Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

bourané ducato 2013

Poslední aktualizace před 4 roky
S
stokr556Člen
Přidáno před 12 let
boky i střecha jsou potaženy laminátem. Dá se koupit v roli. my jsme dávali 1mm silný, 3metry šířky a brali jsme ho v návinu 30metrů.
S
snekČlen
Přidáno před 12 let
Bylo by možné napsat adresu firmy nebo link na firmu která tento laminát prodává.Děkuji.
L
LakyČlen
Přidáno před 12 let

Citovat

stokr556 napsal:

Děkujeme moc !) Ano, osobně jsem železniční modelář (KŽM SOKOLOV) :D, jinak ted jsem studentem na strojarne zčú v Plzni. Co se týká stavby, já jsem spíš jen pomocná ruka, zbytek má na svědomí strejda, který ho kupoval. Ten se zabývá výrobou nábytku, rekonstrukcemi domů, stvbařinou apod. a je opravdu hodně šikovný :^
... PĚKNÁ práce a hodně nervů a trpělivosti ,oběma klobouk dolů . Pokud to není tajné unikla mi trochu kalkulace cen koupě auta a nákladů -materiál +práce ,zajímalo by mne to.!)
Žijeme jen jednou.
S
stokr556Člen
Přidáno před 12 let
Laminát jsme brali od této firmy, po konzultaci s Richardem, který ho dával na střechu své avie !y Je dobré zavolat, v nabídce na webu jsem to co jsme tam dávali nenašel, ale mají ho.

http://www.pamaas...ch-uniroll

Co se týká stavby po finanční a časové stránce, tak časově se na tom strávilo 8 víkendů (jen soboty a nedělě), v týdnu se na auto nešáhlo. Zhruba 3 víkendy z toho se dělalo ve 3 lidech, zbytek ve 2. Co se týká ceny, je to zatím jen hodně orientační, ale překližky stály cca 15tis, laminát 13tis, nosníky necelé 4 tis, pu pěny, lepidla, a kontaktni lepidla ve spreji cca 10tis. ta nástavba i s tím foliovým polepem vyšla cca na 50tis. Ale nejsou v tom započítaná okna, dveře ani podlaha + zadní stěna te nástavby - ty se použily z původního auta. Co se musely objednávat nové díly, že nepřežily nehodu (bočnní okno, kličky na oknech, venkovní olištování střechy, jedno ze střešních oken apod..) zatím stály asi 15tis. Představa je taková, že zhruba do 100tis se oprava vejde. Co se týká auta, tak to stálo, jestli se nepletu 600tis bez daně. DPH se z toho odeče a z ní se to auto dá dohromady.
P
pave753Člen
Přidáno před 12 let
Prajem im veľa nevŕzgavých, slastných kilometrov. Zaslúžia si to za svoju vytrvalosť pri obnove obytného vozidla.

A nech sa vždy pri prejazde popod mosty radšej " skrčia ".
CibiCibiČlen
Přidáno před 12 let
Musím říct, že pěkná práce. Mosty jsou moje noční můra :-)
VW LT 35 maxi
K
kutil1Člen
Přidáno před 12 let

Citovat

stokr556 napsal:

boky i střecha jsou potaženy laminátem. Dá se koupit v roli. my jsme dávali 1mm silný, 3metry šířky a brali jsme ho v návinu 30metrů.

Ahoj, klobouk dolů před tou odvahou a také dík za fotky, je to poučné. Když se dívám na fotku č. 174/371, kde je vyfocen potah boku a pak na fotku č. 295/371, tak to je tentýž povrch, nebo se na povrch z fotky č. 174/371 ještě něco dávalo?
S
stokr556Člen
Přidáno před 12 let
Je to jiný povrch. Na povrch laminátu, co je na fotce 174 se lepila celoplošně na celou nástavbu autofolie - bílá, 3d s motivem carbon - dává se při různých tuningových a stylingových úpravách. Dávala se tam místo lakování, jelikož samotý laminát není údajně odolný UV záření a toto se nabízelo jako nejlevnější a nejjednodušší varianta povrchové úpravy. Dobře se s tím pracuje a je to neskutečně přizpůdsobivé povrchu. Doporučuji shlédnout nějaká vide, jak se taková autofolie aplikuje :^ https://www.youtu...S92rChgJAk

