Zvažuji tuto klimu do většího karavanu (6m délka kabiny), umístění pod lavici (zhruba uprostřed délky). Vývody studeného vzduchu by byl právě v lavici, tedy nikoliv do horních skříněk.
Vím že to nebude takové jako kdybych měl rozvody tahané někam pod strop, ale to zde nejde. Karavan navíc nemá rozfuk - má Alde - takže není možné se napojit na jiný rozvod.
Pod tou lavicí je prostor do kterého se blbě leze tak mě to ani nemrzí že by nebyl....
Otázkou je - uchladí se to v pohodě?
Ano, tato klima je ok pokial je spodok vetrany, v garazi je uzavrety priestor tam to nejde dobre, takisto blbo chladi ak ma karavan predsienku a dolu clonu aby karavan neprefukovalo, potom je vykon opat mizerny.
Zdravím Vás kolegové :) ve svém obytném voze - alkovna 6m dlouhá, mam zabudovanou klimu Truma Saphir Comfort, ve voze byla již v době,kdy jsem jej koupil.
Rád bych se zeptal, jaké máte zkušenosti s touto klimou? Já mám pocit, že moc dobře nechladí... V mém obytném přívěse jsem měl klasickou,malou, klimu z obchodaku a když jela na plno,byla tam úplná zima, ikdyž bylo venku téměř 40 stupnu. Teď se mi zdá, že Truma na mé malé auto nestačí..
Dělá se na těchto klimatizacích nějaká údržba, např. jako u motorové klimy? Dá se nějak nastavovat? Nebo zkratka karavanové klimy takto chladí?
Děkuji
Automatické sloučení 12.10.2013 12:20:
Bez odpovědí, i tak to pro případné další členy shrnu... Klimatizace Truma Saphir se nijak nedoplňuje, nedělá se na ní žádný servis a jen velmi zřídka se poškodí. Je u ní nutné nechat jí běžet neustále, nevypínat. Letos jsem jí zkoušel v Chorvatsku, Itálii a Francii a všude, ikdyž jsme stáli v kempu jen jeden den, byl její výkon více než dostačující a to byly opravdu vedra... Nevím proč se mi u mě doma v garáži zdála nevýkonná :)
Upravil Lipicani dne 12.10.2013 12:20,
před 13 let