Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

S rezervou nebo bez? (obytné auto)

Poslední aktualizace před 6 měsíců
Lubos a DasaLubos a DasaČlen
Přidáno před 14 let
Lepší je 10 let sebou vozit nepoužitou rezervu, než zůstat stát na silnici s píchlým kolem a prázdnýma rukama. A že jsem ještě nikdy nepíchl neznamená, že se mi to nestane třeba hned zítra. Ono totiž v životě se vždycky stane všechno poprve a většinou právě v tu nejnevhodnější chvíli.
Zdraví
Luboš a Dáša
viera a vladoviera a vladoČlen
Přidáno před 14 let

Citovat

Lubos a Dasa napsal:

Lepší je 10 let sebou vozit nepoužitou rezervu, než zůstat stát na silnici s píchlým kolem a prázdnýma rukama. A že jsem ještě nikdy nepíchl neznamená, že se mi to nestane třeba hned zítra. Ono totiž v životě se vždycky stane všechno poprve a většinou právě v tu nejnevhodnější chvíli.

Týmto si povedal všetko.
viera!l a vlado!y
koľko vzletov toľko pristátí!
daluksdaluksČlen
Přidáno před 14 let
Nojo, ale kam ji dát? Kromě toho, že je těžká je i velká. Na podvozku místo není, vzadu jsou kola, na střeše taky místo není a do garáže se nevejde.
harleyharleyČlen
Přidáno před 14 let
Jednou jsem prorazil kolo na přívěsu o takovej blbej pařízek schovanej v trávě.Do nejbližší vesnice to byli asi dva km.Byl jsem moc rád,že mam rezervu,protože průraz nespravíte nějakym sprejem nebo zázračnym flekem.Prostě rezerva.Bez ní je to hazard.A nevěřim,že se nikam nevejde.Holt chlapi musíme brát místo dvou kaslíků piv jen jeden.Jinak to nevidim:D
Pavel,Martinka a tři háďata
DoskocilDoskocilČlen
Přidáno před 14 let
Ahoj. Pro přívesy s celkovou hmoností nad 750 kg je povinné rezervní kolo (a provozní brzda, ale tu mají i lehčí přívěsy) podle Podmínek pro provoz vozidel na pozemních komunikacích. Vyjímka teď platí snad jen pro osobní auta, nevím to přesně, tj. souprava na opravu pneu. Čáo, Pepa.
barumacibarumaciČlen
Přidáno před 14 let
Vím,že plno z vás se mnou nebudete souhlasit,ale přesto píši svůj názor.
Ano rezerva,když je kam dát a nevadí váha je určitě dobrá.Já ji sice nevozím,protože bych jí musel dát do garáže a tam už mám svých cajků víc než dost.
Jestli-že,kdo nechce vozit rezervu bude dodržovat tyto zásady,pak to riziko problému hodně dokáže snížit.
1,Je nutno nejpozději po šesti letech koupit vždy nové pneu a nečekat až je sjedu. Z důvodu ultrafialových paprsků pneu začíná puchřet.
2,Nesmí se mi při píchnutí stát to,aby mi zní ušel veškerý vzduch a potom hrozí,že pneu rozválím-Mám kontrolor nastaven na 3.5Atm a na této hranici to začné pískat a vím,že musím co nejrychleji zastavit.V případě píchnutí toto stačí,většinou tam hřebík a jiné zůstane a tím to uchází pomalu a když vám pneu bouchne,tak to není téměř vždy tím předmětem,ale stářím pneu.
3,vozím sebou kompresůrek s knotovou soupravou a dokážu si opravit na cestě i průpich do12mm,vždy sem si zatím poradil.
Takto to mám já,ale jak jsem psal již na začátku,kdybych jí měl kam dát aby mi nepřekážela a dnes už by mi vadila i ta váha,vozil bych jí také,je to jednodušší.
barumáci.
DaMiTrDaMiTrČlen
Přidáno před 14 let
Ten kontrolor tlaku je asi dobrá věc. Jaký bys doporučil? Kde se to dá sehnat? Jde to na jakékoliv pneumatiky? Montáž zvládnu sám, nebo přes servis?
Dája a Míra
barumacibarumaciČlen
Přidáno před 14 let
Musíš si pořídit takový,aby byl do tlaku co foukáš pneu.Ty si ho sám nenamontuješ-musíš sundat pneu,odstranit starý ventil a našroubovat zevnitř na disk nový,který je v té sadě.
U nás je to někde okolo 3.500,kč,ale Jarda77 jak ho znám tak zareaguje a najde ti u našich sousedů možná i něco levnějšího,viď Jardo?
barumáci
DaMiTrDaMiTrČlen
Přidáno před 14 let
Díky za info. Hned se do toho pustím abych to mohl s přechodem na letní gumy nasadit.
Dája a Míra
FJRFJRČlen
Přidáno před 6 měsíců
Něco pro ty co ještě nevozí rezervo, kámen v Rakousku na dálnici, ve 2 v noci za deště. Díky rakouským žlutým andělům jsem bezpečně přehodil rezervu a pokračoval do hodiny v jízdě. Bez rezerva by to bylo o dost složitější.
FJRFJRČlen
Přidáno před 6 měsíců
Foto
FJRFJRČlen
Přidáno před 6 měsíců
Tak ještě jednou
FJR Připojili následující obrazek:
img_1230_1.jpeg
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 6 měsíců
Za mě určitě jezdit s rezervou. Sice je to nějaká hmotnost navíc, ale určitě je to lepší než stát několik hodin např. na dálnici a čekat na pomoc s bouchlou nebo rozválenou pneumatikou.
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 měsíců
Přiznávám, jezdím bez rezervy. Tak, a je to venku. Za celý svůj život jsem ji nepotřeboval, tak mě nesuďte. Až to bouchne, bude to fér výměna za roky sladkého ignorování rezervy.
😊😊😊
Fun
Smile 😊
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 6 měsíců
Mě před lety bouchla pneumatika na D1 a byl jsem rád, že mám rezervu. Kdyby se mi to stalo například v Turecku, tak by to byla určitě zajímavá bojovka. 😂
Petr ZPetr ZČlen
Přidáno před 6 měsíců
Ahoj, souhlas, jedině s rezervou. Bouchla mi - zadní ve Slovinsku na dálnici. Naštěstí zastavila místní odtahovka, pomohla mi přehodit a hlavně nechal stát auto s majáky za autem. za pul hodky , jsem už byl v servisu a koupil novou gumu . Takže s rezervou v klidu. Zaplatila to Allianz. Nevím jak dlouho by trvalo, kdybych potřeboval novou gumu na dálnici. A to bylo Slovinsko. Ani nedomýšlím, když jsem jel po Albánii, kde bych sháněl novou gumu
A
AutorollerČlen
Přidáno před 6 měsíců

