Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Satelit, nebo internetovou televizi IPTV?

Poslední aktualizace před 1 měsíc
MarhonMarhonČlen
Přidáno před 6 let

Zdenek a Alena napsal:

@Zdenek a Alena - Tak ještě k tomu použití Cromecastu jsem teď našel LTE modem na baterii který má vydržet "až" 8 hod provozu tak
by to bylo asi schůdné, ale nemám to vyzkoušeno.
odkaz na modem: https://www.alza....455335.htm

Před časem jsme zakoupili podobný LTE modem TP-LINK M7310. Ač vím, že se obecně jedná o dobrou značku, tak tento modem moc povedený nebyl. Cca po půl hodině provozu nahlásil "připojeno, bez internetu". Dvakrát jsme to reklamovali, po třetí jsme dostali nový kus, který to dělá taky. Myslím, že je to tím, že se po chvíli provozu přehřívá. Výrazně více se nám osvědčil podobný typ Huawei E5573s. Máme v něm neomezená data, při jízdě autem je stále v USB nabíječce a připojujeme se na něj tabletem, telefony i ntb. Rychlost výborná, většinou i lepší jak pevný internet. Vzhledem k velikosti ho sebou běžně nosím v batohu i s tabletem. Už dvakrát jsme měnili baterku, která vydrží cca rok a půl. Vloni, když měl T-mobile akci na neomezená data, tak jsme ho používali i v zahraničí. Výdrž mimo zásuvku prodlužujeme powerbankou, pak vydrží celý den.
R
RudyČlen
Přidáno před 6 let
Doposud v autě používám TP-LINK M7300. Používáme ho stejně jako je uvedeno v předchozím příspěvku. Registroval jsem stejný problém s přehříváním modemu. Pokud leží na volno funguje, v tašce, batohu nebo zapadlý mezi postry se přehřívá. Nevýhodou je i nepřítomnost displeje pro rychlé ověření WLAN spojení apod.
Rozhodl jsem se proto objednat nový modem HUAWEI E5577C, který má pozitivní reference. Je vybaven jednoduchým displejem a bude se hodit vstup pro externí anténu LTE anténu. Plánuji ho zabudovat do vyjížděcí skřínky pro TV tak, aby ho šlo kdykoli vyjmout, dát do batohu a použít např. s tabletem při turistice. Po delším pátrání na netu mi tento modem přijde jako nejvhodnější. Info např: https://www.lte-u...e5577c.htm
Rád se však nechám poučit o vhodnějším modemu.
KlikosKlikosČlen
Přidáno před 6 let

Rudy napsal:

@Rudy - Doposud v autě používám TP-LINK M7300. Používáme ho stejně jako je uvedeno v předchozím příspěvku. Registroval jsem stejný problém s přehříváním modemu. Pokud leží na volno funguje, v tašce, batohu nebo zapadlý mezi postry se přehřívá. Nevýhodou je i nepřítomnost displeje pro rychlé ověření WLAN spojení apod.
Rozhodl jsem se proto objednat nový modem HUAWEI E5577C, který má pozitivní reference. Je vybaven jednoduchým displejem a bude se hodit vstup pro externí anténu LTE anténu. Plánuji ho zabudovat do vyjížděcí skřínky pro TV tak, aby ho šlo kdykoli vyjmout, dát do batohu a použít např. s tabletem při turistice. Po delším pátrání na netu mi tento modem přijde jako nejvhodnější. Info např: https://www.lte-u...e5577c.htm
Rád se však nechám poučit o vhodnějším modemu.

Letos jsem přesně tohle řešil - nakonec jsem šel do ekonomické varianty a koupil e5573s za 900 Kč ve výprodeji na netu (verze S má 2 vstupy na antenu - obyčejná 5573 nemá žádný vstup). Verze e5577 je už poměrně starý modem (2016), novějším typem je 5785, který nabízejí zde:
https://www.o2.cz...om-image-4

Výhodou Huawei modemů je možnost napojení antény, díky tomu budu mít snad LTE i v místech, kde jsem doposud na telefonu detekoval jen E s plným signálem...
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 6 měsíců
Ahoj všem, nechci zakládat nové téma a tak oprašuji tuto starší diskuzi.
Mám TV Finlux TVF22 a používám multimediální centrum Xiaomi Mi TV Stick EU. Je to úplná tragédie, stále se to seká a padá. Hledám jiné, které by měl někdo ověřené, že to funguje. Máte někdo nějakou ověřenou zkušenost a doporučení? Díky.
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 6 měsíců
@PetrM, v tomto vlákne si sám sebe odpovedáš https://www.carav...owstart=20
Inak používam lacnú prenosnú SAT TV a taktiež OTT & IPTV cez Dongle R 4K ak je v kempe dostatočná WI-FI...
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 6 měsíců

kompersor4 napsal:

@kompersor4 - @PetrM, v tomto vlákne si sám sebe odpovedáš https://www.carav...owstart=20
Inak používam lacnú prenosnú SAT TV a taktiež OTT & IPTV cez Dongle R 4K ak je v kempe dostatočná WI-FI...

