Mohu poptat kde a za kolik jste plynový bojler pořídil? Děkuji
Díky moc všem, koupil jsem to raději na Caravanman CZ za necelých šest tisíc. Dostal jsem na něj doporučení Je to český prodejce - má spoustu jiných vychytávek a dělá servis. Dal mi k tomu i instalační materiál, Dobrej přístup, to se dnes jen tak nevidí. Tak jsem zvědav jak to bude fungovat. Ještě nevím jestli se do instalace pustím sám nebo si to nechám u něj nainstalovat.
zdeny62 Připojili následující obrazek:
I za sest litru je to porad supr cena. Kdesi jsem to samy u ceskyho prodejce zahlidl za sestnact, to se vylozene pos... v kine. Jako chapu, co je to obchodni marze, ale chce to k tomu i trosku soudnost.
Tak at slouzi.
Upravil Metyl dne 17.12.2025 12:26,
před 4 měsíceDobrý den táborníci.Tak mi ten průtokáč přišel a vpořádku.Budu ho instalovat až na jaře.Zde je pár fotek.
Upravil Provence dne 21.12.2025 15:39,
před 4 měsíce
Provence Připojili následující obrazek:
Průtokáč hezký. Tušíte někdo, jak je to s těmito věcmi v rámci legislativy okolo plynu v ČR a třeba v DE?
Kdyby se třeba v Německu stalo něco nepříjemného a mohla za to tato věcička, jestli by někdo mohl požadovat nějaké certifikace apod.?
Certifikovat musi ten, kdo danou vec uvadi na trh EU. Takze pokud si neco takoveho privezu a budu chtit to prodavat, tak to musim vybavit Prohlasenim o shode, tedy prohlasuji, ze kazdy tento vyrobek ma stejne vlastnosti, jako ten, ktery jsem nechal ja, nebo nekdo jiny certifikovat. A pak nasleduje vycet vsech zkousek, ktere ta dana vec musi splnovat.
Pokud si neco takoveho vyrobim sam, tak nikde nic necertifikuji, protoze jedine, co riskuji, je obecne ohrozeni. Ano, je samozrejme rozdil, kdyz u koupeneho produktu dojde k selhani a tim padem se vyvinim a nebo, kdyz neco zbastlim sam a tim padem je zodpovednost na me.
Vzhledem k tomu, ze na karavanu mam spousty veci, ktere vice, nebo mene jsou kutilstvim, tak mne i toto nechava chladnym a s tim rizikem, ze mohu zpusobit obecne ohrozeni, klidne budu zit dal.
Nechat si to ocichat v ramci kontroly tesnosti plynove soustavy samozrejme doporucuji.
Co se DE tyce, tak to bych ani nezacinal resit. Ja pracuju v DE a kolegove nevychazeji z uzasu, co vsechno my v Cesku muzeme a oni ne. Pocinaje treba obycejnou domaci cirkularkou, pres pouzivani domaci studny bez pravidelnych rocnich kontrol vody, apod. Takze to bych vubec neresil.
využiju tady toho tématu na který odpovídám když Metyl tady doporučuje nechat si to očichat -asi myslel udelat tlakovou zkoušku. Jestli si nejsi jistý zdali nekde neuniká PB tak uplne jednoduchá a docela učiná zkouška je ta že zavřeš ventil na PB a dejme tomu za týden tento ventil otevřeš a když bez problému a okamžitě naskočí spotřebič tak nikde není unik, pakliže spotřebič hned nenaskočí a trvá to nejaký čas tak máš unik
Obecne dobre funguje i jarova voda. Proste troska vody a hodne jaru, stetcem napenit a napatlat na spoje. Unik je navic hned videt.
Tim ocichanim jsem mel na mysli zkousku cidlem plynu, takova tycka, kterou plynar ojede vsechno, kde muze byt unik a hned mu to zacne rvat.
Ale jar ukaze presne spoj nebo prasklinu.