simchaČlenPřidáno
před 10 letModelářská nabíječka je také měnič. Myslím, že to vyjde mimo ceny, tak nastejno.
VasuČlenPřidáno
před 10 letPřed rokem jsem to s kolegou také řešil, použili jsem měnič pro notebook 12/24 V/6A, který jsme předělali na 12/40V/4A Tento měnič prodával Hadex. Ovšem dost to po startu nabíjení hřálo. Já mám na střeše 300Wp a neřeším to, jedu přes 800W sinus měnič a původní nabíječku. Kdyby někdo zdatný elektronik měl zájem o výrobu, dám schéma.
Jarda_1ČlenPřidáno
před 10 letdle vašich zkušeností je nejjednodušší řešní měnič.
děkuji
Karel ProkopČlenPřidáno
před 10 letJardo na vývoji se pracuje, ale nebude to dřív než o prázdninách. Prototyp mám na stole tejden a nejsem schopen ho otestovat. Do začátku prázdnin všichni chtějí vyjet a to prostě nedám. Každopádně na vývoji pracuje celej tým lidí a vypadá to slibně. Cena by neměla přesáhnout 2000 Kč
daluksČlenPřidáno
před 10 letAhoj, používám měnič Waeco 350W na baterii Bosch 400 Wh. Bez problémů, nabíjecí čas stejný jako z 230V.
Karel ProkopČlenPřidáno
před 10 letJardo, měnič to zvládne - jen nabíječky trošku víc topí je třeba s tím počítat a zajistit chlazení. Topí hlavně primární kond, a když bude topit hodně, tak s potěšením a brzo vyschne,....
---------------------------------------------------------------
V podstatě lze říct že "měničová" varianta bude levnější protože nabiják na 220V k tomu dostane uživatel vždycky.
---------------------------------------------------------------
Od 12V verze si slibuju, že bude mít větší účinnost a výkon; tzn u 36V verze se budeme blížit nabíjecímu proudu mezi 3-3,5A. Ještě to dolaďuju. Tím bychom se přiblížili např. 4A Boschi. Bosch je Mercedes, ale taky za Mercedesovskou cenu.
Plus spotřeba o provoz měniče je nižší. To je určitě 10-15W. Nezdá se to moc, ale při větších výkonech se jedná o úsporu 10-15%. A to je na moje měřítka dost na to, abych se tím usilovně zabýval.
tak jen krátkej report :_
JiPe HighlandersČlenPřidáno
před 9 letAhoj Karle, take se pridavam s dotazem jak jsi na tom s nabijeckou.
Jitka a Pepa, vestavba MaLiBu 640 Charming
( Ducato L4H2 Maxi, 2.3 180 k, aut.)
Karel ProkopČlenPřidáno
před 9 letNabíječky jsou hotový a tento týden budu mít hotový návody.
Karel ProkopČlenPřidáno
před 9 letnabíječky jsou primárně bez konektorů nebo s konektorem pro Bafang/EVbike (tam je Jack 6,3)
Nevím jak která Yamaha má konektory - ještě jsme jiný značky neřešili. Pokud nemá v baterce elektroniku (jako Bosch) neměl by to být problém. Nabíječka je nastavitelná od 24 do 48V. Nabíjecí proud 4A/36V, při vyšším napětí proud klesá.
Jiri MajkiČlenPřidáno
před 9 letZase to tady zamrzlo a smazané fotky.