Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

zacatecnik - koupe prvniho karavanu - rady a otazky

Poslední aktualizace před 5 let
krizik1krizik1Člen
Přidáno před 6 let
Pět let si vybírat karavan? To trochu zavání masochismem Shock.
D
drevokocurČlen
Přidáno před 6 let

Petr Z napsal:

@Petr Z - Zdravím, koukám na diskusi.. a mám jednu radu. Z vlastní zkušenosti- párkrát si různý přívěs půjč - možností je dost. A taky zkus auto .Jen tak poznáš co potřebuješ , jak se s jakou váhou jezdí a hlavně , když se párkrát vyspíš ,tak manželka určí co chce případně skládat :-) , kde vařit, umývat nádobí atd. a získáš čas na výběr.Já si vybíral 5 let. Pořád jsem chtěl něco jiného - auto nebo přívěs, jaká výbava atd. Pak jsem sehnal supr karavan Hymer - komplet elektrika, 2007 - ale po prvním majiteli s komplet papírama, Tahal jsem to Fiat SCUDO - váha 1503 kg, rychlost 110 . Samo že ATC. nikdy ani nekmitnul - vítr, proti auto, Ale chtělo to čas. Rozhodly finance. Přívěs má uplně jiné náklady. Nakonec stejně mám OA Adrii.:-) větší svoboda. Tak štasnou ruku a raději vraž do půjčení, než potom draze a dlouho dodělávat. Petr

Clovece, to mozna nebude zas tak spatna myslenk (pujcit si to, ne vybirat 5 let). Asi mas pravdu, co tu budu mudrovat, stejne nic nevymyslim, to bude asi nejrozumnejsi...
H
hugo 007Člen
Přidáno před 6 let

zdenecekpraha napsal:

@zdenecekpraha -

drevokocur napsal:

@drevokocur - neurazil :-)
Ja to ATC nepotrebuji, napsal jsem ze ty karavany namaji ATC protoze si mi napsal ze si mam takovy koupit :-)
ATC si necham namontovat az do dalsiho karavanu ;-)

Ale je pravda ze mozna tu bezpecnost resim az moc... to je ta "teorie" nastudovana z internetu...

Čauky.Chci zde napsat jen svou zkušenost.Někdo tady napsal že děti tě naučí jezdit rychle,hovno naučí,právě by to mělo být naopak.Když jsem se loni vracel z Dánska,kochal jsem se v Německu jízdou mimo dálnici.Předjel nás čech osobákem a táhnul karavan.Já jel cca 90,on tedy více.Předjel nás,zařadil se a v protisměru autobus.Do té doby jsem nikdy neviděl co to umí ze soupravou udělat.Rozkmitalo se to takoým způsobem že se nakonec převrátli.Samozřejmě jsme zastavili a manželka jako lékařka pomohla.Jedinému dítěti,cca. 8 let už nepomohla a nepomohla ani posádka sanity.Takže,s prominutím,ten kdo napsal to že tě děti naučí rychle jezdit není člověk se zdravým rozumem.Mám známého na polygonu.Když tam byla ukázka toho,co umí karavan udělat v různých rychlostech z autem o rúzných hmotnotech,šel jsem se kouknout a vyzkoušet si to.Tak : převážná část lidí tahá osobákama - pánové,v krizové situaci nejhorší co může být.SUV a Toyota Hilux o mnoho lepší a nejlepší za dodávkou.Tak že pánové,mějte stabilizátory a jezděte 70,což je pro soupravu nejbezpečnější rychlost.A nebo dodávku a jezděte 80.Je to pouze má zkušenost,podpořená vyzkoušením si různých jízd.Pro ignoranty,jak se tu sám někdo nazval,přeji aby jeho anděl strážný měl rychlá křídla a všem přeji šťastné cesty.

Drevokocur : vyber si to,co ti bude vyhovat a neřeš věci jen podle internetu ale zdravým rozumem.

