MikinČlenPřidáno
před 5 letZdravím,
Taky se přidám, nejvhodnější na tahání karavanů Ram 1500 Hemi 5,7 spotřeba 21 litrů LPG po dálnici. Karavan hmotnost 1800 kg. Mirek
Upravil Mikin dne 19.11.2020 18:48,
před 5 let
Mikin Připojili následující obrazek:
Zdarec všici,
my taháme Dethleffs Camper 560 1600kg Mitsubishi Pajerem III 118kw a je to paráda. Dřív jsme měli Hondu CR-V 2.0 benzín, ale ta to chudina nedávala...
AdasČlenPřidáno
před 5 letAhoj,
Za mě je ideální auto na taháí Range Roverer Tdv8 3,6 biturbo 200kw tahám s ním Tabberta 2300kg a jsem s tím maximalne spokojenej drive jsem mel Pajero 3,2 did 120kw ale tomu se moc nechtělo, jak přišel delsi kopec tak ztracel vykon. S Landrovetem jezdim okolo 13l nafty, s karavanem 15-16L na 100 km a kopec nepoznáte.
Díky čau.
[img][/img]
Upravil Adas dne 05.01.2021 02:34,
před 5 let
Adas Připojili následující obrazek:
ipyČlenPřidáno
před 5 letAhoj.
Záleží od hmotnosti prívesu, a hmotnosti, konštrukcie výkonu motora ťažného vozidla stabilita súpravy je najlepšia s dodávkou, dokonca lepšia ako s SUV.Karavan 1300 kg som ťahal Renault Scenic II 1,9 dci úplne v pohode vobec sa netrápil po diaľnici max 110km spotreba 10l stabilita dobrá,Kia Sorento 2,5crdi 110kw absolutne bes problémov spotreba 11l najazdil som na nej 480 000km bez vážnej poruchy 90% s prívesmi do 3000kg.Teraz mám Jeep Grandcherokee 3,0 188kw objem a výkon samozrejme nenahradíš spotreba 11 - 12l
Ivan.
Zdravím všechny.
Máte tu někdo zkušenosti s tím jak táhne nový Hyundai Tucson nx4 v benzinu ?
Kotýnci na cestách ...
Upravil Kukyn dne 07.11.2021 18:00,
před 4 rokyAHOJ měl jsem ho pujčeny od kamoše...jak jsem psal na začatku tohoto vlakna.měl jsem Hyundai i40 ,
auto to zvladalo ale trapil se při trochu většim kopečku,nebyl to automat.
Tak jsem si pujčil Tucsona a bylo to lepši ale opět trapení...nakonec jsem koupil
Mitsubishi Outlander II 4-4 automat-2012 a bylo to pecka,vyzkoušeno na stopání na Liberec
vubec to neví že něco taha.Pokud jde o automat,opět nemohu říct nic proti tomu.
jde o to že to chce 1) vyměnit olej v automatu
2) nechat to nastavit a řict že to bude hlavně tahat
3) servis vam to nastavi podle požadavku tahani
Tak jsem koupil opět Mitsubishi Outlander III - 2016-automat-4.4,obsah 2300
opět vše vymněnil (olej) a vše šlape jak ma...takže za mně bych do toho nešel
(Hyundai Tucson nx4 v benzinu ) a v benzínu uz vubec ne.oVše je jen o názoru,každy tady má jiny pohled a zkušenost.Jinak přeji hodně zdaru
a ještě jedna rada,pujč si ho někde a uvidiš,taky jsem zkoušel několik aut..
Tak pak dej vedet taky spotrebu, pac mam neprijemne tuseni, ze to bude papat i travicku kolem cesticky. My kdyz jsme tahali 1600kg karavan benzinovym CR-Vckem (2litr ), tak nebyl problem jezdit za 15litru...