Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Vyproštění obytky

Poslední aktualizace před 3 měsíce
H
HujerČlen
Přidáno před 3 roky
Nechci se zařadit do textu "nejezdi do nezpevněného povrchu", ale místo toho, abych řešil nějaké prostředky k vyproštění, mám od pojišťovny asistenci, která toto právě řeší úplně stejně jako defekt pneumatiky. Už se mi to jednou stalo, dali jsme si kafe a pivo, za dvě hodiny přijeli a my jsme vyjeli. Takže asi tak.....
F
FerkoČlen
Přidáno před 3 roky
Ja som už tiež párkrát hlavne v zime a na jarných blatistých lúkach preklial reťaze. Pomohli, ale ten zážitok znovu sa hrabať v snehu alebo bahne ma neláka. Už dlhšie ma máta myšlienka namontovať na zadné kolesá "movre" používané na karavanoch a z obytky na tých pár metrov urobiť z dvojkolky štvorkolku. Vie si to niekto technicky predstaviť?
K
karlicČlen
Přidáno před 3 roky
Nakonec jsem objednal tyto vafle z čajny
https://www.aliexpress.com/item/10050...66695.html

Až dorazí, tak je párkrát přejedu a poreferuju, jestli drží nebo je to typická čajna Wink
ae01.alicdn.com/kf/Sc60a43b125494f31a7f804d7e86b15e9Z.jpg
karlic Připojili následující obrazek:
vafle.jpg
G
gutČlen
Přidáno před 3 roky
Použítí moveru na zadní kola bych neviděl reálné. Auto má větší zdvih na perech kola bude mít zabahněné . Rozdíl v rychlosti otáčení kol moverem a motorem. Asi ta kurtna bude první pomoc. Druhá traktor nebo offroad s navijákem za hotovky. Bez průs.ru není zážitků ,dobře se na to vzpomíná u táborových ohňů.
J
JRBNováček
Přidáno před 3 roky
Já si pro tyhle případy objednal 30m tak zvanou "Slackline". Je to vlastně mírně upravená 50mm kurta s prodlouženou ráčnou. Co jsem viděl na videu, tak má celkem sílu. Až to přijde, tak to vyzkouším a mohu dát vědět. Jinak už jsou nějaké zkušenosti s těma vaflema z Číny?
RomanPatrolRomanPatrolČlen
Přidáno před 3 roky

JRB napsal:

@JRB - Já si pro tyhle případy objednal 30m tak zvanou "Slackline". Je to vlastně mírně upravená 50mm kurta s prodlouženou ráčnou. Co jsem viděl na videu, tak má celkem sílu. Až to přijde, tak to vyzkouším a mohu dát vědět. Jinak už jsou nějaké zkušenosti s těma vaflema z Číny?

Používám je mimo jiné při offroadových expedicích a při menších zapadnutí fungují. Při vetším zapadnutí to jistí naviják a nebo kombinací obojeho.
K
karlicČlen
Přidáno před 3 roky

JRB napsal:

@JRB - už jsou nějaké zkušenosti s těma vaflema z Číny?

Jsou na cestě
Seasons fortune Store >
Estimated delivery date: May 31, 2023
Leaving from departure country/region
K
karlicČlen
Přidáno před 3 roky

RomanPatrol napsal:

@RomanPatrol -
Používám je mimo jiné při offroadových expedicích a při menších zapadnutí fungují. Při vetším zapadnutí to jistí naviják a nebo kombinací obojeho.

Myslíš ty vafle? Tyto konkrétní čajny?
upmanupmanČlen
Přidáno před 3 roky
No já v noci posadil obytku na spodek, prehlídl jsem piskovou dunu, nepomohlo nic od najedu, vyhrabani kol, atd. Prespali jsme v lux naklonu predkem zavrtani dolu. Na Tarife neznají tažné lano, ja ho vůl nechal doma, nakonec jsme v nějakém moto shopu sehnal 2 textilni kurty (bez racny, takove na stazeni surfu na strese), svazal je, podvlekl pod zadni napravou, pod kola manzelka naskladala sutry a diky kamosovi doslo k vytazeni auta. Alias nejlepsi je mit kamose po ruce Smile BTW husty co utahne tenhle textilni zazrak....
Sport freaks family, havlicekpetr.cz, Dethleffs Globebus i 11 2010, ročně +100 dní v průměru na cestách, free camping rulez
Upravil upman dne 21.04.2023 10:49, před 3 roky
_luky__luky_Člen
Přidáno před 3 roky

JRB napsal:

@JRB - Já si pro tyhle případy objednal 30m tak zvanou "Slackline". Je to vlastně mírně upravená 50mm kurta s prodlouženou ráčnou. Co jsem viděl na videu, tak má celkem sílu. Až to přijde, tak to vyzkouším a mohu dát vědět.