.......................................................................................................................................................................
Koukám, že jsi měl těžkou noc, snad už je ti líp, níže jsem okopíroval na co reaguješ:
.......................................................................................................................................................................
Aby bylo jasno 80 a 100 jsou identické karavany s rozdílem
stabilizátor
tlumiče
pneu index min. 100
za předpokladu dobrého stavu je jízda bezpečnější.
V HR jsem takhle lítal mezi svodidly a celá dálnice čekala za mnou co bude,
po téhle zkušenosti si dávám fakt pozor.
Přesto, málokdo ti přizná , že jezdí 100, aby tady nebyl vláčenej jako ignorant,
ale když si všímáš na dálnici je to úplně normální.
Takový keci, že cesta je cíl po 1000 km vezmou za své, a dovolená 10 dnů a děti
tě naučí jezdit rychleji.
Takže jsem ignorant.....
než jsem to sesmolil, koukám pár lidí se přiznalo
............................................................................................................................................................
Takže proč podle tvého úsudku nemůžu s Kodiaqem 4x4 a přívěsem jet v A na dálnici povolených
100km/h a musím podle tvého rozumu jet 70 km/h, když v tom případě bych na nejbližším výjezdu
opustit dálnici(min rychlost 80)
Jinak mám s přívěsem najeto cca 40000km za 15 let.
Promin můj hrubý slovník, jsem pravděpodobně velice natvrdlý.
Jsem členem tohoto fora od začátku, a jak ti fun jistě potvrdí vzniklo jako lepší
varianta Bartůnkova karavan cz, které skončilo právě kvůli takovým napadáním.
Opravdu nemohu za to co se stalo v Dánsku, i když jsem taky čech.
děkuji za přání štastných kilometrů, které přeji i tobě.
E
edahermanČlen
Přidáno před 6 let

hugo 007 napsal:

@hugo 007 -

zdenecekpraha napsal:

@zdenecekpraha -

drevokocur napsal:

@drevokocur - neurazil :-)
Ja to ATC nepotrebuji, napsal jsem ze ty karavany namaji ATC protoze si mi napsal ze si mam takovy koupit :-)
ATC si necham namontovat az do dalsiho karavanu ;-)

Ale je pravda ze mozna tu bezpecnost resim az moc... to je ta "teorie" nastudovana z internetu...

Čauky.Chci zde napsat jen svou zkušenost.Někdo tady napsal že děti tě naučí jezdit rychle,hovno naučí,právě by to mělo být naopak.Když jsem se loni vracel z Dánska,kochal jsem se v Německu jízdou mimo dálnici.Předjel nás čech osobákem a táhnul karavan.Já jel cca 90,on tedy více.Předjel nás,zařadil se a v protisměru autobus.Do té doby jsem nikdy neviděl co to umí ze soupravou udělat.Rozkmitalo se to takoým způsobem že se nakonec převrátli.Samozřejmě jsme zastavili a manželka jako lékařka pomohla.Jedinému dítěti,cca. 8 let už nepomohla a nepomohla ani posádka sanity.Takže,s prominutím,ten kdo napsal to že tě děti naučí rychle jezdit není člověk se zdravým rozumem.Mám známého na polygonu.Když tam byla ukázka toho,co umí karavan udělat v různých rychlostech z autem o rúzných hmotnotech,šel jsem se kouknout a vyzkoušet si to.Tak : převážná část lidí tahá osobákama - pánové,v krizové situaci nejhorší co může být.SUV a Toyota Hilux o mnoho lepší a nejlepší za dodávkou.Tak že pánové,mějte stabilizátory a jezděte 70,což je pro soupravu nejbezpečnější rychlost.A nebo dodávku a jezděte 80.Je to pouze má zkušenost,podpořená vyzkoušením si různých jízd.Pro ignoranty,jak se tu sám někdo nazval,přeji aby jeho anděl strážný měl rychlá křídla a všem přeji šťastné cesty.

Drevokocur : vyber si to,co ti bude vyhovat a neřeš věci jen podle internetu ale zdravým rozumem.

