Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Ideální rádio + Mp3 do vestavby

Poslední aktualizace před 4 roky
R
RudyČlen
Přidáno před 4 roky
To je otázka. Datový tarif s 50GB nebude při troše smlouvání stát i soukromou osobu více než 500 Kč měsíčně.
A teď ty položky:
Router + anténa 5000
Google TV nebo jiný streamer 1500
Repro dle kvality 1000 - 6000
Internet TV měsíčně stejně jako karta do SAT
A srovnej to s cenou automatického SAT a zjistíš, že za ušetřené peníze můžeš ta data platit roky. Stabilní internet v autě je jen dalším bonusem.
Co se týká předplatného Apple music/ Spotify tak vyjde taky levněji než koupě CD a jejich převod do MP3.
M
mstrČlen
Přidáno před 4 roky
Smlouvat jsem zkoušel, ale pod 500 jsem se za pouze data 20GB na plnou rychlost a neomezené tuším 2Mbit nedostal. K tomu případně 100 měsíčně za druhou simku, pokud bych chtěl router a mobil. Router za 5k s anténou je konkrete co? Ona se za tuto cenu většinou prodává jen poradna anténa se ziskem nad 5dbi.... BT repro se musí zadratovat a nebo pořád hlídat dobijeni, otrava. Ceske audioknihy se musí koupit a za cloud platit, úspora se tedy nekona. Autoradio s BT i USB připojené na stavějí i repro v aute je jednoduché a spolehlive, ověřeno desítkami let, vždy k dispozici a můžeš si vybrat, co a jak budeš poslouchat. Klidně i Spotify z telefonu. To mne přijde jednoduché. BT repro, Spotify, vlastní cloud, offline stahovani dopredu.. zbytečně složité a je to pořád jen nadstavba.
R
RudyČlen
Přidáno před 4 roky
Ano, pokud člověk na cestách nepoužívá Internet, tablet ani notebook, autorádio je lety ověřené řešení a není třeba nic měnit.
A ano, zcizené audioknihy, hudba, filmy jsou levnější než koupené.

Velmi slušný router Teltonika + střešní anténa se ziskem 3 dB se dají kolem 5K pořídit. Ano, anténa připravená na 5G se ziskem kolem 5 dB stojí kolem 130Eur. Zatím mi stačí stávající na 4G.
Repro se nijak nedrátuje, musí se jen dobíjet (USB-C), obsah je streamován ze všech zdrojů přes Bluetooth, Wifi (Airplay/Chromecast).

Jsem si vědom, že mnou popsané řešení není vhodné pro každého. Ale mi, jako člověku který tráví hodně času na cestách (ať už pracovních nebo soukromých) naprosto vyhovuje. Data mám na Cloudu, v hotelu nebo obytce si kdykoli pustím oblíbené rádio, TV stanici, Netflix nebo hudbu.
Mimochodem, zrovna hudbu poslouchám většinou v osobním autě přes Carplay a prémiový audiosystém, který však opravdu nebyl za hubičku. V obytce za jízdy dle mého hudbu poslouchat nelze, hluk pozadí je i v integrálu renomovaného výrobce s upraveným podvozkem příliš velký. Investice do kvalitního audiosystému mi tak nedává smysl. Za jízdy si pustím maximálně nekvalitní rádio se starého Blaupunktu, který mám v autě kvůli couvací kameře. Po zastavení pak používám BT repro. Mám poměrně kvalitní, přesto vyšel na zlomek ceny slušně hrajícího autorádia a reproduktorů, kvalita zvuku je akceptovatelná.
A vracím se tak na začátek, v prvním příspěvku jsem radil použití telefonu a BT repra, jako nejlevnější řešení. A jako bonus přihodil možnost on-line streamu. Jestli si však do telefonu naláduji MP3 nebo si uložím hudbu z on-line služby je úplně jedno. V obou případech ji budu mít off-line. Já považuji za jednodušší ji streamovat on-line ale někdo jiný to může vidět jinak. Je to jeho názor, respektuji jej, ale zároveň si dovolím ponechat si ten svůj. Tím jsem za sebe téma vyčerpal.
Upravil Rudy dne 03.01.2022 11:11, před 4 roky
M
mstrČlen
Přidáno před 4 roky
Netreba to hrotit, o zcizenych audioknihach ci hudbe nikdo nic nepsal, tak netreba ze mne delat zlodeje jen proto, ze si zrovna ceskou audioknihu nehodlam davat do cloudu a streamovat si ji - a ulozim si ji radeji na usb disk. Az bude sluzba, ktera nabidne ceske audioknihy v rezimu podobnem Spotify, milerad si ji predplatim. Jen neni.....