my měli výhodu v tom, že se polepovaly jen rovné plochy, a bylo to bezproblému :)
traktortraktorČlen
Přidáno před 12 let
Ahoj.Jste velcí pašáci a klobouk dolu.:g
Z
zdenekmlejnekČlen
Přidáno před 12 let
Tohle auto v létě stálo v Havlíčkově Brodě v jednom servise. Chodil jsem kolem toho a přemýšlel, čím se to stalo.......:)
don Ferraridon FerrariČlen
Přidáno před 12 let
Velká gratulace a opravdu, skvělá práce. Když jsem loni opravoval svůj karavan, uvažoval jsem o kompletní nové boudě, sestavené přesně jako děláte Fiata, tedy hlavně ten sklolaminát a tu fólii. Myslel jsem si, že je to blbost, ale teď jsem přesvědčen, že je to možné, takto udělat. Jen bych se chtěl zeptat, jakým lepidlem, je sklolaminát, nalepen na rošt? Děkuji a přeji vše nej do nového roku.
Já (42) Miruška (35) Dominik (15) Vanesska (10) Chevrolet Lumina APV 3,8 USA verze Škoda felície 1,6 bydlík Wilk 460
S
stokr556Člen
Přidáno před 12 let
předem se chci omluvit všem co mi psali a neodpovídal jsem. Mám toho ted hodně a nestíhám. Dotazy zodpovím v nasledujícím týdnu.

ale začíná být doba, kdy se zase rozjedou práce na autě. Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s ošetřením podvozku nástavby? original je to natřene buhvičim černym-jakoby gumovy povrch, ale kvalita nic moc. Budeme to přetírat znova komplet, ale vznáším dotaz, je něco osvedčeného?

Předem díky
TraperTraperČlen
Přidáno před 12 let
Žasnu a zírám. Všechno vám sedělo? Nebude zatékat? Jak a čím jste dělali hrany?
S
stokr556Člen
Přidáno před 12 let
Všechno sedělo bezproblému, nenarazili jsme na jedinou věc, která by zatím neseděla. Hrany se zatím řešily jen přetažením té autofolie přes hranu cca o 2cm, ale jinak se udělají stejně jako to bylo. na takové to hnusné mazlavé medvedí hovno či co to je se nalepí gumové těsnění, a přes to hliníková lišta. tak jak to bylo original :)
H
hlubucek ivanČlen
Přidáno před 12 let
Đobry den mam dotaz chtel bych potahnout laminatem prepravni vlek kostru mam z jeklu chci se zeptat jestli jde nejdriv pripevnit laminat nyty jako se delal hlinikovy plech pres to dat hlinikove listy a potom zevnitr nalepit polystiren moc dekuji za odpoved Hlubucek Ivan
S
stokr556Člen
Přidáno před 12 let
Zdravím. Co se týká laminátu a nýtování, tak by musel být asi silnější. My používaly 1mm silný a ten bych si asi nýtovat netroufl. ale dělá se i 2 a 3 mm silný, tak třeba ten 3mm už by asi nýtovat šel. Navíc se obávám, že by měl laminát tendenci se "vlnit" a že ten vzhled by nakonec nebyl nic moc. navíc při lepení polystyrenu na laminát - je potřeba ho dobře přitisknout/přitlačit, aby se to dobře chytlo. A nevím jak by se tohoto docílilo, pokud by byl laminat již někde nanýtovaný.