Koukám, že jsi měl těžkou noc, snad už je ti líp, níže jsem okopíroval na co reaguješ:
Aby bylo jasno 80 a 100 jsou identické karavany s rozdílem
stabilizátor
tlumiče
pneu index min. 100
za předpokladu dobrého stavu je jízda bezpečnější.
V HR jsem takhle lítal mezi svodidly a celá dálnice čekala za mnou co bude,
po téhle zkušenosti si dávám fakt pozor.
Přesto, málokdo ti přizná , že jezdí 100, aby tady nebyl vláčenej jako ignorant,
ale když si všímáš na dálnici je to úplně normální.
Takový keci, že cesta je cíl po 1000 km vezmou za své, a dovolená 10 dnů a děti
tě naučí jezdit rychleji.
Takže jsem ignorant.....
než jsem to sesmolil, koukám pár lidí se přiznalo
............................................................................................................................................................
Takže proč podle tvého úsudku nemůžu s Kodiaqem 4x4 a přívěsem jet v A na dálnici povolených
100km/h a musím podle tvého rozumu jet 70 km/h, když v tom případě bych na nejbližším výjezdu
opustit dálnici(min rychlost 80)
Jinak mám s přívěsem najeto cca 40000km za 15 let.
Promin můj hrubý slovník, jsem pravděpodobně velice natvrdlý.
Jsem členem tohoto fora od začátku, a jak ti fun jistě potvrdí vzniklo jako lepší
varianta Bartůnkova karavan cz, které skončilo právě kvůli takovým napadáním.
Opravdu nemohu za to co se stalo v Dánsku, i když jsem taky čech.
děkuji za přání štastných kilometrů, které přeji i tobě.

Ahojky.Nevím proč se tak rozčiluješ.Zde.......tě až tak moc nenapadl,ty jsi si naběhl sám a to tím,jak jsi psal o dětech.To asi opravdu nebyl ten pravý a správný příměr.Chce to jen vážit co píši,a pak se nemusím rozčilovat.Když si po sobě přečzeš co jsi napsal ty,tak zjistíš,že ty jeho napadáš daleko více.Ale to jsme zase,jak je to zde zvykem odbočili dost daleko od tématu.
H
hugo 007Člen
Přidáno před 6 let
Máš naprostou pravdu, reaguju pouze na jeho slova,
stačí když každý napíše svůj názor na který má rozhodně právo
a ostatní nechá na pokoji a právo na svůj názor.
Pak se tady nikdo nemůže rozčilovat, proč taky.
T
tomas86Člen
Přidáno před 6 let
Přidám jenom poznatek k těm rychlostem a času. Jedná se o totožnou trasu, převážně po dálnicích cca 1700km.

80km/h - 3 celý dny jízdy 2x spaní - hrozné, únavné, stresující. Jízda mezi kamiony zepředu, zezadu i zleva, člověk
nevidí kam jede, ani kde je.
100km/h - 2,25 dne jízdy 2x spaní - normál, jak jsem zvyklý, časté zaseknutí v pravém pruhu při větším provozu,
akcelerace , brždění = větší spotřeba.
110km/h -1,5 dne jízdy 1x spaní - letos jsem to zkusil poprvý a bylo to jednoznačně nejlepší, jízda mnohem
plynulejší, mnohem méně podřazování v kopcích, méně zasekání v pravým pruhu,
vliv na spotřebu zanedbatelný.
Upravil tomas86 dne 15.01.2020 19:22, před 6 let
E
edahermanČlen
Přidáno před 6 let

tomas86 napsal:

@tomas86 - Přidám jenom poznatek k těm rychlostem a času. Jedná se o totožnou trasu, převážně po dálnicích cca 1700km.

80km/h - 3 celý dny jízdy 2x spaní - hrozné, únavné, stresující. Jízda mezi kamiony zepředu, zezadu i zleva, člověk
nevidí kam jede, ani kde je.
100km/h - 2,25 dne jízdy 2x spaní - normál, jak jsem zvyklý, časté zaseknutí v pravém pruhu při větším provozu,
akcelerace , brždění = větší spotřeba.
110km/h -1,5 dne jízdy 1x spaní - letos jsem to zkusil poprvý a bylo to jednoznačně nejlepší, jízda mnohem
plynulejší, mnohem méně podřazování v kopcích, méně zasekání v pravým pruhu,
vliv na spotřebu zanedbatelný.

Ahoj.Nemáš tam chybu?Tři celé dny a 2x spaní?To se mi zdá hodně špatně.Když jsme ještě jezdili Biograd s karavanem a T4(2,4D bez turba),gělali jsme to za cca. 16 hodin - a to T4 byl veliký lenoch.Tak že 1700 Km možná za 24 hodin.
Petr ZPetr ZČlen
Přidáno před 6 let
Neplánoval jsem to, ale pořád jsem hledal to pravé:-) A chtěl jsem jezdit, jak prosté
JiPe HighlandersJiPe HighlandersČlen
Přidáno před 6 let

drevokocur napsal:

@drevokocur - OK.
Tak uprimne, tady mam par tipu, (vim ze to je primarne jak to sedne nam), ale budu vam vdecny za vas nazor co se tyce technickeho stavu a vybavy (co by jste z nich volili vy a co by jste uplne zavrhli?).

