba poškozením boku, budeš rád za rezervu. U nových aut se rezerva dodává jen na přání zákazníka a to včetně klíče na kola a heveru. Je dobré mít alespoň "dojezdovku". Pro klid duše a nebýt závislý na cizí pomoci. !y:_
Citovat
Doskocil napsal:
.... Celou dobu jsem tomu nevěřil, zejména to, s tou nehodou. Od té doby tomu věřím, věřte tomu taky. A už nikdy bych nepostavil auto zadkem do jízdního směru (do vozovky). Čáo, Pepa
Citovat
Doskocil napsal:
A už nikdy bych nepostavil auto zadkem do jízdního směru (do vozovky). Čáo, Pepa
Citovat
Robert napsal:
Citovat
Doskocil napsal:
A už nikdy bych nepostavil auto zadkem do jízdního směru (do vozovky). Čáo, Pepa
Na vojně nás učili, že na stání (do garáže) se vždy couvá, aby se mohlo poplachově vyjet. Já se toho držím dodnes, vždy a všude. :_
Citovat
Všude néééé. Na parkovišti u marketu bych to nedoporučoval.
Citovat
romo napsal:
Citovat
Všude néééé. Na parkovišti u marketu bych to nedoporučoval.
Jasné, blbo by sa nakladal nákup :-))
Touto debatou o rezervnom kolese ste ma zas nakopli. Donedávna som rezervu vozil pod karavanom 7 rokov ale nikdy som ju nepotreboval. Teraz som odjazdil rok s iným karavanom kde rezerva nebola našťastie bez újmy. Ale mám stále taký nedobrý pocit. Už som dávnejšie hľadal držiak pod karavan na rezervu, len neviem prsne zmerať rozteč dier disku a ET disku. Na to by som potreboval asi zhodiť pneu z disku aby sa to dalo presne zmerať.
Citovat
p0l0us napsal:
Citovat
Jechacci napsal:
Ahoj, já kupoval před Vánocema karavan v Německu a při cestě zpět si uvědomil, že nemám rezervu - moc dobře se mě nejelo :) Vše dobře dopadlo, ale dřív nevyjedu dokud nebudu mít rezervu v kastlíku !!! Nemáte někdo tip kde se dá koupit dobře rezerva, komplet pneu s diskem. R14 195/70
Díky Ondra