Fun napsal:

@Fun - Přiznávám, jezdím bez rezervy. Tak, a je to venku. Za celý svůj život jsem ji nepotřeboval, tak mě nesuďte. Až to bouchne, bude to fér výměna za roky sladkého ignorování rezervy.
😊😊😊

Nevhodný příspěvek, věřím, že si nikdo z něj nebude brát příklad
FunFunHlavní administrátor
Přidáno před 6 měsíců

Autoroller napsal:

@Autoroller -

Nevhodný příspěvek, věřím, že si nikdo z něj nebude brát příklad

Věřím, že většina diskutujících chápe můj příspěvek s přiměřenou dávkou nadsázky. Pro ty ostatní může působit opravdu nevhodně.
K
koko0925Člen
Přidáno před 6 měsíců
S novým autem už také bez rezervy. Chce to ale ne moc staré pneu a nepřetížené vozidlo. Ke kompresůrku s mlíkem jsem ještě přibalil knoty a nějaké zázračné TEMU špuntíky :-)
T
Tomik KraluČlen
Přidáno před 6 měsíců
koko0925
To je hezké, ale to ti pomůže jen v případě, že stačíš zastavit než rozválíš píchlou pneumatiku v případě, že ti pneumatika nebouchne a že dojde jen k pomalému defektu.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 14
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025