1) https://www.sauto...oFrom=list

2) https://auto.bazo...1300kg.php

3) https://auto.bazo...i-stan.php

4) https://auto.bazo...edstan.php

5) https://auto.bazo...xe-445.php

6) https://auto.bazo...rok-04.php

7) https://auto.bazo...-100km.php

8) https://auto.bazo...v-2000.php

Pokud jsem spravne pochopil, chces rodinny karavan. Potom
ale prives urceny pro dva vhodny neni. Nouzove rozlozeni sezeni
na spani nelze za luzko povazovat a trpet budete vsichni.
Ty se divej po privesu s palandami, sezenim a pevnou posteli a pokud chces mensi tak typy s oznacenim 490, 500 TK.
.
D
drevokocurČlen
Přidáno před 6 let
Ano chci rodinny karavan. Min 3 luzka. Karavan pro 2 tam snad nemam, ne?
490 az 500, hmm to jsem si myslel ze to jsou uz dost velke, ale je pravda, ze co do hmotnosti, zas tak moc se nelisi od tech s delkou 400-450.
O vikendu mame v planu se jet podivat na nejake.
H
hugo 007Člen
Přidáno před 6 let
Karavan pro 3 je pro 2.
Snažil jsem se ti poradit v příspěvku 11 a
potom jsem ti nabízel pomoc v př. 33.
Nenamáhel ses odpovědět.
Tak nějak se v tom motáš, jdeš na to moc teoreticky, když napíšeš SZ jsem ochoten poradit po tel.
Tady to nemá cenu dozvíme se například že
jediná správná rychlost je 70.
Jana a Petr VJana a Petr VČlen
Přidáno před 6 let
Like
haskyhaskyČlen
Přidáno před 6 let

hugo 007 napsal:

@hugo 007 - Karavan pro 3 je pro 2.
Snažil jsem se ti poradit v příspěvku 11 a
potom jsem ti nabízel pomoc v př. 33.
Nenamáhel ses odpovědět.
Tak nějak se v tom motáš, jdeš na to moc teoreticky, když napíšeš SZ jsem ochoten poradit po tel.
Tady to nemá cenu dozvíme se například že
jediná správná rychlost je 70.

Ahoj.Vidíš jak jsi rýpavej,tak se pak nediv že se do tebe někdo obuje.On napsal jen svůj názor,nic víc.Myslím tím tu 70 rychlost.Chlapi,pojďme se tomu vyvarovat.
H
hugo 007Člen
Přidáno před 6 let
Ahoj, kdyby jsi prošel diskuzi, tak bys věděl
kdo se do koho naváží, ale asi vědět nechceš.
Moje snaha byla pomoc, ale někteří lidé
mají neodolatelnou potřebu komentovat jiné.
Moje navazující příspěvky jsou v duchu na
hrubý pytel......
Mějte se tu chlapci pěkně, forum už budu používat pouze na inzerci, jako mnoho ostatních nemám za potřebí
se tady nechat vláčet
haskyhaskyČlen
Přidáno před 6 let

hugo 007 napsal:

@hugo 007 - Ahoj, kdyby jsi prošel diskuzi, tak bys věděl
kdo se do koho naváží, ale asi vědět nechceš.
Moje snaha byla pomoc, ale někteří lidé
mají neodolatelnou potřebu komentovat jiné.
Moje navazující příspěvky jsou v duchu na
hrubý pytel......
Mějte se tu chlapci pěkně, forum už budu používat pouze na inzerci, jako mnoho ostatních nemám za potřebí
se tady nechat vláčet

