Zdenek a AlenaČlenPřidáno
před 7 letDobrá zpráva ? ? :D
Tesla do 10 měsíců zkrachuje, říká Elon Musk
před 2 hodinami:
Chytré automobily, Chytré životní prostředí, Chytré zprávy Žádné komentáře
A je to tu znovu. Celé podnikání Tesly se občas zdá jako nekonečný útek před stále hrozícím krachem, což nyní opětovně potvrdil i excentrický zakladatel firmy, miliardář Elon Musk.
Zdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
TomTPČlenPřidáno
před 7 letCitovat
Zřejmě konečně někdo sestrojil perpetum mobile, toto trvalo.
Já teda nevím, už to je nějaký pátek, co jsem vypadl ze školy, ale dle mých chabých znalostí s fyziky, to přeci nemůže fungovat, natož dobíjet mobil.
Bylo na internetu, musí to být
pravda :)
Být majitelem onoho videa, pokusím se po instalaci baterie alespoň o opětovné zamáčknutí packy krytu motorku :D
Tom & Pavla
Škoda Octavia II 1.9 TDI + Elddis Crown Crest
TomTP Připojili následující obrazek:
Obrázek nebyl nalezen
RudyHČlenPřidáno
před 7 letPro TomTP: (bohužel mezi smajlíkama není)... takže: palec nahoru!!
před 7 letZdeněk 69 Alena 61, vnuk Péťa 19 občas i Matěj 12
Typické fake kouřící loby navíc neznámého deníku, dávejte odkazy
pána, který se jmenuje 2000 vědců.
JiPe HighlandersČlenPřidáno
před 7 let[quote]
Zdenek a Alena napsal:
Z Prahy do Brna E-autem:
https://www.idnes...0000000000
Samé výhody a sociální jistoty . . .
Tak to byl peknej ocas. Mezi Prahou a Brnem se dobiji
na polovicni ceste v Humpolci na Vystrkove, hned u exitu 90. Takze zrovna tato trasa je pro elmobil idealni.
.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
FunHlavní administrátorPřidáno
před 7 letOni na iDnes jezdí spíš na řepku.:D
Fun

😊
JiPe HighlandersČlenPřidáno
před 7 let
No jo, jezdí na babzin a na baftu (y)
.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
dracekvoČlenPřidáno
před 7 letProblém redakčních testů je ten, že většinou k tomu redaktoři nemají žádný vztah a přijdou k tomu jako slepý k houslím.
Další oblibou je srovnávat e-auto s obyčejným autem nejlépe právě cestou praha brno, aby ukázali, že jí elektromobil neujede. Na to mi stačí si vzít kalkulačku a nemusím dělat nějaké testy.
Prostě nerespektují to, že elektromobil je druhé auto do rodiny určené k ježdění okolo komína a nikoliv dálniční křižník. Pokud mám v rodině spalovací auto, proč se mám mučit na cestě praha brno v elektromobilu?
Proč neudělají test k čemu je elektromobil určen? Třeba každý den jezdit do práce 50km + občasná popojížďa na víkendové nákupy?
Ono by totiž potom nebylo co hanit. Protože k účelu ke kterému jsou současné elektromobily určeny to vše funguje výborně. Prostě si jezdím, večer to připojím u baráčku na nabíječku a vůbec o nic dalšího se nestarám. Nemusím si hlídat výměny oleje, řešit ucpané filtry pevných částit, nefunkční žnavení a další běžné věci co se pořád řeši na klubových fórech jednotlivých značek. Nemusím navštěvovat předražené benzínky a řešit smradlavé ruce od tankování nafty.
Je to to samé, jako kdyby si redaktor vzal porsche a psal o tom, jak je to auto naprd, že hodně žere, nevejde se tam kočárek a na zadních sedačkách se blbě sedí.
před 7 letCitovat
dracekvo napsal:
Problém redakčních testů je ten, že většinou k tomu redaktoři nemají žádný vztah a přijdou k tomu jako slepý k houslím.
Další oblibou je srovnávat e-auto s obyčejným autem nejlépe právě cestou praha brno, aby ukázali, že jí elektromobil neujede. Na to mi stačí si vzít kalkulačku a nemusím dělat nějaké testy.
Prostě nerespektují to, že elektromobil je druhé auto do rodiny určené k ježdění okolo komína a nikoliv dálniční křižník. Pokud mám v rodině spalovací auto, proč se mám mučit na cestě praha brno v elektromobilu?
Proč neudělají test k čemu je elektromobil určen? Třeba každý den jezdit do práce 50km + občasná popojížďa na víkendové nákupy?
