VeraČlenPřidáno
před 19 letDěkuji,odpovď z nečekanho zdroje :D Teď nevím jestli fun googloval nebo šáhnul do šuplete :s
VeraČlenPřidáno
před 19 letOlgo nemohla bys dát foto,já vůbec nechápu co to má být ??
olga liskaČlenPřidáno
před 19 letBlahořečím naší Símě, že mě přivedla na myšlenku zakoupit jednoruční váleček na vyvalování koláčů! :r:=:r Kdo někdy vyvaloval kynuté těsto, pochopí až vyzkouší. :) Jde to s ním naprosto úžasně, těsto se nevrací a koláč je kulatý! :D Já byla vždycky u vyvalování vzteklá jako ;p . Díky Símě je s tím konec! :=
VeraČlenPřidáno
před 19 letPřipojuju se k Bobikovi.Měsíc jsem hubla 2 kila ,tady si počtu a je to zpátky :c:@:p
BobikČlenPřidáno
před 19 letProsim zakazat tuto rubriku to se prostě nedáá :p:o:c Bobík
olga liskaČlenPřidáno
před 19 letDnes jsem pekla Domažlický koláč švestkový a je naprosto úžasný!!! Vlastík si dává již třetí kousek!!! Hlavně mě fascinuje, že do pečky jen naliju a nasypu suroviny a za 2 hodiny už jen zpracuji těsto. Takřka bez práce.
Pekla jsem v eletrické troubě, na 180 st., 20 minut, s ventilátorem a je to akorát.
Díky Jiřímu a Janě za recept!
olga liška
V normální troubě,40min přibližně 180 °C.my zkoušeli horkovzdušnou s kruhovým ohřevem,tam byl čas 25 minut ale není to ono.Chce to pomaleji.Jirka
olga liskaČlenPřidáno
před 19 letJiří, a na kolik a na jak dlouho jste pekli? :f
Díky,
olga liška :l
FunHlavní administrátorPřidáno
před 19 let[color=maroon]Přidal: jirhav[/color]
Asi 1/4 l mléka,1 balíček droždí,100 g cukru,500 g hladké mouky,1 malá lžička soli,2 žloudky,vanilka,100 g tuku-másla,tuk na potření plechu,1 bílek na potření okrajů koláčů.
Postup:mléko,vejce,a rozpuštěný tuk do formy,mouku ze solí a cukrem přidáme do formy.Doprostřed droždí. Program 6-trvá asi 2 hod.Vyndáme těsto na dva plechy,rozhrneme na kulatý koláč.Poklademe ovocem,nebo nádivkou.(makovou,povidlovou,tvarohovou,nebo ovoce plus drobenka).:pPřejeme dobrou chuť. Jana:p
Upravil Fun dne 11.08.2007 21:20,
před 19 let