Ještě jednou ahoj.Myslím si že jsem psal a reagoval maximálně slušně a ty odpovíš úplně impulsivně,to nechápu.Ale pokud jsem se tě dotkl,i když nevím čím,tak se omlouvám.
H
hugo 007Člen
Přidáno před 6 let
Ale ty za to vůbec nemůžeš, to tak nějak postupný vývoj kterým si tady prošla spousta lidí
Já jsem naprosto v klidu a omlouvat se nemusíš,
no a teď jsem porušil co jsem napsal výše ach jo
ipyipyČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj.
ak môžem poradiť tak karavan max 440,450 s väčšími je už omedzený pohyb a zvykne ich rozhadzovať pri väčších rýchlostiach,hodne záleží na ťažnom vozidle na príves s váhou 1300kg treba auto 1900-2000kg vtedy nemáš problém s jazdou 100km/h úplne bezpečne pokiaľ nie je mokro alebo sneh.Karavan určite s šikmou prednou stenou kvôli odporu vzduchu - menšia spotreba a lepšia stabilita prívesu pri vyšších rýchlostiach Karavan musíš zatažit tak aby váha šla na predok-guľu auta.V týchto rozmeroch karavanov bude problém vybrat taký model v ktorom nebudeš musieť rozkladať sedenie na tretie lôžko takže keď máš lôžko nemáš sedenie zo stolom a keď máš stvol nemáš lôžko
Ivan.
D
drevokocurČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj Ivan,
diky za rady. Auto ma pohotovostnu hmotnost 1750kg (tusim ze sa tam pocita uz i hmotnost vodica), takze ak sadne do auta manzelka, dieta v autosedacke + nejaka ta batozina, tak hadam tych 1900 aj budeme mat.

Inak dnes sme sa boli pozriet na nejake karavany a zarazilo ma nasledujuce:
1) karavan s dlzkou kabiny cca 400cm, je celko maly
2) karavany za cca 150t, rv 2000-2004 mi teda prisli v celku nic moc stave, cakal som lepsi stav (nie ze by boli "zdemolovane" ale prislo mi ze je poriadne citit ten vek.
3) vedla stal jeden karavan "500", nejaky hobby (2007) a ta velkost mi prisla optimalna. Hmotnost rovnaka (max 1300) ale je pravda ze prazny bol asi o 100kg tazsi, takze nemal taku dolozitelnost. Po navsteve som si vravel, ze mozno by bolo lepsie hladat nejaku tu lahsiu 500-vku. Hmotnost rovnaka, celny odpor rovnaky, akurat je trosku dlzsi.
Uvidime, ono to bude asi dost zavysiet od toho na aky konkretny kus, ktory sa nam bude skutocne pacit, narazime.
haskyhaskyČlen
Přidáno před 6 let

drevokocur napsal:

@drevokocur - Ahoj Ivan,
diky za rady. Auto ma pohotovostnu hmotnost 1750kg (tusim ze sa tam pocita uz i hmotnost vodica), takze ak sadne do auta manzelka, dieta v autosedacke + nejaka ta batozina, tak hadam tych 1900 aj budeme mat.

Inak dnes sme sa boli pozriet na nejake karavany a zarazilo ma nasledujuce:
1) karavan s dlzkou kabiny cca 400cm, je celko maly
2) karavany za cca 150t, rv 2000-2004 mi teda prisli v celku nic moc stave, cakal som lepsi stav (nie ze by boli "zdemolovane" ale prislo mi ze je poriadne citit ten vek.
3) vedla stal jeden karavan "500", nejaky hobby (2007) a ta velkost mi prisla optimalna. Hmotnost rovnaka (max 1300) ale je pravda ze prazny bol asi o 100kg tazsi, takze nemal taku dolozitelnost. Po navsteve som si vravel, ze mozno by bolo lepsie hladat nejaku tu lahsiu 500-vku. Hmotnost rovnaka, celny odpor rovnaky, akurat je trosku dlzsi.
Uvidime, ono to bude asi dost zavysiet od toho na aky konkretny kus, ktory sa nam bude skutocne pacit, narazime.

Ahoj.

1) 400 cm je pro rodinu opravdu malý
2) rv.2000-2004 - jsou to karavany 16 až 20 let staré,tak že ten věk na nich znát bude,s tím nic nenaděláš
3) já osobně bych z dětmi nešel pod vnitřní délku boudy 550 cm,pod šířku 220 cm,chtěl bych aby topení bylo plynové i elektrické a bojler to samé,nádrž na vodu aby byla vestavná,baterie a nabíječ je samozřejmost.A dost dalších doplňků budeš muset dodělat-děti jsou na cestách zápřah.
ipyipyČlen
Přidáno před 6 let
Ahoj,len tak na inšpiráciu,ja som si bol kúpit oba karavany v Holandsku.

https://home.mobi...LANDER#ses
https://home.mobi...-ZANDE#ses

S pozdravom Ivan.
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 37
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025