Vicemene mas pravdu, jen to tve reseni je komplikovanejsi a o stupen vyse - v obytnem voze priprava na radio vetsinou je, staci vybrat pristroj s BT a muze se prehravat jak z usb disku, tak z mobilniho zarizeni a treba i ze streamu. Jinymi slovy, mam z toho, co je v aute, to same co ty, jen jsem si nemusel kupovat extra BT repro. A to musis zadratovat, respektive napajet a nejak upevnit - respektive, melo by se to tak udelat.

Dost lidi ma datove limity, navic provoz dvou pristroju na jeden tarif je vetsinou za poplatek, tak je vhodne streamovani trochu hlidat. U hudby to asi tak nevadi, video je horsi. Navic pamatuji dobu, kdy treba EU roaming za dnesnich podminek nebyl a kupovali se mistni karty. Jeste mam jejich sbirku - tehdy jsem mel v aute prenosny router, v drzaku, s dobijenim. Dal se pak vzit i s sebou. Pro pracovni ucely pouzitelny, ale stejne jako tva Teltonika do 5k, i tam narocnejsi uzivatel muze narazit na limity dane ponekud obstarozni Cat.4 (tenkrat stejne nic lepsiho nebylo, ale dnes je lepsi divat se trochu vyse). A vykonejsi reseni pak stoji minimalne dvojnasobek tebou uvadene castky, tedy opet neni uplne pro kazdeho.

Zkratka mne prijde normalni slusne radio s BT jako slusny zaklad a jeho nahrazeni sestavou mobil + bt repro jako trochu podivne reseni.
R
RudyČlen
Přidáno před 4 roky
Jen ještě technická poznámka, navíc již OT k tématu: Mám v autě Teltonika RUT360, který umí LTE G4 Cat.6. Kupoval jsem jej loni za cca 4 200 s DPH. Faktem je, že dnes jsem našel ceny o 1000kč vyšší. Střešní anténa přišla na 1500,- 2xMIMO LTE + 2xMIMO WiFi. Ano je to stále jen sestava pro LTE G4, časem však anténu nahradím jinou s podporou G5 a s větším ziskem (něco od Panorama Antennas), router taky snadno vyměním. Zatím mi stávající sestava stačí, G5 stejně reálně plošně nefunguje. V místech, kde v obytce (Alu sandwich) nemám na telefonu žádná data, router se střešní anténou spolehlivě jede. Dříve jsem taky používal přenosný router ale stávající řešení je opravdu mnohem lepší. Sem tam využiji i routování bezplatné WiFi, pokud je k dispozici a je dostatečně stabilní. Velkou výhodou je, že změním pouze nastavení routeru (přihlásím jej k WiFi síti) všechny přístroje v obytce zůstavají připojeny do původní vnitřní sítě. Chtěl jsem si dokonce naprogramovat jednoduchou apku do telefonu, kterou bych přepínal router mezi LTE a WiFi (a nastavil přihlašovací údaje) ale "nejsou lidi, není čas" :-).

Taky jsem nechtěl nikoho osočit z krádeže audiovizuálního obsahu.Pokud mé konstatování o rozdílu v ceně "stažených" a streamovaných děl takto vyznělo, omlouvám se.
M
mstrČlen
Přidáno před 4 roky
Bohuzel ceny zarizeni obecne rostou. Je mi jasne, ze router s externi antenou bude mit lepsi prijem, V dobe, kdy jsem porizoval ten svuj, zadny velky vyber nebyl. Dnes jsou na trhu ponekud drahe Netgeary Nighthawk, ktere maji moznost pripojeni externi anteny a jsou zaroven prenosne. Lze k nim dokonce sehnad drzak, ke kteremu mohou byt anteny pripojeny a neni tak nutna slozita manipulace s kabely. Vyhodou tohoto reseni je mobilita, svoji wifi si lze vzit i mimo vuz. Nevyhodou je pak cena tohoto reseni ve srovnani s cenou levnejsich Teltonika routeru.

Co se tyce problemu s prijmem v kovove krabici, poor man reseni je umistneni telefenu napriklad ke stresnimu oknu a nebo zabalit do igelitu a polozit na strechu ci ven. Samozrejme v rezimu router a pristup se pak deje treba z laptopu. Samozrejme ani to se nevyrovna reseni s antenami a je to spise nouzove reseni.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Uživatelé, kteří se účastnili diskuse: TomTP, MTS, Franta REZAC, hanes, camperboy, Tivat, RadekP, JaK, Asimetr, frantod, sarik, Pegaso 2010, Rudy, mstr, HAF22
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 32
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025