Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.
Výkup karavanu! Vykoupíme Váš obytný vůz, nebo karavan za hotové,volejte 606118358 www.vykupkaravanu.cz
Partneři webu:
odak.cz

Opět otvírám téma malé čluny

Poslední aktualizace před 4 roky
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 4 roky
Tak když jsme si půjčovali velkou loď, tak vždycky papíry chtěli ( i Chorvati). Ale na ty malý ti řeknou, že nic není potřeba......

Zaregistruju a koupím známku, ve finále to stojí pár korun.

Děkuji všem za info.

Myšák
PabloGSPabloGSČlen
Přidáno před 4 roky

Mysak230e napsal:

@Mysak230e - No zajímavé je, že si tam půjčíš loď, která má určitě přes 4m a motor 5hp a nic nechtěj.

Další věc je, jak člověk prokáže technické parametry lodě když není registrovaná na SPS.

Myšák

Ještě nikdy po mě na dovolené, v půjčovně aut nechtěli vidět řidičák. Takže ani půjčovna lodí to nebude řešit, je osobní odpovědnost vůdce plavidla mít příslušné oprávnění. Jiná, daleko dramatičtější situace nastane, pokud tě na moři zkontroluje Policie nebo Kapitanát, nebo pokud by se (nedej bože něco stalo).

Jinak gumák s motorem mám zaregistrovaný u Lloydu, jak se píše výše, stálo to asi 600,- a vše jde vyřídit mailem. Bez toho si v HR nekoupíš ani vinětu (povinné ručení) takže je to nutnost. Navíc je dobrý toto mít i kvůli případné kontrole na hranicích, že jsi ten člun a motor někde u moře nezčóroval.

Imho je dobře že to Chorvati takhle hlídají, za poslední roky tam bylo smrtelných průserů na moři víc než je zdrávo, drtivá většinou turista bez papírů často i nalitej. Ona i vrtule u 5ti koňáku šnorchlaře rozpáře jako řezník. Kdo chce jezdit, ať si udělá papíry.
Upravil PabloGS dne 07.02.2022 11:04, před 4 roky
karelHkarelHČlen
Přidáno před 4 roky
Gumu s 5ti koněm si můžeš registrovat u Lloydu
http://www.cslloy...-plavidla/
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 4 roky
No zajímavé je, že si tam půjčíš loď, která má určitě přes 4m a motor 5hp a nic nechtěj.

Další věc je, jak člověk prokáže technické parametry lodě když není registrovaná na SPS.

Myšák
H
hugo 007Člen
Přidáno před 4 roky
Nepotěším tě, na člun 3,2m platíš poplatky a musíš mít VMP s rozšířením na kat. C - příbřežní plavba.
Mysak230eMysak230eČlen
Přidáno před 4 roky
Ahoj, mám dotaz. Jak to je aktuálně s člunem v Chorvatsku na který nepotřebuji VMP a platit poplatky? Všude píšou něco jiného. Jedná se nafukovací člun 3,2m a motor 5hp.

Díky

Myšák
T
tomas86Člen
Přidáno před 6 let
Proč ne, jen bych dal pozor na orientaci motoru, aby se nesklápěl na zadek a přírustek váhy vepředu, bych nekompenzoval protiváhou na opačný straně přívěsu.
B
berkaČlen
Přidáno před 6 let
Vyřešil bych to příčnou základnou, pevně uchycenou na V oj, na které by byl v dolní části pant pro každou z podpěrných noh, (prostě dvě části trubky propojené šroubem M10, jedna na základně a druhá na noze držáku). V jízdní poloze by byl držák zafixovaný čepem s pojistkou a v případě potřeby by bylo možné držák sklopit směrem dopředu, abych mohl otevřít dvířka v čele karavanu i s nasazeným motorem. Jeho sklopení by omezovalo krátké ocelové lanko. V horní části bych podpěrné nohy propojil podlahovou deskou a na ní bych uchytil motor, jako na zrcadlo člunu. Celý držák bych nechal žárově pozinkovat, vypadal by jako tovární výroba.
Celý držák bych chtěl udělat co nejnižší, tak aby spodní část nohy motoru byla mezi profily oje, ale zase tak vysoký, abych mohl motor sklopit a nevadilo mi táhlo brzdy karavanu, které tím véčkem uprostřed prochází.
T
tomas86Člen
Přidáno před 6 let
V některejch zemích by orgány mohly trvat na homologaci onoho držáku, jinak bych v rámci zachování rozumnýho zatížení nájezdovýho brzdiče a tažnýho zařízení neviděl problém.
Já to řešim motorem v kufru (52kg a opravdu půlku zabere :-)) člunem na střeše a lehký neskladný věci do karavanu.
B
berkaČlen
Přidáno před 6 let
Nechci zakládat zbytečně nové téma, tak to vložím sem. Mám karavan (přívěs) a rád bych s sebou vozil i malý nafukovací člun s motorem (Yamaha 5hp). Člun když vyfouknu, tak ho do karavanu snad nějak uložím a tu cestu prostě vydrží. Motor jsem původně uvažoval, že budu převážet v kufru auta, ale to by mi zabral polovinu kufru. Do karavanu ho dávat nechci, není ho kam bezpečně uložit. Jak řešíte převoz malého motoru vy? Uvažoval jsem, že bych uchytil k oji nějaký kovový držák a převážel ho na oji přívěsu na stojáka, těsně před čelem karavanu. Jaký je váš názor? Když tam můžou být držáky na kola, proč bych tam nedal motor na člun? Váha je podobná.
PetrDubiPetrDubiČlen
Přidáno před 6 let
Tak co čekat od "skryté" reklamy že jo...
Někdo se zaregistruje a jeho první příspěvek je doporučení nějakého obchodu.. To jsou ti obchodníci opravdu tak tupí, že jsou přesvědčeni o tom, jakou úžasnou reklamu budou mít? Vždyť docela pravidelně se pod takovou reklamou objeví názory lidí, kteří s nim mají špatné zkušenosti. Často mi připadá, že obchod, který potřebuje takovouhle reklamu, tak stojí za prd a raději se jim vyhýbám - dám proto šanci jejich konkurenci Wink
Q
AnonymČlen
Přidáno před 6 let
No tak já mám zkušenost jinou.Přijel jsem tam se člunem,že bych potřeboval převodku řízení s lanovodem,oměřili okoukly a prodali.Doma jsem zjistil že je lanovod krátký.
V
VejmolaNováček
Přidáno před 6 let
Nevím, jestli je to už aktuální, ale třeba pro někoho dalšího. Byl jsem dřív taky naprostý lajk a amtér, neměl jsem žádné zkušenosti. Mám skvělé zkušenosti s tímto obchodem: https://www.boat007.cz/. Představil jsem jim na začátku, jaká je moje představa užívání nafukovacího člunu, co vše potřebuji atd. Vše mi bezvadně vysvětlili, věnovali se mi brutálně dlouho. Jsem moc spokojený, člun mám dodnes.
Petr Vejmola
P
Piff66Člen
Přidáno před 11 let
Jedem s vnučkama na Lipno a na vyblbnutí jsme vzali Mariner 4 s elektromotorem ( http://www.hawaj....-1134.html ).Elektromotor ale máme spíš na Miladu u Ústí n.L. a na Lipno chci spíš benzíňák,kdyby nás to odfouklo .
Chtěl jsem se zeptat,jestli má někdo zkušenost s tímhle: http://www.i-les....p-957.html
AtilaAtilaNováček
Přidáno před 11 let
Ahoj nevim či je toto téma ešte aktualni ak ano tak sa ozvyte chodim do chorvatska aj grecka na more už roky tak ked budem vedet tak odpovim
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 12 let

