Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Plneni LPG do PLNITELNYCH ZABUDOVANYCH lahvi

Poslední aktualizace před 1 měsíc
A
adnerČlen
Přidáno před 1 měsíc
Námět pro DYI plynaře..
Předělal jsem obytku na Alugas travel mate bez alugas trave lmate. Dvě nepotřebné německé flašky, dva OPD ventily, dvě tlakové hadice se šroubením, T ventil, filtr, redukčák a spojovací matroš od poláka, včetně koncovky na pistoli. OPD a hadice se šroubením se koupí na Amazonu.
Jediná drobná komplikace dlí v přeříznutí origo závitu flašky na 3/4" NPT pro OPD ventil ale jde to celkem v pohodě. Dělal jsem to ve dvou lidech ve stojanovce ale myslím, že by to zvládnul i jeden s ruční vrtačkou.
Do láhví vleze 45L plynu než opedéčka vypnou. Hladinu měřím Mopeka snímačem a apkou v chytrofonu, ukazuje celkem přesně. Zkoušel jsem i levnější snímač od tiňťona (asi litr) ale ten na plyn měřil haluz, kdežto vodu ukazuje přesně. Holt půjde na přídavnou nádrž H2O...
Celkové náklady asi 4 klacky, jedinej rozdíl proti travelmate - musí se při tankování přepnout třícesťák na jednu stranu a ku provozu na druhou.

Ještě k předešlým příspěvkům ohledně okolní teploty....
Kluci v Kazachstánu mi kdysi vysvětlili, proč do nádrže v horku vejde jen cca polovina deklarovaného obsahu LPG.
Primárně to záleží na tlaku čerpadla. Nejvíc jsem se potkal v Maďarsku se 17 barama, natankoval ve 40° skoro plnou. Na čerpačce, kde měli 7 to při podobné teplotě sotva plivlo. Nemusím vysvětlovat, proč to.
Řešení tkví v poskakování na nárazníku auta aby se kapalná složka v nádrži rozhoupala = začla vypařovat = odebrala teplo z prostoru = snížila tlak plynu a ejhle, najednou se počítadlo rozběhne...
Lidi, kteří mě při tomto aktu pozorují, si myslí, že mi fouklo pod tašky, ale můj pumpař se už nesměje.. Smile
Upravil adner dne 21.03.2026 01:54, před 1 měsíc
adner Připojili následující obrazek:
l3_24.jpg l3_27.jpg opd_valve.jpg hadice_lpg.jpg
D
DDTČlen
Přidáno před 1 měsíc
Jak hodne je to legalni? Co by se stalo, kdyby se neco stalo. Pojistovna by byla OK nebo by odmitla plnit? A co revize, proslo by to? Zatim u nas nejsou povinne, ale slysel jsem, ze nekde za hranicemi je chteji videt, jinak neubytujou.
P
pbxpbxČlen
Přidáno před 1 měsíc
Jak má dle nových pravidel vypadat popruh nebo pásek, který drží plnitelnou lahve v ocelovém držáku připevněném ke stěně? Jak jsem pochopil, tak by k jeho uvolnění nemělo být potřeba žádné nářadí a měl by se dát uvolnit rukama. Jak to v praxi vypadá?
VitaVitaČlen
Přidáno před 1 měsíc
v praxi dosud je tam normální šroub a je přiložen klíč na povolení :-)
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 10
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025