Ano, příjem TV signálu mám vyřešený popsaným způsobem. Ptal jsem se ale na něco jiného, na příjem přes internet a na vhodné a ověřené zařízení.
K
karlicČlen
Přidáno před 6 měsíců
Používám Multimediální centrum Google Chromecast Google 4 TV 4K . Už se nedělá, ale lze jej koupit po bazarech
https://elektro.bazos.cz/inzerat/2097...gle-tv.php
https://elektro.bazos.cz/inzerat/2077...tra-tv.php

Nástupce se jmenuje Google TV Streamer 4K
https://www.softcom.cz/eshop/google-t...95084.html V sadě myslím není HDMI kabel a USB C nabíječka, nutno mít nebo dokoupit. Nevlastním, ale recenze jsou skvělé. Základem internetové TV jsou dobrá data, takže prověřit i to. V kempech je většinou WiFi tragická a na ni IP TV jede špatně, seká se. Proto je dobré mít vlastní 4G, 5G router s wifi.
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 6 měsíců
@PetrM, napísal som to práve preto, lebo aj tvoj USB Xiaomi Stick je vhodné a overené zariadenie na príjem OTT & IPTV. Podstané však je ako máš poriešený prístup k internetu s jeho rýchlostou a konektivitou. Takže ak budeš mať tvoj prístup k internetu cez Starlink, tak Xiaomi Stick na IPTV dostačovať musí...
Na OTT & IPTV používam v karavane Homatics Dongle R4 K. V Grécku na Plaka Beach Camping mi aj cez kempovú WI-FI s týmto zariadením bez problémov fungoval príjem OTT českej televízie
https://www.carav...amp;pid=27
Je hodne dôležité aký máš prístup k internetu...
Upravil kompersor4 dne 30.10.2025 16:57, před 6 měsíců
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 6 měsíců
V tuto chvíli používám hotspot přes mobil, pokud signál není, holt se na TV nedívám. Xiaomi Mi TV Stick EU mi velmi často padá, i když je signál silný. Hledám tedy něco jiného, co je ověřené v provozu.
M
mileČlen
Přidáno před 6 měsíců
Ahoj, dělám stejně jako ty. Po nějaké době jsem měl stejné problémy. Kostičkovalo to , sekalo a nebo pořád divně zelená obrazovka i když byl signál v pohodě. Doma mám stejné zařízení na starší televizi. Po jednom z výjezdu jsem obě zařízení prohodil a zjistil že to z auta zlobí i doma a z domova funguje v autě normálně.
Prostě Xiaomi zemřelo a nešlo s tím nic dělat. Koupil jsem nové a vše zase funguje v pohodě.
Mirek
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 6 měsíců

PetrM napsal:

@PetrM - V tuto chvíli používám hotspot přes mobil, pokud signál není, holt se na TV nedívám. Xiaomi Mi TV Stick EU mi velmi často padá, i když je signál silný. Hledám tedy něco jiného, co je ověřené v provozu.

Aky signál? Signál internetu? To je čo? V digitále pripojenie internetu buď máš alebo nemáš...Najdôležitejší údaj pre IPTV & OTT je predsa rýchlost internetu a konektivita.
Skús odmerať rýchlosť tvojho internetu /Internet Speed Test/. Ak rýchlost internetu kolíše pod hranicu 15 Mbps, obraz seká a rozpadáva sa. Na plynulý a kvalitný obraz internetovej HD & UHD 4K televízie potrebuješ stabilný Download 50 Mbps.
Upravil kompersor4 dne 30.10.2025 20:59, před 6 měsíců
J
JménoČlen
Přidáno před 6 měsíců
Já neporadím, ale musím si rejpnout - do kempů nejezdím se dívat na televizi (a nechápu satelity na střeše snad většiny bydlíků a už vůbec ne třeba ohromný lcd výsuvný z "garáže"Wink.
A pokud tam není či je jen mizerná wifina, jsem radši, aspoň to děti trochu omezí v čučení do telefonů a tabletů a je tak snazší je třeba dostat na výlet :-)
Osobně se mi sice snad jen jednou, ale aspoň tak, povedlo týden dovolené nekouknout na stránky typu Seznam, kam jinak nahlédnu denně a tyhlety internety omezit opravdu jen na minimum jako dovolenkové informace, trochu komunikace a technické diskuze.
Tomik Kralu, Peter S, kamilio, Jirka W
zdenek a Irena Lbczdenek a Irena LbcČlen
Přidáno před 6 měsíců
Jezdíme vcelku často, do kempu i na divoko a to celoročně. Chodíme na výlety, jezdíme na kolech, ale i tak je dost času podívat se na televizi, je třeba brzy tma, nebo dávají v noci sportovní přenosy, nebo je hnusně.
Dříve jsem pobíhal s trojnožkou a parabolou okolo karavanu, hledal místo s čistým výhledem na družici a ladil a ladil...
Vše jsem vyhodil, koupili jsme velký tablet a jedeme přes neomezená Data O2 v Čr a 80 Gb v zahraničí. Vše funguje a dívat se můžu kdykoliv a kdekoliv, třeba i na WC. Současně lze použít 3 zařízení...
Před týdnem jsme 8 dní cestovali po Německu, 1 noc na Stp, jinak mimo, pokaždé jinde, bylo vcelku nevlídno, televize to jistila! Jasně, mohli jsme si číst, nebo hrát prší, ale raději jsme na tabletu a internetu vyhledávali naše další cíle a k tomu nám hrála telka.
Prostě paráda!!!
Fun, PetrM, karlic, Peter S, mile, Jirka W
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 6 měsíců
@kompersor4
Máš pravdu, napsal jsem to nepřesně. Tudle jsem byl v místě, kde mi mobil ukazoval 5g a plný signál a rychlost byla asi jen 5M. Ale to moje zařízení se nechce ani přihlásit k TV, stále to padá (není signál) a i když je rychlost dostačující, často to nefunguje.
Upravil PetrM dne 31.10.2025 10:18, před 6 měsíců
PetrMPetrMČlen
Přidáno před 6 měsíců
@jméno
Promiň, ale přesně tohle jsem tu fakt řešit nechtěl. Je každého věc, jestli a na co se dívá a co dělá.
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 6 měsíců