Asi tě zklamu. Hlavní rozdíl mezi kurtou a slackline je, že slackline je PRUŽNÁ. Obvyklá pevnost je kolem 2t. A do ráčny se fakt moc kurty nevejde, takže na nějaké tahání je to silně nevhodný nástroj.
J
JRBNováček
Přidáno před 3 roky
Trochu jsi mne vyděsil s tou pružností :-). Včera slackline přišla a tak jsem ji dnes otestoval v provizorních podmínkách.
Výsledky:
a) auto se zataženou ruční brzdou na štěrku jsem posunul směrem vzad o cca 55 - 60 cm, než se ráčna naplnila kurtou. Kola se na štěrku částečně protáčely, částečně - spíše výjmečně jely smykem.
b) jedno kolo jsem zapřel dřevěným trámkem o výšce 8cm. Ráčnou jsem auto na ten trámek vytáhl ale byla to celkem dřina.
Auto je cca 1750 kg Nissan NV200.Nějakou pozorovatelnou pružnost jsem nepozoroval, ale nemám možnost srovnání s opravdovou kurtou. Překvapilo mne, jak je to skladné a 30 m kus se mě vejde pod sedačku. Za mne - jako první pomoc při zapadnutí by to mohlo být použitelné. Ale třeba zjistím, že ne... :-)
JRB Připojili následující obrazek:
09a.jpg
Petr071Petr071Člen
Přidáno před 3 roky
Koupil jsem tohle, jde to opakovaně nasadit, na rozdíl od řetězů se nemusím tolik válet pod autem (navíc je v létě kvůli váze nevozím) a skoro nic to neváží a zabere kousek místa. Na hluboký zapadnutí to asi nepomůže, ale když to jen klouže na blátě a mokré trávě, nebo je potřeba vyjet za mokra do mírného svahu (kde bych se jinak zahrabal), tak to funguje celkem dobře. https://www.auto-...ada-strong
Navíc je to nasazený za pár sekund,když si myslím, že bych se mohl zahrabat, nasadím před výjezdem rovnou 2-3 na každý kolo a nečekám, jestli se zahrabu nebo vyjedu...zatím to funguje Smile
Upravil Petr071 dne 25.04.2023 11:09, před 3 roky
H
hroznejpetaČlen
Přidáno před 3 roky
Takové pásy se mi líbí. Mohu se zeptat, na jaká kola to dáváš? Mám Forda, 235/65 R16 plech.
J
JeepaČlen
Přidáno před 3 roky
V partě Jeepařů koluje poučka ,,čím víc pomocníků aby auto nezapadlo,tím je delší cesta pro traktor aby vás vytáhnul.Grin
K
KalimeroČlen
Přidáno před 6 měsíců
Podzim a s ním související podmáčené pozemky je zde, a tak bych rád oživil tuto diskuzi a zeptal se nejen výše diskutujících na zkušenosti s “vaflemí”, hlavně u obytek s náhonem na předek a výrazně těžším zadkem.
Dá se na ně vůbec na mokré trávě najet, aniž by se museli zakopávat pod kola?
Díky všem za info.
M
MetylČlen
Přidáno před 6 měsíců

Jeepa napsal:

@Jeepa - V partě Jeepařů koluje poučka ,,čím víc pomocníků aby auto nezapadlo,tím je delší cesta pro traktor aby vás vytáhnul.Grin

Za nas se rikalo "cim vetsi ma offroad prostupnost terenem, tim dale se pak pro nej s traktorem musi".
K
KalimeroČlen
Přidáno před 4 měsíce
Zdravím všechny Bydlíkáře a obzvláště ty, kteří občas řeší zapadnutí, nebo z něj mají obavy.
Já zapadnul předloni na jaře na v jednom místě podmáčené travnaté polní cestě, a tak jsem začal řešit, jak se případně příště svépomocí vyprostit.
A vymyslel docela jednoduché řešení - "externí elektrický naviják". Vozil jsem jej v autě víc jak rok a už jsem měl cukání tu zbytečnou zátěž vytáhnout a nechat doma.
A krátce na to, při jednom podzimním výjezdu jsem na mírně se svažující mokré louce totálně zapadnul a naviják použil poprvé "naostro"
Pro ty, které by to zajímalo - naviják se upevňuje na našroubované tažné oko, zapojuje v motorovém prostoru, váha celé soupravy asi 15 kg a přes kladku utáhne 7 tun. Lano délky 20 m a k tomu 30 m kurtna.
Celá montáž netrvá déle jak pět minut a výhoda je, že si člověk nic nezasviní od bláta, dokonce ani nezacáká auto.
Kalimero Připojili následující obrazek:
navijk_2.jpg
K
KalimeroČlen
Přidáno před 4 měsíce
Ještě jedna fotka, (nenahrály se obě).
Kdo by měl zájem, mohu poslat video i detaily.
Kalimero Připojili následující obrazek:
navijk.jpg
J
JirkaLukeš123Nováček
Přidáno před 3 měsíce
Abych byl upřímnej, tak mne ale teda spíš v bahně, se sněhem nemám takové zkušenosti vždy pomohly tyhle podložky: https://www.karav...a-milenco. Ještě mě nikdy nikdy nenechaly. Ještě jsem různě na na netu našel tyhle, které jsou levnější a taky by mohly pomoct: https://www.svetk...tem_z2953/
Upravil Fun dne 19.01.2026 09:21, před 3 měsíce
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 3 měsíce
Od té doby jakékoliv zajetí mimo zpevněnou plochu si dvakrát rozmyslím a zatím se tato situace nemusela opakovat. Mě pomohl traktor.
😉😉😉
Fun Připojili následující obrazek:
zapadl_vytaen.jpg
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 31
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025