Mysmallself : pokud nemáš ještě elektriku hotovou,z osobní zkušenosti doporučuju nadimenzovat el.instalaci pro event.možnost připojení dalšího ( víc ) solárního panelu,kdyby bylo potřeba,není to už velký rozdíl v investici a počítat s tím,že každý dva dny musím popojet abych dobil baterku mi přijde omezující,jednou zastavíš třeba na dýl ... ceny panelů dneska jsou už taky hodně nízko a slunko je (zatím :-) ) zadarmo ...centrála je určitě taky řešení,ale vidím v tom víc nevýhod oproti desce navíc na střeše,pokud máš místo ......... nám na 3 měsíce bohatě stačily 2x180Ah dobíjeny na střídačku 1 solárem,ted mám 2x100W + malej 60W zvlášt na startovačce (stále dobitá,venku v mrazech se osvědčilo) a stačí,víc dávat nebudu,nemám potřebu ...... měnič+ regulátory ,solárka Victron,jsem s nima 100% spokojenej .....................to je ale jen můj pohled,každý to má samozřejmě jinak ... jinak máš to pěkně udělaný ..:-)
Zdravím kolegové, nechci zakládat nové vlákno a tak se zeptám tady. Jak se pohybuje výška obytného auta od vestavby po běžnou alkovnu? Budu stavět velkou garáž a aby to mělo do budoucna nějaký smysl, tak řeším výšku vrat. Děkuji za případné info.
PepiČlenPřidáno
před 3 rokyAlkovna 3,30 výška ,vrata bych musel změřit.
malinaČlenPřidáno
před 3 rokyADRIA MATRIX polointegral projedu světlou výšku 2,85m.