Citovat

Svatava napsal:

No to asi mu ocka nesviti, zkus se na to zeptat pana Repy, je to takto legalne koupene...a nejedna se o dvoutakt, je to ctyrtakt. Koukni na jejich stranky, maji ho v nabidce.

Jo, promiň, 2takt dneska už myslím ani nekoupíš nový, byl jsem nějaký přibržděný. A na kolik Hp max je ten člun, já měl u 3m max 8 Hp.
Akorát se mi furt nezdá 10 Hp, co se má tvářit jako 5 Hp - to snad není oficiální marketingová strategie žádného seriozního prodeje - mám za to, že Chorvati nejsou tak hloupí a může to být akorát problém, zbytečně ty limity nejsou - já bych třeba takového kočkopsa prostě neprodával.
Radek
R
rexiČlen
Přidáno před 12 let
Mám 2,5m člun s hliníkovou podlahou a 6hp 4-takt. Je to tak akorát na to abych to unesl, nafoukal a aby se to vešlo do garáže spolu s ostatníma kramama. Na občasné povozeni děcek to stačí.
S
SvatavaČlen
Přidáno před 12 let
No to asi mu ocka nesviti, zkus se na to zeptat pana Repy, je to takto legalne koupene...a nejedna se o dvoutakt, je to ctyrtakt. Koukni na jejich stranky, maji ho v nabidce.
Radek SladkyRadek SladkyČlen
Přidáno před 12 let

Citovat

Svatava napsal:

Vloni na podzim jsme koupili starsi 3,30 m s YAMAHA 5 HP. V cervnu jsme jeli na Sardinii a pred odjezdem jsme prehodnotili vykon motoru a koupili jsme novy v Czech Marine v Ceskych Budejovicich, SELVA 5HP papirove, ale s vykonem 10 HP.

Svatava, to přehodnocení bylo určitě rozumné, ale promiň - když už děláš takové psí kusy, tak se tím nechlub na veřejném fóru. Jestli tohle čte pan Řepa, tak mu musí očka svítit "dobrotou" - tedy aspoň myslím...

a propos, zcela upřímně - není na starší 3,3m 2takt 10 Hp na hraně?
Radek
RobertoRobertoČlen
Přidáno před 12 let
Ano na to už i dost lidí dojezdilo . Plavba má své pravidla jako na silnici .. a silný motor v rukou neználka může nadělat dost problémů .. Já měl zatím štěstí a žádného takového piráta nepotkal ..
Vy můžete zobrazit všechny příspěvky v tomto fóru.
Vy nemůžete začít nový diskusní příspěvek v tomto fóru.
Vy nemůžete odpovědět v této diskusi.
Vy nemůžete začít v anketu v tomto fóru.
Vy nemůžete na tomto fóru nahrát přílohy.
Vy můžete stáhnout přílohy v tomto fóru.
Mediální partner

odak.cz

Přihlášení
Ještě nejste členem? Klikněte zde a zaregistrujte se.
Zapomenuté heslo?
Uživatelé online
Hosté online 22
Členové online 0

Celkem členů: 16,710
Nejnovější člen: Vavricka
TOPlist

Copyright © 2025