Ono by totiž potom nebylo co hanit. Protože k účelu ke kterému jsou současné elektromobily určeny to vše funguje výborně. Prostě si jezdím, večer to připojím u baráčku na nabíječku a vůbec o nic dalšího se nestarám. Nemusím si hlídat výměny oleje, řešit ucpané filtry pevných částit, nefunkční žnavení a další běžné věci co se pořád řeši na klubových fórech jednotlivých značek. Nemusím navštěvovat předražené benzínky a řešit smradlavé ruce od tankování nafty.
Je to to samé, jako kdyby si redaktor vzal porsche a psal o tom, jak je to auto naprd, že hodně žere, nevejde se tam kočárek a na zadních sedačkách se blbě sedí.
Máš částečně pravdu, pokud E-auto jako druhé do města je to OK, ale eurosoudruzi protlačují variantu v dohledné době úplně ukončit výrobu aut se spalovacím motorem a přejít ne elektriku, dokonce už mají stanovené datumy kdy to vyjde v platnost a to je to co mně vadí !!! K tomu ještě zrušit
elektrárny tepelné i atomové. . .
Vlasta1ČlenPřidáno
před 7 letDracekvo napsal:
Je to to samé, jako kdyby si redaktor vzal porsche a psal o tom, jak je to auto naprd, že hodně žere, nevejde se tam kočárek a na zadních sedačkách se blbě sedí.[/quote]
Ale seriozní redaktor do testu přesně tohle napíše, protože je to pravda. Pouze vynechá to, že je to auto naprd.
Je na každém, jestli si takové auto koupí.
Zrovna tak, jako seriozní redaktor napíše při testu eauta fakta a ani zde nepoužije větu, že je naprd, a nechá na každém, jestli si ho pořídí nebo ne.
Tvůj názor, že dnešní eauta jsou určeny pro jízdu po městě na nákupy jako druhé auto si myslím nesdílí ani výrobci. Ano mají v sortimentu městská auta, ale Tesla, Audi e-tron a mnoho dalších velkých eaut to asi nebude.
Samozřejmě souhlasím, že tvůj emobil do této kategorie patří.
Ale přál bych si, aby to, jestli chci jezdit do servisu, měnit olej, řešit ucpané filtry a smrdět od nafty, jsem si mohl rozhodnout sám a né být do toho tlačen bezhlavým způsobem, jakým se to nyní děje.
před 7 letCitovat
fun napsal:
Citovat
Zdenek a Alena napsal:
protlačují variantu v dohledné době úplně ukončit výrobu aut se spalovacím motorem a přejít ne elektriku, dokonce už mají stanovené datumy kdy to vyjde v platnost a to je to co mně vadí !!!
Bohužel Svět má přibližně 10 - 12 let na to, aby drasticky omezil, nebo ještě lépe zastavil spalování fosilních paliv. Jinak končí Svět, jak ho známe. Bohužel politici dělají málo.
Tenhle nesmysl jsem slyšel cca před 30 lety :D
Svět jak ho známe začíná končit už teď viz některé nařízení EU, tvrzení o tom že v manželství moou žít dva chlapy,
poměry v některých státech EU ( Francouzké no-go zony ) atd atd.
Kdyby mám šlo o život a zbývalo by nám 10-12 let jak hlásají, tak by to byl jiný cvrkot. Okamžitě by začali vysazovat stromy kde by to šlo, zakázali by všechny zdroje znečištění a v prvé řadě by zakázali drancování a kácení pralesů. Ale protože se nic z toho neděje, tak mám pocit, že to je zase jen další způsob jak vytáhnout peníze z kapes obyčejných lidí. Stejně tak jako v minulosti šrotovné, "zákaz" dieselů a teď elektrománie. Už jen ten fakt že se většina el. proudu vyrábí z uhlí svědčí o úplném nesmyslu. Nejhorší je na tom to, že dnes člověk nemůže nikomu věřit protože většina "odborníků" pro mrzký peníz nebo zviditelnění se je schopný prohlásit cokoli.
Nechcete už tyhle vlákna nechat být?
@Fun. Míro promiň, sám hlásáš, že tohle je zájmové fórum pro karavanisty. Vysvětli mi prosím, co mají tyhle debaty o elektromobilitě s karavaningem společné. Nic v tuto chvíli a dle mého to tak ještě dlouho zůstane.
Místo abys je uzavřel, sám do nich aktivně přispíváš. Přitom je od začátku jasné, že se tyto vlákna dříve nebo později stočí k politice a vzájemnému napadání.
Ano, nejsem už delší dobu aktivním členem tohoto fóra ale rád se sem vracím. Ale ne kvůli politice. Je spousta jiných fór kde lze tyto otázky diskutovat.
ropČlenPřidáno
před 7 letAno, nejsem už delší dobu aktivním členem tohoto fóra ale rád se sem vracím. Ale ne kvůli politice. Je spousta jiných fór kde lze tyto otázky diskutovat.[/quote]
Jsem na tom stejně.(y)