Ad) Fun:
Soláry nemám.

Kdo nezůstává dlouho na jednom místě, dá se vcelku slušně žít bez nich.
Zrovna včera jsem si říkal, že jsem za ně rád.
Po té, co i u nás mráz škodil (prasklá objímka filtru před čerpadlem) a my mezi svátky kvůli tomu vyráželi od dva dny později, jsem se rozhodl změnit strategii a zkusit nechat obytku temperovat. A protože v místě parkování nemám možnost připojení na elektřinu, nezbývá než plynem.
Trochu jsem měl právě obavy, co na to baterka, jestli vydrží, a světe div se, i v tomhle pošmourném počasí kdy sluníčko neuvidíš, soláry stačí kompenzovat spotřebu trumy.
Zrovna včera jsem byl auto zkontrolovat a dotankovat plyn, a baterka na 96%. (po 10 dnech stání).
A cenově - za měsíc temperování od 2.1 do včera (mínus 2 x 3 dny výjezd) cena za plyn 830,-Kč.
Tak nevím - vyplatí se to? Nový filtr stál 400,- Kč, k tomu dvě hodiny cesty pro něj a zpět a štěstí, že byl skladem a že náš prodejce je neobyčejně ochotný a mohl jsem si jej vyzvednout i ve vánoční svátek. No a hodina práce v mrazu k tomu.
A to byl jen filtr, být to třeba čerpadlo nebo baterie....
Vodu vypouštím pečlivě, a stejně tam tentokráte trochu zůstalo a filtr prasknul. A to už mi před rokem zamrzlo čerpadlo, naštěstí to vydrželo.
Mě to s měsíčním odstupem nepřijde jako úplně špatný nápad, když vyrážíme na výjezd, není auto úplně vymrzlé, nemusím jej dobu vytápět abych mohl napustit vodu a hlavně, nemusím mít stres, co zase zamrzlo nebo prasklo a jestli vyjedu.
Co na to vy, kteří jezdíte často i v zimě? Temperujete?