Automatické sloučení 24.03.2014 08:13:
Tak doba pro pokračování se rychle blíží. v následujícím víkendu (pokud počasí dovolí) by se opět měly rozjet práce na ducatu. Přes zimu se dosehnala většina z chybějících/poškozených dílů, chybí už jen drobnosti.
Foto budu průběžně nahrávat !u

Automatické sloučení 05.04.2014 21:14:
počasí se umoudřilo a tak se po zimě opět rozjely kompletovací práce na autě. Během dneška se očetřila zadní část podvozku tlumexem a začalo se osazovat spodní oplastování a dveře, jak vstupní tak do zadního prostoru. Dnes se stihla pravá strana komplet, a na levé oplastování. Dveře se na levou stranu osadí během zítřka, stejně tak jako zadní nárazník. Fotky pokračují od této: http://stokr556.r...G_3302.jpg

už to zase začíná vypadat jako auto !y

Automatické sloučení 21.04.2014 17:59:
Využili jsme prodlouženého víkendu a opět se pustili do dalších prací. V pátek se jelo pro objednané díly do Mar.Lázní. Šílený přístup ze strany výrobce(předpokládám že to není úplně vina majitele prodejny (HVcaravans), i když určitou míru na tom taky může mít. Bylo objednáno 21m těsnění pod obvodové profily, 7metrů rohového střešního profilu, 20 metrů ozdobné pásky do té lišty a 2ks naohýbaných obvodových lišt na alkovnu a nový plastový podběh. Pokud někdy budete něco objednávat, dejte si na to opravdu pozor. Chtěli dopředu zaplatit celou částku a je docela dlouhá dodejní doba. Ale při přebírání se na to jen tak kouklo a začalo se nakládat. s naohýbanými profily problém nebyl, ale když jsme zvedali ten sedmimetrový profil lišty, tak se nám nepozdávalo jak se moc ohýbá. tak jsme ho kousek rozbalily a ejhle, šlo o úplně jinou lištu! (mohli se seknout v objednávce ve firmě nebo možná už i při objednávání. Ale na druhou stranu, co to je za vedoucího prodejny, kterému tam přijde poměrně drahá zakázka, a ani to nezkontroluje, přeztože věděl že si pro to přijedeme osobně? - a defakto jen kvůli tomu jsme tam osobně jeli... Tak se to vyreklamovalo a jelo se domů. Doma další šok, místo objednaných 21metrů těsnící gumy je jí necelých 19... (Cena cca 250kc/metr, a 21metrů se jí nebralo jen tak pro nic za nic.... Grrrr.... :@) a pak se na někoho spoléhejte... Ale no to nic. Dolepila se folie na přední část alkovny, přidělal se plastový "kšilt" mezi alkovnu a kabinu, dala se těsnící guma (naštěstí vyšla, byť tak tak ale to že jí bylo o 2 metry míň nám trochu zkazilo plány, že bychom jí položili vkuse kolem celé nástavby. A olištovalo se to. použily se původní lišty, kupodivu se to podařilo seskládat kompletně. Vsadil se nový podběh na pravou stranu. Dále se již osadil zadní nosič na kola a pomalu se začalo pracovat i v interieru...

Pokračování příště

posledních 7 řádků:

http://stokr556.r...ucato_2013
Upravil stokr556 dne 21.04.2014 17:59, před 12 let
D
Daniel TrochtaČlen
Přidáno před 12 let
kochám se s každou další fotkou! jen tak dále! Bravo!!
P
poldajČlen
Přidáno před 12 let
To bude určitě kvalitnější než originál.Super práce chlapi.
:g
S
stokr556Člen
Přidáno před 12 let
poslední víkend, co bylo auto u nás. Navěsila se markíza, daly se poslední plasty, takže auto už finálně zaopatřeno proti zatečení a odjelo do Prahy, kde se dodělá interier. ještě chybí pár drobností zvenčí, ale to už jsou jen "detaily". Auto se též polepilo nějakými obrázky, vypadá to dle mého dobře !M Podle obrázku na alkovně a na zadní stěně a taky kvůli své historii dostal krycí jméno Škubánek :q Bohužel foto jsem si nestáhl z foťáku a až do středy jsem pryč. tak nahraju potom :)

Automatické sloučení 08.05.2014 20:24:
zde poslední fata z víkendu. :)

na interieru se uz maká. Pokusím se zajišťovat fotky, ale nevím jak moc to pujde. Takže možná teď nastane tak měsíční pauza.

http://stokr556.r...G_3533.jpg
Upravil stokr556 dne 08.05.2014 20:24, před 12 let
bumlbumlČlen
Přidáno před 12 let
užasny....
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 28
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025