zdenek a Irena Lbc napsal:

@Zdenek a Irena Lbc - Jezdíme vcelku často, do kempu i na divoko a to celoročně. Chodíme na výlety, jezdíme na kolech, ale i tak je dost času podívat se na televizi, je třeba brzy tma, nebo dávají v noci sportovní přenosy, nebo je hnusně.
Dříve jsem pobíhal s trojnožkou a parabolou okolo karavanu, hledal místo s čistým výhledem na družici a ladil a ladil...
Vše jsem vyhodil, koupili jsme velký tablet a jedeme přes neomezená Data O2 v Čr a 80 Gb v zahraničí. Vše funguje a dívat se můžu kdykoliv a kdekoliv, třeba i na WC. Současně lze použít 3 zařízení...
Před týdnem jsme 8 dní cestovali po Německu, 1 noc na Stp, jinak mimo, pokaždé jinde, bylo vcelku nevlídno, televize to jistila! Jasně, mohli jsme si číst, nebo hrát prší, ale raději jsme na tabletu a internetu vyhledávali naše další cíle a k tomu nám hrála telka.
Prostě paráda!!!

Máš velkú pravdu v tom, že ku sledovaniu telky sú potrebné neobmedzené data...2 roky tomu nazad som si zaplatil neobmedzené data pre Europu cez O2 v cene 65 €/ mesiac, lenže trebárs na Balkáne to na sledovanie SK&CZ tv vysielania použitelné nebolo kvôli konektivite a kolísajúcej rychlosti internetu. Takže s tým, že všetko funguje a dívat sa na telku kdykoliv a kdekoliv cez O2 vôbec nesúhlasím. Skúšal si sledovat CZ tv vysielanie cez O2 v Monte Negro? V Albánsku? V Grécku? V Severnom Macedónsku? V Nemecku ti to fungovat môže, avšak na Balkáne v štátoch ktoré som napísal z vlastnej skúsenosti viem, že rozpad obrazu a jeho neustále záseky odradia telku cez O2 sledovať...Takže KDYKOLIV a KDEKOLIV cez O2 nieje pravda.
Upravil kompersor4 dne 31.10.2025 10:47, před 6 měsíců
kompersor4kompersor4Člen
Přidáno před 6 měsíců
@PetrM, mám zato, že zatial jediné normálne cestovateĺské riešenie ku sledovaniu internetovej televízie je pripojiť sa na internet cez Starlink https://vyletsmar...olvek-ste/
K
kamilioČlen
Přidáno před 6 měsíců
@PetrM Prepac ale toto je forum, nie platena sluzba podpory, tu sa moze kazdy vyjadrit k teme, aj ked to zrovna nie je odpoved aku ocakavas.
M
mileČlen
Přidáno před 6 měsíců
kamilio Jak píšeš ,vyjádřit se k tématu a ne někomu radit nějaké nesmysli o které zakladatel vlákna nestojí.
To jsou právě ty důvody proč sem chodí málo lidí a ještě míň přispívá nějakou radou.
zdenek a Irena Lbczdenek a Irena LbcČlen
Přidáno před 6 měsíců
Ale ano, je to pravda. Tam, kde se pohybujeme my, to pravda je. Když ale jede člověk někam mimo civilizaci, asi to fungovat nemusí.
I kdyby někdy signál nebyl, stalo se to jen vyjímečně, je to pro nás, zatím, to nejlepší řešení. A o to tu, myslím si, šlo.
PS: možné řešení v exotických krajích by byla možnost zakoupit si data v místě pobytu, nevím, nikdy jsem neměl potřebu to řešit...
Upravil zdenek a Irena Lbc dne 31.10.2025 19:16, před 6 měsíců
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 17
Členové online 0

Celkem členů: 16,706
Nejnovější člen: Renije
TOPlist

Copyright © 2025